Seuraa 
Viestejä45973

Kertokaa joku, miksi talossa olevat muurahaiset (sokerimuurahaiset? mustat, pienet, eivät pure) viihtyvät sähkölaitteiden ja -johtojen luona? Esimerkiksi kahvinkeittimen alle kokoontuvat kuin kokoontumisajoissa, mutta kun ottaa töpselin irti seinästä, kaikkoavat. Miksi, oi miksi?

Sivut

Kommentit (24)

Eikö se kahvinkeitin lämmitä noin yleisesti sitä kahvia? Jos se ei ole seinässä, niin se ei myöskään lämmitä.

Ja muurahaiset tykkäävät lämpimistä paikoista.

Ensimmäiseksi mieleen tullut vastaus oli, että olisiko käynnissä olevien sähkölaitteiden alla ja vieressä lämmintä?

On kyllä ihan mahdollista, että ne aistivat sähkömagneettisia kenttiä suoraankin, tosin en tiedä miksi ne sitten niiden lähelle hakeutuisivat.

Sokerimuurahaiseksi kutsuttu pieni, musta ihmisasutuksen lähellä viihtyvä laji taitaa olla oikealta nimeltään pihamauriainen (Lasius niger). Täältä lisätietoa lajista. Oikein sympaattinen pikku muurahainen kyllä (minä kun pidän muurahaisista, mutta vähäsen pelkään niitä purevia lajeja).

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Canccu
Eikö se kahvinkeitin lämmitä noin yleisesti sitä kahvia? Jos se ei ole seinässä, niin se ei myöskään lämmitä. Ja muurahaiset tykkäävät lämpimistä paikoista.Hyvä teoria, tosin jo mietitty ja hylätty. Aamulla olivat keittimen alla, vaikkei se ollut ollut päällä vuorokauteen. Myös muut sähkölaitteet ja jopa johdot, jotka eivät taatusti lämpene vetävät niitä puoleensa. Asia liittyy selvästi sähköön itseensä, ei lämpöön ensisijaisesti.

Eivät ne meillä keräänny sähkölaitteiden lähelle.
Miltei kaikkialle muualle kyllä.
Jokakesäinen riesa ne ovat, myrkkyä käytetään urakalla.
Tepsii hetken.

Embuske
Hyvä teoria, tosin jo mietitty ja hylätty. Aamulla olivat keittimen alla, vaikkei se ollut ollut päällä vuorokauteen. Myös muut sähkölaitteet ja jopa johdot, jotka eivät taatusti lämpene vetävät niitä puoleensa. Asia liittyy selvästi sähköön itseensä, ei lämpöön ensisijaisesti.Johdot pinta-asennuksina ovat käteviä kulkureittejä.
Sähkölaitteet yleensä ovat laatikkoja, joissa on pieniä tuuletusreikiä - oivallisia pesäpaikkoja muurahaisille.

Boonuksena on tietty lämpö sähkölaitteista, kun ne ovat päällä.

Tee vertailutesti kolmella samanlaisella sähkölaitteella, joista muurahaiset pitävät - yksi on seinässä, muttei päällä. Toinen on päällä ja kolmas irti sähköverkosta.

Näistä voi sitten katsoa, mikä eniten kiinnostaa. Itse veikkaan sitä päällä olevaa laitetta, ja sen tuottamaa lämpöä yhä edelleenkin.

Mutta jos sen poistaa testistä, niin on vaikeata veikata kumpi houkuttelee - seinässä oleva vai seinäst irti oleva laite.

Piha6
Seuraa 
Viestejä1039

Ja tipautappas pyödälle tai lattialle muutama tippa jotain sokeripitoista nestettä, vaikka appelsiinimehua. Murkut viestivät tehokkaasti ja kohta niitä onkin paikalla mustanaan.

Sitten Raid:ia niskaan ja liikenne loppuu. No, mutta siitähän tässä ei ollut kysymys. Se on tietysti tää "kahvikulttuuri", nekin tahtoo osingoille.

Kanarian saarilla näkyy hotelleissa aivan pienenpieniä muurahaisia, vielä reilusti noita mauriaisiakin pienempiä. Ne noutivat yön aikana järjestelmällisesti kaikki lattialle pudonneet ruuanmuruset pois ja olivat kyllä kaikin puolin suloisia. Vähän hankalia vain, kun niiden polkujen päälle tahtoi vahingossa astua hämärässä.
Tuttava keksi keinot tähänkin, ja kaatoi hellan taakse lorauksen makeaa likööriä. Siellä ne muurahaiset sitten olivat rinkinä liköörilammikon ympärillä koko loppuloman.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä35916

Muurahaiset tykkäävät lymytä pimeissä ja lämpimissä paikoissa. Mauriaisilla näkyy olevan sisällä erikoinen vuorokausirytmi, illalla ja yöllä ne ovat aktiivisimmillaan, ja päivisin varsin rauhallisia (nytkin niitä tuossa kulkee, kun on kukkaruukussa pesä), ehkä vaikutelma sähkön vaikutuksesta tulee muurahaisten ja oman vuorokausirytmisi yhtäläisyyksistä. Ulkona lämpötila sanelee mauriaisten rytmin päiväaktiivisemmaksi (tai tiedä vaikka ne yölläkin puuhaisivat, ei ole tullut koskaan tutkittua).

Mei long
Kanarian saarilla näkyy hotelleissa aivan pienenpieniä muurahaisia, vielä reilusti noita mauriaisiakin pienempiä. Ne noutivat yön aikana järjestelmällisesti kaikki lattialle pudonneet ruuanmuruset pois ja olivat kyllä kaikin puolin suloisia. Vähän hankalia vain, kun niiden polkujen päälle tahtoi vahingossa astua hämärässä.
Tuttava keksi keinot tähänkin, ja kaatoi hellan taakse lorauksen makeaa likööriä. Siellä ne muurahaiset sitten olivat rinkinä liköörilammikon ympärillä koko loppuloman.

Se tuttava tais olla Nätti-Jussi tuttuja. Toisessa ketjussa kerrottiin kuinka Nätti sai nukuttua kärpäsiä kuhisevassa tuvassa paskantamalla toiseen nurkkaan.

Mielenkiintoista .
(Äsken jo postasin ihan ihme höpötystä, jonka poistin.)
Mutta tietenkin vähän hankala kun ei näe tilannetta omin silmin.
Sähköjohdot yms. sähköön liittyvät laitteet voivat olla sivummalla tai jotain sellaista turvaa ymsmitälie. tuovaa
, en tiedä onko sähköinen johto hieman lämmin vai mitä, tai mitä.
Mutta en tiedä onko kahvinkeittimen alla usein jotain syötävää, kuten sokeria, vai onko se esim. enemmänkin vain reitti tai jotain sellaista.
Mutta johdon pois ottaminenhan voi tuoda vaikkapa jotain liikettä keittimeen yms. niin että muurahaiset "peljästyvät", siis regoivat vetäytyen...

En kyllä tiedä.

Se tuttava tais olla Nätti-Jussi tuttuja. Toisessa ketjussa kerrottiin kuinka Nätti sai nukuttua kärpäsiä kuhisevassa tuvassa paskantamalla toiseen nurkkaan.Mutta tää oli kyllä hauskaa-joo^.

Entäpä jos muurahaiset ajattelevat vähän samaan tapaan kuin sokeritoukatkin? Silloinhan ne menisivät johdon vierellä, koska se antaa fyysista anti-liiskaus turvaa ja varjoa. Monet elukat tykkäävät mielummin kulkea turvallisia reittejä kuin kuolemaa uhmaten keskellä baanaa.

Pojjaat on täysin hakoteillä taas.
Kyllä se vuan liittyy siihen "sirinään" eli ääneen miksi muurahaiset lymyävät mm. muuntajien yms. luona ja yleensä myös niiden sisällä.

CE-hyväksytty
Seuraa 
Viestejä29006

En minä tiedä miksi minä tämän tähän laitoin.

maasäteily.com
Maasäteilystä pitäviä eläimiä ei ole kovin montaa lajia. Näihin kuuluvat mm. kissat, siilit, käärmeet, muurahaiset, mehiläiset ja muut pistiäiset sekä hyttyset. Melkein kaikki muut eläimet pyrkivät karttamaan maasäteilykenttiä. Jos Keski-Euroopassa kattohaikara sattuu tekemään pesänsä jonkin talon savupiipun päälle, niin sanotaan siinä talossa olevan onnellista asua. Ehkä tämä johtuu osin siitä, että kattohaikara valitsee sellaisen pesimispaikan, jonka läheisyydessä on mahdollisimman vähän haitallista maasäteilyä.

Ihmisen kannalta tärkeimpiä maasäteilyä karttavia eläimiä ovat kissaa lukuun ottamatta kaikki muut kotieläimet. Näiden hyvinvoinnista ja terveydestä kannatta pitää huolta ja valita eläinten pitopaikat siten, että eläimet eivät joutuisi kärsimään turhan takia haitallisista säteilyistä.
ja sitten vielä
http://www.digitoday.fi/yhteiskunta/200 ... 0813385/66
ja
http://www.mtv3.fi/uutiset/ulkomaat.sht ... /05/647258

KBolt
Pojjaat on täysin hakoteillä taas.
Kyllä se vuan liittyy siihen "sirinään" eli ääneen miksi muurahaiset lymyävät mm. muuntajien yms. luona ja yleensä myös niiden sisällä.Olisko linkkiä tai mitään?
Itse löysin vain maininnan laitteesta joka äänellään karkoittaa muurahaisia yms.
Mutta jos on poisääni, niin ehkä on myös vastaääni, eli tänne kaikki ääni.
Ja tietenkin kiinnostaa, että miksi (mahdollisesti) "sirinä" houkuttelee, liittyykö se siis johonkin pariutumiseen, kuningattereen vai johonkin ihan muuhun?
Työläiset ei taida tosin pariutua kyllä!?

Oma perusteltu arvio joka perustuu pitkäaikaiseen seurantaan ja omakohtaisiin kokemuksiin.

Jokainen tehonlähde (varsinkin hakkurit..) jonka olen muurahaisten takia avannut on ollut samalla tavalla tuhottu.
Muurahaiset ovat järsineet/tuhonneet hakkurin hajalle.

Jokaisessa lähteessä on ollut todellinen joukkohautausmaa hakkuripiirin päällä ja välittömässä ympäristössä. Muita komponentteja ei ole tuhottu joten lämpö ei ole syy.

Itse löysin vain maininnan laitteesta joka äänellään karkoittaa muurahaisia

Periaatteessa sama asia. Nuo laitteet on tehty tuottamaan ääntä. Korkeataajuista ääntä. On tullut kyseisiä laitteita rakenneltua.
Hakkureissa tuntuu vaan olevan se "oikea" sävel sille että murkut tulee hulluksi.

P.S. Asia on sama kuin elektronisella "koirapillillä". Olen mielenkiinnosta rakennellut myös kyseisiä laitteita ja seurannut mitä naapuruston koirakanta asiasta tykkää
Koirat saa helposti hulluuden partaalle kyseisellä laitteella

Ainakin meillä(omakotitalo) muurahaisten tulo paikat ovat lämpöpattereiden luona, tai missä seinien sisällä kulkee lämpö putket. sieltä ne sen reiän kaivertavat.

kaiketikenties
Seuraa 
Viestejä629

Kauheita uhkakuvia taas. Muurahaislauma etenee mailin vuodessa tuhoten kaiken matkallaan. Ovat kaikenl isáksi itse tuhoamattomia. Glub.

Pesástá láhtee kiertelemáán tyóláiset ja sotilaat. Niiden elámán ainoa tarkoitus on pesán hyvinvointi ja jokaiselle máárátyt tehtávát.
Tuskin muurahaisissa lóytyy tóistá livistáviá luopioita jotka hakeutuu kahvinkeittimen alle piiloon ja lámpimáán.
Liian egoistista muurahaiselta.

Muurahaiset voi `kerátá´ pesáá varten sáhkómagneettista energiaa tai jotain. -En edes ala miettimáán kun en kuitenkaan sáhkóstá ymmárrá sen enempáá kuin peruspulliainenkaan.- Ne voisi myós joutua jotenkin `linkkiin´ sáhkón valtapiirin alla, kykenemáttómiksi tai tahdottomiksi. Eikós yhdessá artikkelissa sanottu ettá muurahaiset liikkuvat páámááráttómásti. Aika outoa sekin muurahaisilta.

Mukavia elikoita minustakin muurahaiset ja mehiláiset. Kunhan eivát otetta saa

Puedes imaginar un mundo sin música............

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat