Seuraa 
Viestejä519

[size=150:vpsjlz0m]Puoli vuotta töitä, kuukausi lomaa[/size:vpsjlz0m]

Tahdon, että valtakunnalliset työntekijäjärjestöt saavat työnantajat järjestöineen ymmärtämään sen, että maamme nykyinen työntekosysteemi, tapamme tehdä töitä, on epäterve ja haitaksi koko maalle.

Olemme pieni maa. Meidän ei pidä ottaa mallia isommista maista, joissa puolen miljoonan ihmisen loppuunpolttaminen tasaisin väliajoin ei tunnu missään ja uusia löytyy aina tilalle (joka on väärin ja tulee jossakin vaiheessa surullisen tiensä päähän itseään tuhovana yhteiskuntana).

Suomen työelämä (plus opiskelu) muuttuu terveemmäksi siten, että töitä tehdään kuusi kuukautta ja sen jälkeen on kuukausi lomaa, joka on palkallista. Olemme tulleet siihen, että ihmiset eivät enää ehdi nollautua ja saada akkujaan uuteen tehoon kesäloman aikana. Stressi ei purkaudu enää neljässä tai kuudessakaan viikossa. Ihmiset palaavat töihin lomiltaan stressitilassa. Salakavala stressi jatkaa ihmisen fysiikan ja psyykeen polttamista ihmisen itse vain harvoin tajutessa tämän. Sairastumme vakavasti ennenaikaisesti ja työuramme jäävät kesken. Se, että koko ajan yhä nuorempia ja yhä enemmän ihmisiä putoaa työelämästä ennenaikaisesti pois, on vakava merkki siitä, että maamme työelämässä ja yhteiskunnassamme on asioita, joiden on muututtava. Kertakäyttökulttuuri koskien ihmisiä on vain tuhoavaa kulttuuria ja sen seurauksiin eivät mitkään rahat tule koskaan riittämään. Tiedämme tämän jo Suomessakin, jos vain olemme valmiita - totuuteen.

On järjetöntä jatkaa entisellä tavalla ajatellen ihmisiä ja Suomea. Tämän kokoinen maa ihmisineen poltetaan muutamissa vuosikymmenissä poroiksi, jos sekä nousukausien että matalasuhdanteiden aikana jatkamme nykyistä menoa. Suomen työelämää koskevien päätösten tekijöiden on tajuttava se, että jokainen työkykyinen ja työhönkykenevä ihminen on kultanokare tälle maalle, ja että jokainen nokare kannattaa pitää ehjänä ja kokonaisena.

Kuusi kuukautta töitä, kuukausi lomaa, kuusi kuukautta töitä, kuukausi lomaa, jne. Tälläinen tahti saa ihmiset pysymään työelämässä työkykyisinä pitkään. Nämä ihmiset sairastavat vain vähän, ovat suht tyytyväisiä elämiinsä, jaksavat rakastaa ja välittää, innostus ja kiinnostus elämään pysyvät, ja lomien jälkeen heiltä löytyy tarmoa sekä uusia ideoita, joilla hyvästä työpaikasta tehdään entistä parempi, ehkä hieman tuottavampikin kaikille ja koko yhteiskunnalle.

Äitiyslomalla olleen naisen arvo on tunnustettava. Näistä naisista löytyy uskomatonta kapasiteettia, kun he palaavat työelämään, jos he ovat saaneet äitiyslomansa aikana myös levätä.

Suomen työelämä menee kohti projektimaisuutta ja luovaa työntekoa. Se on otettava huomioon myös lomien uudelleen suunnittelussa. Luovaa ja projektimaista työtä jo ennestään tekevät, tietävät kuinka tällaisesta parhaiten palaudutaan, jaksetaan eteenpäin, elämän mielekkyys ja kiinnostavuus säilyttäen. Heitä kannattaa kuunnella. Työntekijöiden kuuntelua on lisättävä ylipäätään.

Niille, jotka sanovat, että tämä tulee liian kalliiksi, on kerrottava, että se ei pidä paikkaansa. Tämä maksaa itsensä monellakin lailla takaisin yrityksille, yhteiskunnalle, ja mikä tärkeitä – ihmisille. Työelämää ja elämää ylipäätään ei pidä rakentaa vain rahan varaan, vaan ihmisten varaan. Vain rahan varaan rakennettu elämä on vain elämän katkera irvikuva. Epäeksakstiin taloustieteeseen uskominen on pakenemista todellisuudesta.

Sotilasjunttamaisuus ja pelkkään rahaan tuijottaminen työelämässä on oltava ohi viimeistään tämän nykyisen matalasuhdanteen jälkeen.

PS. Päättäjien on syytä tehdä selväksi nyt viimeistään ensin itselleen ja sitten epätietoisuudessa elävälle kansallekin seuraava asia: Ihmisiä irtisanotaan maassa tuhatmäärin ja toisaalta intoillaan uusien maahanmuuttajien perään. Nämä ovat poliittisesti kaksi eri asiaa, joissa on eri päämäärät ja eri tavoitteet. Kertokaa ne kansalle rehellisesti. Me ymmärrämme asiat, kun meille ei valehdella.

Kommentit (8)

Ehdotuksesi edellyttäisi yhteiskunnan sisäisen tulonjaon lisäämistä.
Nyt vallassa oleva oikeisto puolestaan ei kannata sitä. Heidän puolupolitiikkansa perustuu kilpailun lisäämiseen.

Yrityksiähän ei voida lähteä eriarvoistamaan niin että suuret voisivat hyötyä enemmän ja pienet joutua ahdinkoon siksi, ettei ole resursseja tuollaiseen.

Voi olla että löytyis joku järkevä tapa tasata elinkeinolainsäädännön keinoin mutta se edellyttää sitä että ensin etsitään kaikki palapelin palat ja ruvetaan sommittelemaan niitä miten mikin mihinkin sopii..

Nykysyteemihän on ns. kapitalistinen ja talous on toisekseen globaalia. Mitä yksittäinen suomi voi tehdä? Eipä juurikaan muuta kuin tasata tulonsiirtojen kautta ja osa oikeistosta huutaa kuin oikohöylä kun asian ottaa edes puheeksi.

Kansalaispalkastahan on puhuttu jo liki 30v.
Sille ei kuitenkaan ole löytynyt enemmistön kannatusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Lippa Luke
Seuraa 
Viestejä484
KBolt
Kannattaa lähteä öljynporauslautoille hommiin niin saa olla viikon töissä ja kaksi lomilla...Juu, mitas uutta tuossa ajatuksessasi oikein on ?!
Mina teen toita silloin just sillon kun huvittaa. Valilla pari/kolme kuukauttaa duunia, huilaan toiset jne. Jos ammattitaito riittaa niin hakeudu konsultoimaa kansainvalisille aloille. Maksavat sen verran hyvin etta voi olla muutaman kuukauden lorvimassakin. Jotkut jopa maksavat lomankin ajalta palkan tai antavat lisaksi muita etuja. Tassa lainaus eraan tyonantajan tarjouksesta...
BENEFITS:

Offshore salary and local living allowance, housing plus maid, single/married, schooling up to (18) years of age. Sports membership, home leave 8 weeks, 1 plane ticket per family member, medical insurance, mobile phone, vehicle, etc.

www.expatsdirect.com tai www.rigzone.com

Ihminen kuolee muutenkin… Miksi siis tapamme toisiamme? Me kuolemme ennemmin tai myöhemmin kuitenkin. Maa jää, mutta me poistumme. Miksi siis sotia maan vuoksi,..

No ei siinä uutta olekaan enkä ole mitään uutuusarvoa mainostanutkaan. Kyseinen homma ei vain sovi kaikille märkäkorville.

Jos ammattitaito riittaa niin hakeudu konsultoimaa kansainvalisille aloille.
Ai meinaat että rengiksi jollekin
Katsos...ei tarvitse tällä ammattitaidolla. Olen melko kauan aikaa itse määrännyt täysin sen kuinka töissä käyn ja kuinka muu väki yrityksessä työskentelee

Tiedän yhden joka koodailee ja siitä maksetaan sievoista palkkaa vaikka lorvii välillä kuin mikäkin hanttapuli.

Kyse on kuitenkin yksittäistapauksesta/-sista.

Joka aikakautena on aina joitakin "hannuhanhia" jotka pärjää jollakin erityisosaamisalueella niin kauan kun se tarjoaa tekemistä.
Kyse on kuitenkin marginaali-ilmiöstä.
IT-ala on vain joidenkin rahastettavissa.

KBolt
No ei siinä uutta olekaan enkä ole mitään uutuusarvoa mainostanutkaan. Kyseinen homma ei vain sovi kaikille märkäkorville.

Jos ammattitaito riittaa niin hakeudu konsultoimaa kansainvalisille aloille.
Ai meinaat että rengiksi jollekin
Katsos...ei tarvitse tällä ammattitaidolla. Olen melko kauan aikaa itse määrännyt täysin sen kuinka töissä käyn ja kuinka muu väki yrityksessä työskenteleeHerrajjestas! Sä siis oot Mikkolan Nina, kotiäiti. Wau!

CE-hyväksytty
Seuraa 
Viestejä29006

Mäkin kirjoittelin joskus muutaman kuukauden määräaikaisia sopimuksia talveksi ja ryyppäsin kesät. Sitten kun syksyllä loppu rahat menin takas töihin. Ei siinä sen kummosempaa vaadita. Ja sopivia hommia löytyy aina jos ei satu olemaan potta silmillä elämänsä hukannut insinööri.

Pönni
KBolt
No ei siinä uutta olekaan enkä ole mitään uutuusarvoa mainostanutkaan. Kyseinen homma ei vain sovi kaikille märkäkorville.

Jos ammattitaito riittaa niin hakeudu konsultoimaa kansainvalisille aloille.
Ai meinaat että rengiksi jollekin
Katsos...ei tarvitse tällä ammattitaidolla. Olen melko kauan aikaa itse määrännyt täysin sen kuinka töissä käyn ja kuinka muu väki yrityksessä työskenteleeHerrajjestas! Sä siis oot Mikkolan Nina, kotiäiti. Wau!

Kuka on Mikkolan Nina
Joku jahvetuttusi kenties ?

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat