Seuraa 
Viestejä45973

Itse en suosi missään tapauksessa kotimaista korkean hintatason puolesta, mikäli "ulkomaalainen" vaihtoehto on hinnaltansa huokeampi, vaikka sentin tai pari ja saattaisi vieläpä maistua paremmaltakin. Meillä menee maitoa monta litraa viikossa ja vain joskus sitä joutuu kaatamaan viemäriinkin.

https://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp? id=1587572

http://radiosuomi.yle.fi/node/2572

http://yle.fi/uutiset/alueelliset_uutiset/hame/2009/02/ ruotsalaista_maitoa_purkkiin_522135.html?origin=rss

On erittäin hienoa, että Suomeen tulee ruotsalaista maitoa. Suomalaiset maidon tuottajat tietenkin tyrmäävät asian välittömästi, mutta Suomessahan oma maidon tuotanto ei tule jatkossa riittämään, vaikka lisäämässäni linkissä Valio Oyj:n tuotantotehtaan johtaja sanoisi mitä tahansa. He eivät toimita myöskään "halvempia vaihtoehtoja" kuluttajalle?

Ruotsalainen maito on myöskin laadultaan vieläpä laadukkaampaa kuin suomalainen maito ja sitä kehutaan paljon Tornio-Haaparanta suunnalla suomalaisten keskuudessakin, niin miksei myöskin muuallakin?

Minusta esimerkiksi Valion maito on aina maistunut pahalta kun taas Ingman ja SataMaidon (Pori) laatuun panostetaan. En tiedä mitä heidän tuotteista jätetään pois tai lisätään, mutta paremmalta ne kumminkin maistuu.

Laivalla olen ollut monesti ruokailemassa ja ottanut juotavaksi Arlan maitoa. Kyllä siinä on maidon makua ja maistuukin paremmalta kuin Valion maito.

Täällä Turussa saa kaupasta vain Valion maitoa (eikä Ingmania) ja eihän sitä Valion maitoa kumminkaan purkiteta Turussa...vaan Tampereella, Riihimäellä tai Oulussa. Purkista ei selviä mistä maito on peräisin (vaan ainoastaan purkitus paikat esim. Turussa se on yleensä T= Tampere, eikä Turku tai R= Riihimäki), mutta kaiketi se on Suomesta, vaikkei tuskin aina Varsinais-Suomesta! Mutta pitääkö minun kuluttajana tyytyä suomalaiseen maitoon, jos saisin laadukkaampaa maitoa halvemmalla hinnalla? Tuskin! Miten laadukas maito perustellaan...silläkö että se on peräisin Suomesta? Tuskin!

Suomalaisilla on monesti ennakkoluuloja ulkomaalaisia tuotteita kohtaan ja suomalaiset ovat myöskin erittäin "omahyväisiä" ja suosivat kotimaisuutta. Pelkäävät vain työpaikkansa puolesta? Vaikka kuinka ostaisit kotimaisia "kalliita" tuotteita, niin se ei takaa kenenkään työn pysymistä täällä yhtään sen paremmin.

P.S! Kyllä mä mielummin boikotoisin Nokiaa kuin ruotsalaista maitoa.

Kommentit (3)

Siis kysymys onkin siinä, että heitän Valion maitoa viemäriin nyt tällä hetkelläkin aina "silloin tällöin", joten kyllä monesti 10 senttiäkin alempi hinta olisi minusta ok hinta ja laatusuhteiltaan! Ingmanin maitoa muutenkin juon tölkin suusta tai SataMaidon maitoa.

Mistä mahtanee johtua...Valion maitoa en joisi muuta kuin "korvikkeeksi"....olisiko tuo vain pelkkää "liukuhihna -tavaraa", jota laitetaan vain äkkiä myyntiin ja myydään kalliilla laadusta tinkimättä. samalla taitaa laittaa maidon joukkoon lehmän paskaa, kunnei se ainakaan maidolta maistu.

Ruotsalaista mätitahnaakin kaupataan suomalaisessa ruokakaupassa 175 g:n tuubeissa, kun Ruotsissa taas samaa tavaraa myydään 300g:n tuubeissa. Ero onkin siinä, että 2 x 175 g:n tuubia maksaa täällä Suomessa saman verran kuin Ruotsissa 3 x 300g:n tuubia ja silti ko. tahna on samaa mitä Suomessakin myytävä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hana

Ruotsalaista mätitahnaakin kaupataan suomalaisessa ruokakaupassa 175 g:n tuubeissa, kun Ruotsissa taas samaa tavaraa myydään 300g:n tuubeissa. Ero onkin siinä, että 2 x 175 g:n tuubia maksaa täällä Suomessa saman verran kuin Ruotsissa 3 x 300g:n tuubia ja silti ko. tahna on samaa mitä Suomessakin myytävä.
Mainio esimerkki siitä, kuinka hyvin Suomessa kaupan hintakilpailu toimii. Mitäpä arvelette, hyödyttääkö tuleva ruoan arvonlisäveron alennus kuluttajaa, tuottajaa vai jääkö koko hyöty kauppiasportaaseen?

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat