Seuraa 
Viestejä1698

Eli tämä taitaa olla maailmalla yleisemmin käytetty nimitys vitamiineilla hoitamisesta. Nauttiikos se tiede maailman tukea?

Nettiä selatessa ortomolekulaarien teorioita on paljon ja ne ovat melkoisen paljon korkealentoisempia kuin perus lääketieteen, mutta lähdeviitteet ovatkin sitten sitä rajallisempi. Uskoako niitä vai ei?

Tai muotoillaanpas kysymys mielummin niin päin, että mikä heidän teorioissaan eroaa?

Every man is guilty of all the good he did not do. (http://www.youtube.com/watch?v=xaTKDMYOBOU)-Voltaire

Kommentit (1)

Neonomide
Seuraa 
Viestejä14249

Hapetusstressi ja tulehdus - siinä kaksi mekanismia joiden myötä erilaiset vitamiiniterapiat ja vastaavat usein perustellaan.

Ongelmai kuitenkin piisaa - vitamiineilla on lukuisia co-faktoreita eli yhteisvaikuttajia, joiden vuoksi on yleensä parempi idea kaikin puolin panostaa superfoodeihin eikä super-supplementteihin. Esimerkiksi Camu Camu -marja on luultavasti paras C-vitamiinin lähde koko maailmassa, juuri koska omaa paitsi paljon itse askorbiinihappoa, myös paljon C-vitamiinin co-faktoreita. Yleensäkin on fiksuinta ottaa nappivitamiinitkin luonnollisista lähteistä, kuten fytokemikaalien kanssa.

On toki paljon poikkeuksiakin, esimerkiksi E-vitamiinin tehokkaammat, siis PALJON tehokkaammat muodot saa usein paremmin ryyninä. R-isomeerimuotoinen alfalipoiinihappo (R-ala) myös on nappina varsin tehokasta, samoin glutationinlähteenä N-asetyyli-kysteiini (NAC), omega kolmoset kannattaa ainakin osaksi ottaa laadukkaista kalaöljyvalmisteista (E-EPA, Eye Q), ja D-vitamiinin lähteinä ravinto on varsin vaatimatonta yleisesti ottaen.

Pretending to be certain about propositions for which no evidence is even conceivable—is both an intellectual and a moral failing. —Sam Harris

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat