Seuraa 
Viestejä45973

http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2009/02/ ... 32767.html

" Ranskaan uusi antikapitalistinen puolue

julkaistu eilen klo 18:05, päivitetty eilen klo 19:47

Ranskan antikapitalistisen puolueen perustaja Olivier Besancenot

Kuva: EPA

Ranskassa äärivasemmistolaiset ajatukset leviävät talouskriisin syvenemisen myötä. Tänä viikonloppuna maahan on perustettu äärivasemistolainen antikapitalistinen puolue, jonka perustaja, 34-vuotias Olivier Besancenot on noussut mielipidetiedusteluissa presidentti Nicolas Sarkozy varteenotettavimmaksi vastustajaksi.

Mitä huonommin taloudella menee, sitä vahvemmin tuuli puhaltaa 34-vuotiaan postinjakajan, Olivier Besancenot'n uunituoreen puolueen purjeissa. Uusi puolue on nimeltään Antikapitalistinen puolue. Besancenot'n mielestä finanssi- ja talouskriisien myötä kapitalistinen järjestelmä on saapunut tiensä päähän ja on aika panna yhteiskunnan rikkaudet uusjakoon.

Olivier Besancenot selittää, että uuden puolueen tavoitteena on muuttaa yhteiskunnan rakenteita. Besancenot uskoo että on mahdolista saada kansan enemmistö tuki yhteiskunnallisten rikkauksien jakamiseksi uudestaan ja talouden sekä yritysten saattamiseksi ohjaukseen.

Besancenot on yksi Ranskan vasemmiston suosituimmista hahmoista. Hän on ollut jo kaksi kertaa ehdolla presidentinvaaleissa edellisen puolueensa, kommunistisen vallankumousliiton edustajana. Vaikka uuden puolueen nimessä ei enää ole sanaa "vallankumouksellinen", radikaali muutos on uuden puolueen tavoitteena:

- Ajatuksemme voivat jonain päivänä saada enemmistön kannatuksen, mutta eivät nyt vallitsevan yhteiskunnan rakenteissa, Besancenot sanoi.
Suosio merkki maltillisen vasemmiston kriisistä

Besancenot on ollut usein julkisuudessa viime viikkojen ay-protestien takia. Hän hakee kannatusta vastustamalla hallituksen pankkitukia, yritystukia ja vaatimalla vähimmäispalkan nostamista sadoilla euroilla.

Äskettäin tehdyn mielipidetiedustelun mukaan Olivier Besancenot on noussut oikeistolaisen presidentin Nicolas Sarkozyn uskottavimmaksi vastustajaksi. Suosio kertoo kuitenkin myös maltillisen vasemmiston kriisistä. Sosialistinen puolue on ollut jo vuosikausia sisäisesti riitainen. Lisäksi sosialisteilla on ollut vaikeuksia löytää luontevaa suhtautumista markkinatalouteen ja kapitalismiin.

Antikapitalistisen puolueen kannatus mitataan kevään europarlamettivaaleissa. Mielipidetiedustelut povaavat äärivasemmistolle noin 15 prosentin ääniosuutta.

YLE Uutiset / Raine Tiessalo "

Kommentit (3)

Taloudessa on tullut takaiskuja, ja korppikotkat ja muut iljettävät raadonsyöjät kiertelevät jo apajilla.

Suora vallankumous ei nyky-yhteiskunnassa mene sellaisenaan läpi, mutta esimerkiksi maahanmuuttokeskustelu tarjoaa mahdollisuuksia sensuurille ja sananvapauden rajoittamiselle, diktatuurin ensimmäisille askelille, ja sitä äärivasemmisto Suomessakin parhaillaan yrittää. Jos se menee läpi, kukaan ei ole enää turvassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Mr Bauglir
Seuraa 
Viestejä1819

Vasemmisto on aina tuonut suuria rikkauksia ja hyvinvointia kansalaisille

Oikeiston ja vasemmiston erohan on nykyisin taantumuksellisuus ja uudistusten halu.-Puuhevonen-
Verkkomedia ja Venäjän ääni ovat asiallisia ja antavat oikeata tietoa. -pinklin1-
Huumekauppaa ei säätele mikään lainsäädäntö -:)lauri

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat