Seuraa 
Viestejä45973

author="<a href="http://www.iltalehti.fi/uutiset/200902069041277_uu.shtml">http://www.iltalehti.fi/uutiset/200902069041277_uu.shtml</a>" kirjoitti:
[size=150:3bs8biln]Lehti: Eurovaaliehdokas maahantuo viiniä ilman lupaa[/size:3bs8biln]
[size=85:3bs8biln]6.2.2009 8:54 [/size:3bs8biln]

RKP:n listoilta europarlamenttiin pyrkivä Magnus Ehrnrooth välittää ranskalaisia viinejä Suomeen ilman tarvittavia lupia, kertoo Hufvudstadsbladet.

Ehrnrooth myy maahantuomansa viinit oman pitopalveluyrityksensä asiakkaille, jotka ovat usein yksityishenkilöitä.

Viinien maahantuontia valvovan Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontaviraston (Valvira) mukaan Ehrnroothilla ei kuitenkaan ole toimintaan tarvittavaa lupaa. Valviran maahantuojarekisteristä ei löydy Ehrnroothin tai hänen yrityksensä Voilán nimeä. Viiniä maahantuovien ja sitä yritykselle välittävien henkilöiden tai yritysten tulisi rekisteröityä.

- Mitä myyntiin yksityishenkilöille tulee, siihen Alkolla on monopoli Suomessa, sanoo Valviran ylitarkastaja Jan Rosenström Hufvudstadsbladetille.

Alkoholijuomia saa tuoda maahan omaan käyttöönsä ilman erillistä ilmoitusta tai rekisteröitymistä. Omaan käyttöön tuotuja juomia ei saa myydä eteenpäin.

Hufvudstadsbladetin mukaan Ehrnrooth on välittänyt viiniä esimerkiksi perhejuhliin. Ehrnrooth sanoo ettei hän ole kuullutkaan Valviran rekisteristä, mutta että hänellä on kaikki tarvittavat luvat toimintaansa.

- Laki on sellainen, että joskus maahantuontiin tarvitaan lupa, joskus ei, hän selittää. Hänen mukaansa Alkon monopoli on voitava haastaa ja Alkosta on päästävä eroon.

- Noudatan EU:n lakeja, hän perustelee Hufvudstadsbladetin ihmetellessä, eikö hänen ole noudatettava nykyisiä alkoholilakeja. Ehrnroothin mukaan EU:n lait ovat kansallisten lakien yläpuolella, ja hän toimii niiden mukaisesti.

IL
author="<a href="http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/1135243354658">http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/1135243354658</a>" kirjoitti:
[size=150:3bs8biln]RKP:n Ehrnrooth vetäytyy eurovaaleista[/size:3bs8biln]
[size=85:3bs8biln]7.2.2009 18:27 [/size:3bs8biln]

STT

Helsinkiläinen Magnus Ehrnrooth vetäytyy Ruotsalaisen kansanpuolueen eurovaaliehdokkuudesta. Hänet oli nimetty ehdokkaaksi tammikuun lopussa.

Ehrnroothin vetäytymisestä tiedotti lauantaina RKP:n puoluesihteeri Ulla Achrén.

Entinen ehdokas sanoi tiedotteessa, että "kieltolaki ja kansan valtaosan asenteet" estävät häntä työskentelemästä vapaamman ja avoimemman eurooppalaisen yhteiskunnan puolesta.

Hufvudstadsbladet kertoi perjantaina, että Ehrnrooth tuo maahan ja myy viiniä suomalaisille yksityisasiakkaille, vaikka se on kiellettyä.
author="<a href="http://www.tietokone.fi/uutta/uutinen.asp?news_id=36726">http://www.tietokone.fi/uutta/uutinen.asp?news_id=36726</a>" kirjoitti:
[size=85:3bs8biln]maanantaina 9.2.2009 klo 17:01 [/size:3bs8biln]
Puoluesihteeri suivaantui nimimerkillä arvosteluun
[size=150:3bs8biln]Rkp:n Achrén: nimetön nettikeskustelu kiellettävä [/size:3bs8biln]

Ruotsalaisen kansanpuolueen (Rkp) puoluesihteeri Ulla Achrén haluaisi kieltää nimettömät keskustelut netissä. Achrén kirjoittaa henkilökohtaisessa blogissaan siitä, miten poliitikoita arvostellaan nimimerkin takaa.

Ulla Achrén on tiettävästi hermostunut puolueen poliitikoiden arvosteluun Hufvudstadsbladet-lehden nettikeskusteluissa ja tietojen vuotamiseen lehdistölle.

Keskustelu liittyi puolueen eurovaaliehdokkuuksiin. Helsinkiläinen Magnus Ehrnrooth vetäytyi ehdokkuudestaan jäätyään kiinni viinin tuomisesta maahan jälleenmyytäväksi. Ehrnrooth myös arvosteli Alkon viinamonopolia Suomessa.

Suomessa on aiemminkin vaadittu nimettömien nettikeskusteluiden kieltämistä, vaikka itse asiassa maassa ei ole lähes ainuttakaan keskustelua, jossa tarkistettaisiin luotettavasti keskustelijan henkilöllisyys esimerkiksi Tupas-tunnuksilla tai Väestörekisterikeskuksen kansalaisvarmenteella.

Useimmilla keskusteluoorumeilla voi siis keksiä nimekseen mitä huvittaa, vaikka näennäinen rekisteröityminen olisikin.

Tero Lehto


Mitä tähän nyt voisi sanoa?

Kommentit (1)

- Noudatan EU:n lakeja, hän perustelee Hufvudstadsbladetin ihmetellessä, eikö hänen ole noudatettava nykyisiä alkoholilakeja.Ehrnroothin mukaan EU:n lait ovat kansallisten lakien yläpuolella, ja hän toimii niiden mukaisesti.Ehkä tuolla nimellä voi Suomessa asettua lakien yläpuolelle?

Mitä tähän nyt voisi sanoa?O tempora, o mores.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat