Seuraa 
Viestejä45973

Suomessa uhataan siirtyä palkka-armeijaan viidessä vuodessa, mikäli suomalaisten kunto ei täytä Puolustusvoimien vaatimuksia.

Itseasiassa minusta se paras uutinen, koska suomalaisten kunto ei nouse viidessä vuodessa.

http://www.turkulainen.fi/Uutiset/Paiva ... ka-armeija

"Asevelvollisuus on mullistusten edessä":

http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/A ... 5243341220

Kommentit (16)

Yksikään monikulttuurisuuten alkanut maa ei ole voinut säilyttää kansanarmeijaa.

Syy on se, ettei haluta kouluttaa heitä, jotka saattavat loikata vastapuolelle. Suomi sotii nyt mm. Afganistanissa. Ei ole järkeä kouluttaa esim taleban-lentäjiä täällä ilmaiseksi. Siitä pitää saada maksu.

Entäs jos Suomeen perustettaisiin palkka-armeija, jossa olisi miehistönä venäläiset varustettuna venäläisillä asejärjestelmillä.
Tällöin voitaisiin saada kustannussäästöjä ja lyödä kaksi kärpästä yhdellä iskulla- nimittäin venäläinen ei ampuisi toista venäläistä. Menisi sota vaan painimiseksi?
Näin olisi jo yksi raja turvattu ?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Retard
Seuraa 
Viestejä28258

Presidetti Urho Kekkonen puolestaan kirjoitti vuonna 1975, että "Suomen puolueettomuuspolitiikka ei nojaa oikeudellisesti sitoviin tunnustamisasiakirjoihin, vaan omaan tahtoomme ja ulkovaltojen luottamukseen. Suomi ei tarvitse sodan ja aseellisen selkkauksen tapaisia hyödykkeitä voidakseen osoittaa olevansa puolueeton maa. Suomi tarvitsee luotettavuutta - joka suuntaan."

Minusta Kekkosen sanoma on ajasta riippumatonta viisautta. Käytettäköön nyt vain sitten sanaa liittoutumattomuus. - A. Alho.[/list:u:1ywz257l]

Ihan mielenkiintoinen ja perustellulta vaikuttava näkemys, joka nyt ainakin toistaiseksi on strategiana toiminut varsin mallikkaasti. Ei sillä, etteikö muitakin strategioita voisi välillä pohtia.

Jos argumentista ei voi johtaa yleistä sääntöä, sillä ei ole sisältöä.

Eihän niitä lentäjiä ilmaiseksi koulutetakaan. Jos MpKK:ssa haluaa lentää niin vaaditaan, että jää muistaakseni luokkaa kymmeneksi vuodeksi armeijalle töihin tai pulittaa koulutuksensa. Tietysti kierot talebanit voi karata lain kouraa. Tarkentakaa jos kuulostaa väärältää.

En ota kantaa siihen, onko massa-armeijalle nykytilanteessa täyttä oikeutusta. Jos lähtökohtana pidetään modernia kvartaalitaloudellista ajattelua, ei asiasta paljon keskusteltavaa olisi. Kuten on toki tunnettua, kaikkea ei pitäisi mitata pelkästään rahassa ja eritoten pääosin lyhyellä tähtäimellä (ainakin osa ihmisistä on tätä mieltä).

Nykyisen kaltainen asevelvollisuus on mielestäni ollut toimiva ratkaisu. Olen varma että monilla on argumentta ja vastaankin, mutta väitän asepalveluksen, jos ei nyt tekevän lapsista miehiä, niin kohottavan nuorten tietoisuutta erilaisista lähtökohdista tulevista ihmisistä, ryhmätyöstä ja hengestä, hankaluuksien voittamisesta, ongelmanratkaisusta, vastuullisuudesta, terveestä isänmaallisuudesta ym.

Johtajakoulutus on tarjonnut, ja edelleen tarjoaa nuorille ainutlaatuisen mahdollisuuden saada kokemusta ja eritoten vastuuta (Syväjohtamisesta voi toki olla montaakin mieltä )

Armeija voi olla monille meistä liikaa, olivat syyt sitten henkisiä, uskonnollisia tai sitten mitä tahansa. Itse haluasin nähdä meikäläisen systeemin siirtymään enemmän Saksan malliin, jossa jokainen tekee osansa, mutta sillä ei ole väliä onko kyseessä asepalvelus tai siviilipalvelus. Saksassa siviilipalveluksen suorittajille on tarjolla paljon mahdollisuuksia, esim. palomiehinä etc oikeasti yleishyödyllisissä ammateissa. Kukaan tuntema saksalainen ei ole kritisoinut järjestelmää. En ole toki niin naiivi että uskoisin Suomella olevan resursseja yhtä hienoon järjestelmään, mutta siihen suuntaan voitaisiin edes pyrkiä.

Summa summarum, oman valtion (eli meidän suomalaisten) hyväksi suoritettu palvelus kohottaa pääosin ihmisten koheesiota, ylpeyttä ja omanarvontuntoa. Palvelus - siviili tai ase tarjoaa myös mahdollisuuden oppia vastuuta itsestään ja kanssaeläjistään.

En nyt jaksa kirjoittaa enempää kun on jo aika myöhä täällä Irlannissakin, mutta toivottavasti keskustelu jatkuu asiallisena ja vilkkaana.

CE-hyväksytty
Seuraa 
Viestejä29006
tiäremiäs
Voisi perustaa palkka-armeijan ja sellaisen mihin kelpaa ulkomaalaiset sun muut.

Sitten vaan värväämään joka puolelle armeijaan ihmisiä. Oli helppo liittyä Natookin, koska voisi lähettää sotimaan joukkoja.
Toi on hyvä idea.

Toope
Seuraa 
Viestejä28546

Ei minusta ole tarvetta muuttaa nykyistä käytäntöä. Yleinen asevelvollisuus vain jatkossakin, kiitos.

"Ruotsikin oli pirullinen maa ennen kuin tajusivat tuon monikulttuurin. Peppit ja Lindgrenit ovat niin eilispäivää." Pommit ja etnojengit? Uusi normaaliko?
"Ei ole tärkeää, kuka tai mikä hallitus lopettaa huonon maahanmuuton Suomeen. Pääasia on se, että joku sen lopettaa."
"Minä kun tyhmänä luulin, että median moniarvoisuus olisi arvokasta, eikä valtamedian samanmielisyys?"

Mehrwertsteuer
Nykyisen kaltainen asevelvollisuus on mielestäni ollut toimiva ratkaisu.Siihen asti varmasti toimiva ratkaisu, kun on Suomessa rauhan olot. Poikkeusoloissa sellainen varmasti ei ainakaan yksin taatuti olisi toimiva ratkaisu edes uskottavuuden kannaltakaan.

Miten voit todeta sen olevan yksinomaa toimivin ratkaisu, koska talvisodastakin on kulunut n. 70 vuotta. Silloin kaivattiin ulkovaltoja hätiin ja kaikesta ylimainostetaan vain nykyisinkin sotaveteraaneja, jonka sen itsenäisyyden meille järjesti. Eiköhän se ollut kumminkin jatkosaodassa saksalaiset, jotka sen lopulta järjestivät. Talvisodassakin olimme aseistuksen kautta liitoutuneita, vaikka pariin otteeseen Ruotsista tuli väärän kokoisia tykin ammuksia yms. Kyllä meidän joukot "metsäsissisotaa" osaavat varmasti käydä, mutta mitenkä on nykyiset kaupunkisotien laita? Sellaista ei tule kuin "metsäsissisotaa", johon asevelvollisuus tai vapaaehtoinen asepalvelus saattaisi tähdätä. Tarvitaan aseistusta enemmän ja ennen kaikkea hyvää mieskuntoa, koska nykyinen asevelvollisuus tähtää rapakuntoisiin miesmäärien "tahdonvoimaan" (jolla ymmärretään maanpuolustuskyvyn korkeataitoinen laatu) saati aseistuksen tehovoimaan, johon myöskin perustuu nykyinen sotateollisuus ja kehitys.

Vihollinen voi lähettää pitkän matkan ohjuksen Moskovasta saakka, milläs siihen kyetään estämään asevelvollisuuden valmiudella?

Jos suomalaiset shakkimestarit kohtaavat, ja polttavat päreensä(puunappinsa), sitä mukaan kuin napukoita syyvään, niin voi syttyä sota!

Ootteko muuten pelanneet sellaista suklaatishakkia! Pelasin ihteeni vastaan ja tuli tasapeli... Vaikkapa toinen olikin lopuksi sotilaan voitolla - ilman siirtojen perumista...
(Valkoinen tietysti voitolla!)

Oletteko saartaneet koko Venäjän pois? Syntyisi suurvalta, jos käytettäisiin sekä kyrillisiä, että latinalaisia aakkosia!

Venäläiset saisivat pistää kyrilliset kirjaimet tarkoittamaan omia mökellysäänteitään, ja Suomalaiset pitää tarkan artikulointinsa!

CE-hyväksytty
Seuraa 
Viestejä29006
Hana
Mehrwertsteuer
Nykyisen kaltainen asevelvollisuus on mielestäni ollut toimiva ratkaisu.Siihen asti varmasti toimiva ratkaisu, kun on Suomessa rauhan olot. Poikkeusoloissa sellainen varmasti ei ainakaan yksin taatuti olisi toimiva ratkaisu edes uskottavuuden kannaltakaan.Eihän sodan aikana uskottavuudella niin väliä ole, vaan nimenomaan rauhan aikana.

Hana
Vihollinen voi lähettää pitkän matkan ohjuksen Moskovasta saakka, milläs siihen kyetään estämään asevelvollisuuden valmiudella?Samat torjuntakeinot meillä on, oli varusmiehet pakotettuja tai vapaaehtoisia. Vai meinaatko että naton pitäisi tiputella tänne tulevat ohjukset meidän puolesta?

sapetix
Entäs jos Suomeen perustettaisiin palkka-armeija, jossa olisi miehistönä venäläiset varustettuna venäläisillä asejärjestelmillä.
Tällöin voitaisiin saada kustannussäästöjä ja lyödä kaksi kärpästä yhdellä iskulla- nimittäin venäläinen ei ampuisi toista venäläistä. Menisi sota vaan painimiseksi?
Näin olisi jo yksi raja turvattu ?Hieno tai huono idea?! Itse ehdottaisin muslimeita, niistä saa helposti "haamusolttuja!", kun räjäyttävät ihtensä - jos joku koskee - tai jos itse koskevat!

Tietenkin ongelma on teidän mielestä se, ettei palkka-armeija olisi enää "meidän armeijamme"? Sekin voidaan ihan hyvin rajata, että sinne otettaisi palvelukseen vain sellaiset tahot, jotka olisi vain suomalaisia.

Olen itse vapaaehtoisen asepalveluksen (moni käy varusmiespalvelunkin ns. "vapaaehtoisesti" vaikka olisi vaihtoehtona suorittaa sivari tai aseeton palvelus -totaalikieltäytyminen on tietenkin asia erikseen ja C-miehiksi "keplottelevat"), palkka-armeijan ja NATO:n "koostumuksen" kannalla, enkä minkään pelkistetyn asevelvollisuuden kannalla, koska Suomelta ei kumminkaan riittäisi tarpeeksi niitä hyvän kuntoisia miehiä lähettämään Suomen itsenäisyyttä puolustamaan johon heitä on koulutettu rauhan aikana vaan sellaisia, joiden terveyden tilasta Suomen Puolustusvoimat eivät ole tietäneet mitään n. 5-10 vuoteen...ellei jopa 20 vuoteen.

Kuinka moni teidän mielestänne on aktiivisesti varusmiespalvelun jälkeen harrastanut esim. liikuntaa?

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat