Seuraa 
Viestejä45973

Voisiko joku alan asiantuntija kertoa minulle, miksi kaikki formulakuljettajat ovat valkoihoisia? Golf oli vuosisatoja valkoisten herrojen laji, mutta hekin sivistyivät jokin aika sitten ja afroamerikkalaisetkin ovat päässeet viheriölle kilpailemaan. Milloin F 1 ottaa oman askeleensa kohti tasaveroista rotupolitiikkaa. Emmehän elä aparthead-politiikkaa formuloissa? Onhan kanadalaisillakin Villenoeve.Sama asia koskee myös tavallisia rallikilpailuja. Savanneilla ajellaan kisoja, mutta paikallinen väestö ei edusta yhdelläkään kuljettajalla kilpailuja. Hyvät ihmiset, vetoan teihin, lakatkaa kannattamasta näitä valkoisenrodun mässäilyä televisiossa, vaihtakaa kanavaa, jos näette kaupungilla rallikuskin, näyttäkää kieltä sille, älkääkä pyytäkö nimmareita vaan katsokaa heitä halveksuvasti. He ovat nykyajan maanomistajija, jotka huolivat mustanrodun vain orjikseen.

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (34)

Retard
Seuraa 
Viestejä28258
1qwerty
Voisiko joku alan asiantuntija kertoa minulle, miksi kaikki formulakuljettajat ovat valkoihoisia? Golf oli vuosisatoja valkoisten herrojen laji, mutta hekin sivistyivät jokin aika sitten ja afroamerikkalaisetkin ovat päässeet viheriölle kilpailemaan.

Kenellä tummaihoisella on ollut mahdollisuus kaahailla autolla ennen täysi-ikäisyyttä? Ilman rangaistusta?

Toisaalta voidaan sanoa, että kyseessä ovat sellaiset lajit, joista meille Suomalaisille uutisoidaan vain kontekstissa "suomalaisille tärkeä uutinen"

ps. enkä muuten ole vastannut esittämääsi kysymykseesikään, sikäli kun koko kysymyksen asettelu oli täysin virheelinen.

Jos argumentista ei voi johtaa yleistä sääntöä, sillä ei ole sisältöä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Volitans
Seuraa 
Viestejä10670

Onko ruotsalaisien syrjintää se, että heillä ei ole ollut aikoihin yhtään F1-kuskia?

Eiköhän siellä F1-sarjassa vain yksinkertaisesti aja ne parhaimmat kuskit. Harva neekeri osaa ajaa hyvin, saati sitten nopeasti.

Neekerien geenit ilmeisesti paremmin sopivat muihin urheilulajeihin. Onhan esimerkiksi koripalloilijoista suuri osa neekereitä. Myös pitkänmatkan juoksussa neekerit ovat ylivoimaisia.

Mitä ihmeellistä siinä sitten on, että toisessa urheilulajissa toisen väriset ovat parempia kuin toiset?

Uskoisin, että kysymyksessä on tekninen ongelma; kuumassa ja vähävetisessä Afrikassa autojen - mukaanlukien Datsun - jäähdytysjärjestelmät estävät laajamittaisen autourheiluharrastuksen harjoittelun.

Juuri samankaltaisesta syystä leijonien salametsästys on Suomessa liki tuntematon omavaraistalouden muoto eikä siitä ole mainintaa edes rikoslaissa, vaikka Ruokolahdella parissakin keittiössä huulia nuoleskellen hissunkissun paloiteltiin Numahia, viidakon valtiasta.

Ei sinne tarvita mustia, keltaisia saatikka valkoisiakaan pörräämään
turhanpäiväistä ympyrää ja nostamaan kisaalueiden ilmansaasteiden määrää
typerässä välineurheilussa. Sekularisoituneet ihmiset eivät käy enää kirkossa
sunnuntaina katumassa syntejään vaan kärsivät tuijottamalla sen sijaan formulaa. Ehdottomasti turhin "urheilu"laji jonka tiedän. Olisi se säälittävää jos Suomea ei muusta tiedettäisi maailmalla.

En tiedä miten muualla, mutta ainakin amerikassa paikallinen musta "kulttuuri" painaa lokaan jokaisen mustan, joka yrittää saavuttaa jotain muulla tavoin kuin olemalla rap-artisti, koripalloilija tai koomikko. Esimerkkinä: valkoiset arvostavat Tiger Woodsia, mustat polkisivat hänet suohon jos pystyisivät.

Nechimide
Seuraa 
Viestejä14249

Voi olla jotain merkitystä Woodsin havaijilaistaustallakin. Eihän hän ole "neekeri" sanan kapeassa merkityksessä. Ei ihonväri meinaa, että pitäisi kumartaa samaa valta(vähemmistö)kulttuuria.

1qwerty
Voisiko joku alan asiantuntija kertoa minulle, miksi kaikki formulakuljettajat ovat valkoihoisia? Golf oli vuosisatoja valkoisten herrojen laji, mutta hekin sivistyivät jokin aika sitten ja afroamerikkalaisetkin ovat päässeet viheriölle kilpailemaan. Milloin F 1 ottaa oman askeleensa kohti tasaveroista rotupolitiikkaa. Emmehän elä aparthead-politiikkaa formuloissa? Onhan kanadalaisillakin Villenoeve.Sama asia koskee myös tavallisia rallikilpailuja. Savanneilla ajellaan kisoja, mutta paikallinen väestö ei edusta yhdelläkään kuljettajalla kilpailuja.

Kukaan miljonääri-nigger ei ole vielä halunnut lähteä ajamaan viittä vuotta häntäkuskina ja menettämään siitä huvista 20:ntä miljoonaa dollaria vuodessa.

Jos trolli olla tahtoisin, niin näin varmaan laulaisin: "Pakkoko tätä rotukakkaa tunkea joka paikkaan?"

1qwerty
Hyvät ihmiset, vetoan teihin, lakatkaa kannattamasta näitä valkoisenrodun mässäilyä televisiossa, vaihtakaa kanavaa, jos näette kaupungilla rallikuskin, näyttäkää kieltä sille, älkääkä pyytäkö nimmareita vaan katsokaa heitä halveksuvasti. He ovat nykyajan maanomistajija, jotka huolivat mustanrodun vain orjikseen.Lainaus yhdestä hyvästä kommentista, jonka luin tässä aikaa sitten. Hyvä rimmauskin vielä!

"Jos trolli olla tahtoisin, niin näin varmaan laulaisin: "Pakkoko tätä rotukakkaa tunkea joka paikkaan?""

-dementia-Neonomide

EDIT:

thaiteilija
Woodsin äiti on thaimaalainen. Isä on tummempivärinen amerikkalainen.

Kiitos korjauksesta.

Volitans
Neekerien geenit ilmeisesti paremmin sopivat muihin urheilulajeihin. Onhan esimerkiksi koripalloilijoista suuri osa neekereitä. Myös pitkänmatkan juoksussa neekerit ovat ylivoimaisia.
Tuo geeni selitys ei oikein minuun iske, kun kuitenkin on täysin tunnettua että valkoinenkin mies osaa juosta hyvin. Ainoastaan 100 m on täydellisesti mustan miehen temmellyskenttä; muut lajit ovatkin sitten jo selvästi tasaisempia. Varsinkin pitkän matkan juoksussa geneettiset erot lajien välillä eivät hirveästi paina. Pitkän matkan juoksussa geenit ovat vain yksi osa ratkaisevaa vaikutusta: selvästi suurempi osa onnistuneesta suorituksesta tulee tekniikasta, harjoittelusta, onnistuneesta taktiikasta, tankkauksesta ja tahdonvoimasta.

Esim. Helsingin miesten MM-maratonilla voittaja oli marokkolainen, toiseksi tuli tansanialainen ja kolmonen tuli Japanista. Naisisissa ykkönen ja kolmonen oli valkoisia naisia Euroopasta. Viime vuonna Stefano Baldini Italiasta voitti olympiakultaa.

Usein keskimatkan juoksussa Kenialaiset ovat saaneet maineen geneettisinä ihmeinä, jotka pystyvät luonnostaan painamaan kympin alle puoleen tuntiin. Tämän innoittamana joukko tutkijoita muutama vuosi sitten lähti tutkimaan väestöä, jonka asuttamalta alueelta työntyy vuosi toisensa jälkeen maailmalle tusinoittain lupaavia juoksijoita. Mitään muuta geneettisten tekijöiden aikaansaamaa omituisuutta ei löytynyt, kuin tavallista kapeamman nilkat. Noh, tuo toki auttaa, mutta ei varmasti selitä etiopialaisten ja kenialaisten vuosikymmentä jatkunutta keskimatkan dominointia. Muualta maailmastako ei löydy ihmisiä, joilla on tavallista kapeammat nilkat?

Ennen kaikkea lähtisin etsimään syitä kulttuurista: tuolla päin maailmaa juokseminen on yhtä luonnollista kuin täällä pyörän polkeminen. Wilson Kirwa on sanonut lapsuudessaan juosseensa joka päivä neljä kertaa 5 kilometriä pitkän koulumatkansa: kouluun, kotiin syömään, takaisin kouluun ja taas kotiin. Olisiko sittenkin niin, että kun 50 miljoonaa ihmistä elää tuolla tavalla, väkisinkin siitä joukosta kouliintuvat ne parhaat maailmassa? Vielä kun nämä lahjakkuudet saavat kisata keskenään jokaisessa ikäluokassa, heidän kehittymisensä on pakon sanelemaa.

Vielä muutama vuosikymmen sitten oli maailmassa todella kovia valkoisia juoksijoita, mutta mihin ne ovat kadonneet? Jääneet tekniikan jalkoihin, sanon minä.

Uskon tämän syyn olevan syynä myös siihen, ettei F1:sten lähtöruudukosta löydy yhtään mustaa miestä. Mikä ihmeen fysiologinen syy siihen muka voisi olla? Jos puoliälyinen espoolainen ammattikoululainen pystyi ajamaan viime kaudella nopeammin kuin kukaan muu, pidän itsestään selvänä ettei F1 vaadi kuljettajan aivoilta maksimaalista suorituskykyä. Mistä ne erot kuljettajien kohdalla sitten tulevat? Hankala sanoa, mutta autourheilu on kalliina harrastuksena pitkään ollut valkoisen ylemmän keskiluokan laji, eikä tilanne ole hirvittävästi muuttunut etnisten ryhmien varallisuuserojen tasoittuessakaan. Kyse on ennen kaikkea kulttuurista: mustaa lasta ei vain viedä mikroautoradalle, vaan hänet kiikutetaan koripallokentälle tai jalkapalloa pelaamaan.

Ne harvat, jotka jatkavat harrastustaan, ovat valkoisia kanssa kilpailijoitaan heikommassa asemassa: on aina hankalampaa olla se ensimmäinen joka tekee jotain. Managerin, joka lähtee nuorta kuljettajaa viemään urallaan eteenpäin, on paitsi itse uskottava kuljettajan lahjakkuuteen, myös saatava muut uskomaan kuljettajan lahjakkuudesta. Tämä saattaa olla helpompaa, kun kyseessä on valkoinen kuljettaja. Tämän saman uskon selittävän myös sen, miksei naiskuljettajia juuri moottoriurheilussa näy.

Hamppu
Seuraa 
Viestejä1159

Onhan siellä Formuloissa ollut tänäkin vuonna japanilainen Takuma Sato, intialainen Narain Karthikeyan, kolumbialainen Juan Pablo Montoya ja brasilialainen Rubens Barrichello.

Autourheilu ei taida olla keskiverto-Mosambikilaisen elämässä se tärkein juttu tällä hetkellä. Autourheilu vaatii rahaa, taitoa ja perinteitä eikä niitä joka paikasta löydy.

USA:laisiakaan Formuloista ei löydy nyt yhtään. Rahaa sieltä löytyy, mutta perinteitä ei niinkään sillä autourheilu USA:ssa poikkeaa Formuloista aika paljon.

Hamppu
Onhan siellä Formuloissa ollut tänäkin vuonna japanilainen Takuma Sato, intialainen Narain Karthikeyan, kolumbialainen Juan Pablo Montoya ja brasilialainen Rubens Barrichello.

Autourheilu ei taida olla keskiverto-Mosambikilaisen elämässä se tärkein juttu tällä hetkellä. Autourheilu vaatii rahaa, taitoa ja perinteitä eikä niitä joka paikasta löydy.

USA:laisiakaan Formuloista ei löydy nyt yhtään. Rahaa sieltä löytyy, mutta perinteitä ei niinkään sillä autourheilu USA:ssa poikkeaa Formuloista aika paljon.

Piste.

Volitans
Eiköhän siellä F1-sarjassa vain yksinkertaisesti aja ne parhaimmat kuskit. Harva neekeri osaa ajaa hyvin, saati sitten nopeasti.

Näin juuri. Aivan varmasti joku talli pestaisi neekerinkin, mikäli hyviä vaihtoehtoja olisi, mutta eipä vain näytä olevan. Jokaisen F1:een pääsevän kuljettajan on annettava tarpeeksi hyvät näytöt tai joihinkin kääpiötaleihin päästäkseen tarpeeksi iso rahatukku.

Mikäli joku talli palkkaisi neekerin, niin eiköhän ko. talli saisi aika paljon enemmän näkyvyyttä mediassa ja F1-piireissä, joten sinänsä olisi vain hyvä mikäli kuljettaja olisi valtavirrasta poikkeava. Päättyneellä kaudellahan mm. Narain Karthikeyan kertoi olevansa omassa kotimaassaan tunnetumpi, kuin Michael Schumaher, enkä yhtään ihmettele. Valitettavasti eivät tainneet vaan ne kuuluisat eväät riittää enää jatkopestiin.

edit: Taisi ketjun aloittajalta argumentit loppua.

F1:ssä ajavat ne parhaat mahdolliset kuskit. Eipä vain satu mustia joukossa olemaan. Tekeekö taitolajista rasistisen se, ettei kaikkia maailman rotuja ole siellä edustettuna? Pitäisikö Formuloille vääntää väkisin joku rotukiintiö, esim. että jokaisen tallin toisen kuskin pitäisi olla muu kuin valkoinen, osasi sitten ajaa tai ei? Pitäisikö urheilulajien säännöissä ottaa huomioon ensisijaisesti Afrikan alkuasukkaiden mieltymykset?

Volitans
Neekerien geenit ilmeisesti paremmin sopivat muihin urheilulajeihin. Onhan esimerkiksi koripalloilijoista suuri osa neekereitä. Myös pitkänmatkan juoksussa neekerit ovat ylivoimaisia.

Rollerball tuossa jo pätevästi tätä kommentoikin. Itse lisäisin tuohon pitkänmatkajuoksija -juttuun vielä sen, että erot mm. jalan luustossa tms. eivät todellakaan riitä selittämään eroja kenialaisten eduksi. Esim. samaan etniseen ryhmään kuuluvat heimot jotka asuvat Tansanian tms. naapurimaan puolella eivät sitten tuotakaan niitä huippujuoksijoita.

Ja koripallon tms. suhteen kannattaisi muistaa se, että juuri urheilu on paras keino poies getosta monelle mustalle nuorelle. Samoin keino pysyä poissa huumeista ja jengeistä. Motivaatiota ja kannustavaa & kilpailunhaluista seuraa siis riittää.

Mustilla on kuitenkin jotain valkoista valkoihoisia enemmän, nimittäin ns. valkoisia lihassoluja, jotka ovat ns. nopeita lihassoluja. Ja se nyt on puhtaasti geneettinen ominaisuus. Valkoisten ja punaisten suhteellinen osuus vaihtelee myös "valkolaisten" joukossa yksilöllisesti jonkinverran.

Että vaikuttaisikohan formulakuskin ominaisuuksiin samat kuin pikajuoksijoiden, kunhan vain päästäisiin siihen ,että mustat voisivat samassa määrin valkoisten kanssa alkaa harjoitella autolla pörräämistä lapsesta asti, että parhaat valikoituisivat. Mene ja tiedä, kuinka kävisi!

Lehy
Mustilla on kuitenkin jotain valkoista valkoihoisia enemmän, nimittäin ns. valkoisia lihassoluja, jotka ovat ns. nopeita lihassoluja. Ja se nyt on puhtaasti geneettinen ominaisuus. Valkoisten ja punaisten suhteellinen osuus vaihtelee myös "valkolaisten" joukossa yksilöllisesti jonkinverran.

Olkoot. Silti erään tanskalaisen tutkimuksen mukaan tummaihoiset siis afrikkalaiset pärjäävät kestävyys juoksussa parhaiten koska kultuuri siellä nostaa luontaiset kyvyt esille ja länsimaissa kulttuuri on epäliikunnallista urheiluun. Merkittävin tekijä tutkimuksen mukaan on säären tilavuus; mitä pienempi sen parempi tällöin juoksu on sitä taloudellisempaa siiis vähemmän rasittavampaa.
Löytyisköhän tuo tutkimus jostain Kööpenhaminan yliopiston sivuilta?

kunkku

Ei kyllä kuulu tänne mutta silti hauska!!!

Jep. Maailmalta ajoittain tulvivien uutiskuvien perusteella laittaisin tohon pökötin tilalle kosovolaisen mummon.

Eikä taaskaan mitään sanottavaa...

Toinen totuus totuudesta
Lehy
Mustilla on kuitenkin jotain valkoista valkoihoisia enemmän, nimittäin ns. valkoisia lihassoluja, jotka ovat ns. nopeita lihassoluja. Ja se nyt on puhtaasti geneettinen ominaisuus. Valkoisten ja punaisten suhteellinen osuus vaihtelee myös "valkolaisten" joukossa yksilöllisesti jonkinverran.Olkoot. Silti erään tanskalaisen tutkimuksen mukaan tummaihoiset siis afrikkalaiset pärjäävät kestävyys juoksussa parhaiten koska kultuuri siellä nostaa luontaiset kyvyt esille ja länsimaissa kulttuuri on epäliikunnallista urheiluun. Merkittävin tekijä tutkimuksen mukaan on säären tilavuus; mitä pienempi sen parempi tällöin juoksu on sitä taloudellisempaa siiis vähemmän rasittavampaa.
Löytyisköhän tuo tutkimus jostain Kööpenhaminan yliopiston sivuilta?

En tietääkseni puhunut kestävyysjuoksijoista mitään, enkä tieteellisiä tutkimuksia yritä kumota puhumalla täysin toisesta asiasta.
Urheilutuloksia seuraamallahan tulokset selviää!

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat