Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Sanotaan, että hirvi on herrojen herkkua!
Itse allekirjoitan tämän lauseen kaikilta kohdilta.
Mutta miksi?
Miksi hirvi maistuu hyvältä.. mikä siihen tuon sen mahtavan riistan maun, jonka jo pelkkä ajattelu saa veden tulemaan kielelle..
Onkohan susilla ja karhuilla sama fiilis kun vaistoavat hirven vasan lähistöllä?

Eikö olisi jäniksille, hirville, sorsille ym huomattavasti kannattavampaa kehittää lihastaan pahan makuista jotta eivät olisi saalistajien ruokalistalla.

Vai onkohan maku subjeltiivista?
ainakin joiltain osilta on.. Kissaeläimethän eivät maista makeaa.
mutta tuo riistan makuhan taitaa olla enemmän hajuaisitilla tunnettava elämys..

Isänpäivän kunniaksi taidan laittaa lammasta kun moinen on ainakin minulta jäänyt kokematta!

Sivut

Kommentit (31)

Chair
Seuraa 
Viestejä2799
Liittynyt6.9.2005

Hirvenlihassa on myös seleeniä!

P.S. Miksi hirven lihaa ei ole viisasta syödä mutta hirvenlihaa kylläkin?

"Die Theorie bestimmt was wir beobachten können."(Albert Einstein)

Pikku Gen
Seuraa 
Viestejä3210
Liittynyt2.6.2005

Leikkaa lampaasta hyvin kaikki rasvat pois, voi muuten ainakin aikuinen lammas maistua vanhalta villasukalta... Ja mausteeksi runsaasti rosmariinia ja ehkä katajanmarjaa uunipaistiin, tulee sitä riistanmakua. Jugurttimarinadi on hyvä, jos epäilet ettei olisi tarpeeksi mureaa. Ja minttuhyytelö kuuluu lampaan kanssa...

Ai hirvi? Tuota... eikös eläin maistu aika paljon siltä mitä se syö? Syötetään ammuille sekarehua ja kuusenoksia, tulee riistanmakua piffeihinkin.

Ranskassa muistaakseni kasvattavat yhtä lammaslajia vain merenrantaniityillä, tulee hyvä maku lihaan. Suolaa ja kitkeriä yrttejä. Nam.

"Ubi est actio hic?" Missä täällä on säpinää?

Paul M
Seuraa 
Viestejä8634
Liittynyt16.3.2005

Juttu on niin, että pohjoisen alueen väestö on kymmeniä tuhansia vuosia syönyt hirvenlihaa. Vasta teollistumisen aikana on valtaväestö menettänyt mahdollisuuden saada tuota alkukansojen ravintoa. Eli muutama sukupolvi on nyt elänyt vailla yksinomaan hirvestä saatavia aminohappoja. Aineksia, jotka kuuluvat vielä aineenvaihduntamme terävimpään koneistoon.

Tahtoo sanoa että suomalaisilla on puutostauti. Vakava aminohappopuute. Ja myös rasvahappopuute. Paitsi meillä jotka olemme järjestäneet niin, että saamme nuo kymmenien vuosituhansien aikana jalostuneet aminohappotarpeet täydellisesti tyydytetyiksi.

Eilen illalla vääntelin jauhelihaa hirvenpään poskilihoista. Lisäsin joukkoon puoliksi keitettyä punajuurta kolmasosan ja sianlihaa rasvalisäksi. Pari sipulia meni 3 kilon taikinaan. Etnisiä mausteita, munia, suolaa ja kuiva-aineeksi maissijauhoa. Paistelin uunissa kämmenen kokoisia Lidströmin pihvejä ja pannulla Lindströmin lihapullia niitä uunijuttuja odotellessa.

Hirvenliha tekee pieninä annoksina jo ravitun olon. Tietenkin tekee, kun se täyttää ekoloogisen aminohappokolon elimistössä. Mäyräkoirakin on ollut pienen lihamäärän jälkeen dieetillä ja tuo vaihdokiksi luutansa joka ilta jotta saisi taas kourallisen raakaa hirvenlihaa. Ei susillekaan jotkut helkkarin nappulat loputtomiin kelpaisi.

Eli näin ovat surkeasti valtaväestön asiat. Yritetään paikata meille kuulumattomilla elintarvikkeilla vakavaa aminohappopuutosta.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Varmaan kiviäkin kiinnostaa, mutta minä en ole koskaan syönyt hirveä. Poroa kyllä, mutta aina suikaleina. Kokonaisena en ole. Haluaisin kyllä, karhua myös.

Paul M
Seuraa 
Viestejä8634
Liittynyt16.3.2005

Jotain ternimaitoa myydään kapseleina niin että siitä on tullut rahamiesten hommaa. Ei vasikan ruoka voi olla kovin todennäköisesti täyttämässä hivenainekoloa ihmisellä.

Jos kuivatan hirven lihaa, jauhan sen ja kapseloin, niin menisikö tuon pehmomaitohomman imussa kuin kuumille kiville. "Puuttuvat aminohapot pohjoiselle ihmiselle". "Geenit huutavat 50.000 vuoden tottumuksesta oikeita rakennuspalikoita". "Aminohappolisä kivikaudelta".

Voisin jauhaa kaikki vatsakalvot ja keuhkot kuivattuna tuohon tarkoitukseen. Ehkä myös kaltatun nahkan. Yhdestä hirvestä saisi pari miljoonaa kapselia euron kappale pelkästään nahkasta. Voisihan tuotetta hieman jatkaa vaikka perunajauholla.

Ternimaitopisneksen jälkeen tuo olisi varmaan tervetullutta. Kun ajattelee miten miehekästä on kehonrakentajan vetää kapseli vasikanruokaa, niin kyllä uroshirven A-happokapseli on aivan jotain muuta.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Hirveä tulee syötyä aika usein, isäukko kun niitä joka vuosi metsästää tuolla Lappeenrannan suunnalla. Saivat kerran kaadettua myös peuran, tietysti lupien kanssa. Täytyy sanoa että peuranliha oli erittäin hyvää.

Sepi
Seuraa 
Viestejä3265
Liittynyt16.3.2005

Laajennan hieman aihepiiriä; ankka on pirullisen hyvää! Saksalainen myy tännekin rantautuneessa hallissaan edullista pakastesiivekästä. Paketissa olevan paloitellun linnun kun nakkaa uuniin ja paistaa kauan, niin vot - suussa sulaa!

joka syks syörä ja paljo tota hirveliha ja see o niipaljo hyvä ett oikke. Emmää niist hapoist ja aminoist tierä, mut ei mittän puutostautti ol viäl ainaka torettu, vastikkä kävin lääkäril ja terveks se mut totes. Täytty varma enskerral kyssy silt noist aminoist.
Tänänki mää tee Viljol kunno paistit perunoil taas ku se tule tuolt töistäs kotti. luppoissa viikonloppu vaa teitil kaikill

Aikoinaan mummolassa oli lähestulkoon aina hirvenpaisti pöydässä ja en sitä lapsena mitenkään erityisen hyvän makuisena pitänyt. Mutta nyt vanhempana hirvenpaisti maistuu todella hyvällä joten olisikohan tässäkin käynyt niin, että kun hirveä saa niin harvoin se maistuu paremmalta.

Repesorsa kirjoitti:
Eikö olisi jäniksille, hirville, sorsille ym huomattavasti kannattavampaa kehittää lihastaan pahan makuista jotta eivät olisi saalistajien ruokalistalla.

Varmaan saaliseläinten kannattaa ennemmin kehittää pakenemis- ja puolustautumistaitoja, kuin pahaa makua, koska veikkaampa ettei kapiset metsästys koiratkaan niin kovin hyvältä maistu mutta niin tuntuvat vaan sudelle kelpaavan.

Toisaalta, jos evoluutio olisi kehittänyt saaliseläimille pahan makuisen tai myrkyllisen lihan niin saalistajat olisivat varmaan sopeutuneet siihen. Tai mistä sen tietää voihan hirvikin oikeasti maistua tosi pahalle mutta olemme vain sopeutuneet syömään pahanmakuista lihaa.

olvikoira
Mun mielestä hirvenliha on pahanmakuista. Maistuu aivan maksalle. Mikä siinä on että maistuu maksalle?

Syyllinen taitaa olla lihaan jäänyt veri, kyllä Lemmu-Lehmäkin maistuisi maksalle jos se kohtaisi luojansa samalla tavalla.

Hirvi kun tavataan pistää vasta sen jälkeen kun se on kuollut...

PS. hirvi on hyvää, valtettavasti tänäsyksynä ei tullut kuin vajaa 30kg lihaa. Vaikka ei auta valittaa parikymmentä vuotta sitten määrä oli vajaa 3kg...

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238
Liittynyt16.3.2005

Minäkin olen syönyt hirveä koko viikon ja ihmetellyt, että kylläpä se vaan maistuu. Vielä on kilo pakkasessa.

Joku mainitsi, että hirvi maistuu maksalle. Eikä maistu. Maksakin tosin on hyvää, jos sen paistaa nopeasti, jättää sisältä raa'aksi ja maustaa pippurilla ja merisuolalla. Hirven maksaa en ole maistanut. Varmaan sekin on hyvää.

Porosta pidän vielä enemmän kuin hirvestä. Täytyy tänäkin vuonna ostaa puolikas ruhoa pakkaseen. Poronkaan maksaa en muista syöneeni, mutta sydäntä kylläkin. Erittäin hyvää oli.

Nyt tuli taas nälkä.

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Hirvissä on eroja, kuten viineissä. Joku ikiwanha uroshirvi ei todellakaan ole mikään kulinaristinen nautinto, mutta nuorempien yksilöiden lihan on sitten oikein valmistettuna äärimmäisen maukasta. Riistansyönti on ylipäätään erittäin suositeltavaa, etenkin jos omaa välillä omantunnon pistoja teuraseläinten kohtelusta.

asdf
Seuraa 
Viestejä11695
Liittynyt16.3.2005
Asimov
Varmaan kiviäkin kiinnostaa, mutta minä en ole koskaan syönyt hirveä. Poroa kyllä, mutta aina suikaleina. Kokonaisena en ole.

Harvassa ovat ne ihmiset, jotka ovat poron kokonaisena syöneet.

Aweb

Joku mainitsi, että hirvi maistuu maksalle. Eikä maistu. Maksakin tosin on hyvää, jos sen paistaa nopeasti, jättää sisältä raa'aksi ja maustaa pippurilla ja merisuolalla. Hirven maksaa en ole maistanut. Varmaan sekin on hyvää.

Vaan eipä ole ainakaan Kunkun kokemuksien perusteella!!
Hirveän makuista!:x
Sanovat että maun saa lievemmäksi ja maksan syötäväksi jos sitä keittää maidossa..? Oon yrittänyt sitäkin, mutta ei apua...
Vaan enpä tiedä muita keinoja, oisko jollakulla tarkempaa tietoa???

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat