Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/49240- ... n%E2%80%9D

Kuka sen uskon sinne aivoihin viritti? Olivatko asialla ns. jumalastronautit, jotka ancient astronaut -teorian mukaan tekivät ihmisen "omaksi kuvakseen" syystä tahi toisesta? Yksi teoretisoiduista syistä on Zecharia Sitchinin paljon pauhattu Nibiru-teoria jonka mukaan "jumalat" loivat ihmisen orjakseen.

Mikäs sen ovelampaa olisikaan kuin manipuloida hybridiluomukseen jo default-tilaksi jumal'uskon. Olisi mitä mielenkiintoista nähdä tilanne että nämä jumalat tulla puksuttaisivat avaruusaluksillaan takaisin, ja nähtäisiin kuinka hyvin meikäläisten kädellisten evoluutioon väkisin ympätty jumalausko on pysynyt yllä. Tod.näk. tänne tulevat jumalat yritettäisiin tappaa demoneina... Eli pieleen olisi mennyt koko juttu.

Taikka jotain muuta jumalille vähemmän mukavaa. Kun emme me sentään enää ole sillä tasolla kuin ihmiskunta jotakuinkin 5000 v sitten (virallisen historian mukaan) eli että uskomme silmät ympyriäisinä jokaisen vähänkin välkymmän tyypin olevan jumala tai vähintään puolijumala.

Vai heittäytyisivätkö ihmislaumat pärställeen turpeeseen kun "isännät" tulisivat takaisin? (Vanhempamme, eräässä mielessä.)

No joo: todennäköistä lienee että jonkinlaista jumal'uskon esiastetta löytyy ennenpitkää myös eläimistä (vai onko jo löytynyt?), joten tuskin se on jotenkin meille ihmisille ainutkertainen kyky uskoa (höpöihin tai spirituaalisiin asioihin, riippuen siitä mitä uskoo uskomisesta).

(Ei tarvinne mainita että itse en usko että ihmisen kyky uskoa jumaliin on automaattisesti todiste siitä että koko maailmankaikkeuden on luonut taho X joka on sittemmin käynyt Maassa juttelemassa ajankulukseen niitä näitä, saati ottanut ihmishahmon/-hahmoja.)

Sivut

Kommentit (503)

QadeshaEi kukaan. Aivojen kehityksen myötä ihmisen minä-tietoisuus synnytti myös mielikuvituksen.

Kun emme me sentään enää ole sillä tasolla kuin ihmiskunta jotakuinkin 5000 v sitten (virallisen historian mukaan) eli että uskomme silmät ympyriäisinä jokaisen vähänkin välkymmän tyypin olevan jumala tai vähintään puolijumala.Luulen, että olemme. Me uskomme kulttuuriin. Me uskomme syntymäperinteiseen jumalaamme, saamme synnyinrasitteena kulttuurin sen arvoineen, sen uskomuksineen ja sen unelmineen ja me uskomme kehittyneemme. Jokainen voi tykönään miettiä, mitä tuo tarkoittaa.

Tästä syystä meille kehittyi mekanismi nimeltä tiede.

nettiwelho
Ja sitten on aina näitä yksilöitä jotka pyrkivät johtamaan ja kontrolloimaan toisia, ja uskonto on erittäin voimakas työkalu tähän tarkoitukseen

mm.

http://en.wikipedia.org/wiki/Divine_right_of_kings
http://en.wikipedia.org/wiki/God_Emperor

elikkä pitkälti omasta mielestä taikauskoa ja tarkoituksenhakuista valehtelua ja manipulointia
Uskonto kehitettiin jo paljon ennen sivistystä, selittämään maailman ilmiöitä ja tapahtumia. Primitiivinen ihminen tarvitsi tukea, ja usko jumaliin ja/tai henkiin tarjosi sitä.
Kun asutuskeskukset kasvoivat ja vaurastuivat, syntyi papisto. Luokan jäsenet olivat monen alan oppineita, usein yhteisön ainoita. He tulkitsivat ja välittivät jumalten/jumalan viestit, ja hyödynsivät asemaansa kuten ihmiset ovat tehneet kautta historian.
Kehitys on siis johtanut luontoa palvovista ihmisistä uskontoa vallan välineenä käyttäviin ihmisiin.

Aslak
Seuraa 
Viestejä9177
Liittynyt2.4.2005

Dark Shade

Uskonto kehitettiin jo paljon ennen sivistystä, selittämään maailman ilmiöitä ja tapahtumia. Primitiivinen ihminen tarvitsi tukea, ja usko jumaliin ja/tai henkiin tarjosi sitä.
Vanhimmat saatavilla olevat tievot uskonnosta , kertovakki
kokonaan toista.
Ihmiskunnan opettajat opettivat ihmiselle kaikkeuden salaisuuksia, näin kerrotaan vanhimmissa veda teksteissä.

Vanhat veda ( tieto) tekstit sisältävät juttuja joista sitten niitten tarkoituksien hämäryttyä syntyi uskontoja.
Kuten luonnonvoimista , jotka osallistuivat elämän synnyttämiseen planeetallemme, niistä tuli myöhemmin jumalia. Esimerkiksi Hebrealaisten jumala JHV oli oikeastaan monikko, kuten Häntä nimitettäsessäkin usein käytetään eli Elohin, joka on monikkomuodossa.
Jahven tai Jehovan muista ominaisuuksista selviää, että
kyseinen jumaluus oli useammasta luonnonvoimasta muodostunut kokonaisuus, tiijjä sitte onko se uskontoa vaiko tiedettä jos sanotaan luonnon omien voimien synnyttäneen elämän, ja muokanneen ihmisen luonnon alkuaineista( maan tomusta).

Minusta uskonnot ovat syntyneet suuren väärin ymmärryksen tuloksena. Mutta nehän tietenkin synnytettiin sen takia , että ihmistä voitaisiin jotenkin hallita, kontrolloida.
Jolloin olemassaolevaa vanhaa tietoa tarkoituksella vääristeltiin.

Pitäisi vain muistaa , että samoista lähteistä( vanhin Veda kirjallisuus) syntyi, tai niihin lähteisiin pohjaintuu kaikki uskonnot , kuin myöskin täysin Ateistinen Jainalaisuus.

Elikkä jos oikein pirullisia halutaan olla, niin voi ihan hyvällä syyllä sanoa , että muinaisuudessa unhoituksiin jääneet
hämärtyneet muistot korkeatasoisesta tieteestä synnyttivät uskonnot.

Samasta syystä kuin ihminen alkoi uskoa suhteellisuusteoriaan ja painovoimaan. Hän halusi selityksen ympäröivälle todellisuudelle.

Moses Leone
Samasta syystä kuin ihminen alkoi uskoa suhteellisuusteoriaan ja painovoimaan. Hän halusi selityksen ympäröivälle todellisuudelle.Tätäkin. Kuitenkin vielä enemmän ihmisiä hämmensi ja pelotti kuolema. Uskonnot selittivät, ettei kuolema ole kaiken loppu ja että poismenneet läheiset olivat yhä olemassa jossakin muodossa.

syytinki
"Miksi ihminen alkoi uskoa jumaliin?"

Siitä oli hyötyä ja on edelleenkin.
Minä olisin kuiteskin valmis väittelemään että haitat ovat nykyään suuremmat kuin hyödyt, ei siitäkään ole iloa jos koira hakee sanomalehden ja repii puolet sivuista irti matkalla

edit: sitten on tietenkin tämä väitetty, marginaalinen ihmisryhmä joka ei kuulemma pystyisti olemaan raiskaamatta ja tappamatta kaikkia vastaantulijoita jos eivät pelkäisi ukko-ylijumalan kostoa, joka koostuu jokseenkin fundamentalisti-kristityistä, ainakin omien väitteittensä mukaan

Kärjistäen: uskonnontutkijoiden piirissä on kaksi näkemystä jumaluskon yms. synnystä. Joko ne kehittyivät siksi, että niillä on jotain adaptiivista arvoa, tai sitten jumalusko on vain muihin tarkoituksiin syntyneiden mekanismien sivutuote.

Tämä kertoo siis vain valmiudesta synnyttää tiettynlaisia uskomuksia näkymättömistä toimijoista ym. Se mitä uskonnot tarkemmin pitävät sisällään on sitten kulttuuritieteellinen kysymys. Tietty biologinen pohja voi kuitenkin selittää osaltaan eri kulttuurien perinteiden koettua samankaltaisuutta.

Ps. "primitiivi" on vanhentunut termi, eikä sitä enää käytetä.

Uskossa jumaliin/enkeleihin on kyse uskosta johonkin ABSTRAKTIOON!

Henkinen olemus on aina mystinen ja monien abstraktioiden peitossa. Ne jotka materialistina kieltävät kaikki abstraktiot kuitenkin supistavat näkövinkkeliään ratkaisevasti - mitä tulee hengellisiin asioihin...

Lopultakin on kyse siitä, mikä on TOTTA! Onko meidät luonut mahdollisesti meitä itseämme yksinkertaisempi idea, jos kerran "tieto lisääntyy?" Kaiken kehittyminen loppua kohden on itsestäänselviö, mutta mikä oli se ensimmäinen seuraus ja syy, joka pisti koko maailmankaikkeuden alulle?

Matemaattisetkin abstraktiot on joskus vaikeaa havaita tai todistaa, ja eikö samoin niitäkin suuremmat mysteerit?

syytinki
Seuraa 
Viestejä9347
Liittynyt18.8.2008
nettiwelho
syytinki
"Miksi ihminen alkoi uskoa jumaliin?"

Siitä oli hyötyä ja on edelleenkin.
Minä olisin kuiteskin valmis väittelemään että haitat ovat nykyään suuremmat kuin hyödyt, ei siitäkään ole iloa jos koira hakee sanomalehden ja repii puolet sivuista irti matkalla

edit: sitten on tietenkin tämä väitetty, marginaalinen ihmisryhmä joka ei kuulemma pystyisti olemaan raiskaamatta ja tappamatta kaikkia vastaantulijoita jos eivät pelkäisi ukko-ylijumalan kostoa, joka koostuu jokseenkin fundamentalisti-kristityistä, ainakin omien väitteittensä mukaan


Roikkuu vähän siitä mitä haitaksi kulloinkin arvellaan.

Uskonto on kuitenkin ollut ja on hallintokeino. Varsinaisten lakien puuttuessa sen avulla kehitettiin mm. yhteiset moraalijärjestelmät ja rajattiin oma porukka, heimo, kansa, kulttuuri, jne.

Uusiakin on tyrkyllä koko ajan. Tälläisiä, kasvua odottavia ja siihen tähtääviä "siemeniä" näkyy näilläkin palstoilla jatkuvasti. Kuten UFO:laiset, vouhovegaanit, kommunismi, rasismi, nibirut, telepaatikot ymv.

Ehkä se oli laiskan miehen vastaus selittämään kaikkeus, kun järki loppui kesken. Ei kuitenkaan välttämättä. Vaikka jumala ei itsestään olisi konkreettisia merkkejä antanutkaan, saattoivat nämä aikansa "tiedemiehet" olla ainakin osittain oikeassa. Historian ihmeisiin en ota kantaa, sillä näitä on mahdotonta todistaa oikeaksi tai vääräksi ja siksi ovatkin uskon kysymyksiä.

Emmehän me tiedä mitä tietoisuus vaatii ollakseen "älykäs". Ongelmana on tietysti se, että emme pääse tästä irti viitekehyksestämme, todellisuudestamme eli energiasta josta mekin koostumme. Kaikki mitä tiedämme liittyy jollain tavalla energiaan ja sen ominaisuuksiin. On täysin absurdia kuvitella, että informaation jäsentely onnistuisi vain tällaisessa ympäristössä vaikka voimme näin havaintomme perusteella yksinkertaistaa. Se että olemme tietoisia, mahdollistaa myös muiden tietoisuuksien olemassa olon. Voimme myös huomata ettei informaatio, joka pitää energian kasassa ole kaoottista, joka sotii osittain sitä vastaan, että olisimme syntyneet täydellisestä kaaoksesta. Näiden informaatiosiementen on täytynyt muodostua jostain. Informaation järjestellyt olomuodot voivat olla "suunniteltuja", sillä jonkin ehdon on määriteltävä sen käyttäytyminen. Voihan olla, että elämme vain osassa mahdollisesti ääretöntä kaaosta, jossa sattuu olemaan juuri nämä ominaisuudet. Tämä taas johtaisi kaiken olemisen teoriaan, joka sallisi myös jumalan olemassaolon.

Dark Shade

Uskonto kehitettiin jo paljon ennen sivistystä, selittämään maailman ilmiöitä ja tapahtumia. Primitiivinen ihminen tarvitsi tukea, ja usko jumaliin ja/tai henkiin tarjosi sitä.Ei sitä mitenkään kehitetty, se synty. Se oli yksinkertasta alistumista ja nöyrtymistä 'suuremmille' voimille. Sitä mukaa ku ihminen bonjas jotta jotkut asiat näyttää säilyvän ja olevan ihmistahdosta riippumattomia niistä alko syntyä 'palvottuja', mikä siis oli lähinnä nöyrtymistä edessä. Ensalkuun monet ilmiöt ja tunteet alko olla jumalia, sotasuus, rakkaus, viha jne ja toki luonnonilmiöt toisena päähaarana.

Uskontojen synty ja kehitys on ollu melkolailla viisautta ja ymmärrystä, ennen ku niistä tuli politiikkaa, mikä ei vieläkään oo viisasta.

TraXter
Ehkä se oli laiskan miehen vastaus selittämään kaikkeus, kun järki loppui kesken.Ei niillä mikää järki loppunu kesken vaan tieto

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat