Seuraa 
Viestejä1918

Aikaisempina vuosisatoina oli tavanomaista että enemmistö kansasta elätti itsensä maaorjuutta muistuttavissa olosuhteissa tehden taksvärkkiä yläluokan omistamilla tiluksilla. Tuolloin käytäntönä oli se että oli alle yhdellä kädellä laskettava määrä säätyjä jotka päättivät enemmistön eli käytännössä alimman kastin puolesta poliittisesta kehityksestä eli säilytti olosuhteet aatelistoa, porvaristoa ja papistoa tyydyttävällä makean elämän linjalla.

Viime vuosisadan alkumetreillä työväestön ääni alkoi tulla yhä enenenivissä määrin tulla kuulluksi.
Työväestön keskimääräinen työaika lyheni viikottaisesta kuudesta työpäivästä viiteen samalla kun työaika lyheni kahdeksan tunnin paikkeille. Suora lainaus Tampereen yliopiston nettisivulta löytyneestä artikkelista: ”1904 yleinen työpäivän pituus oli 10 tuntia, kun vastaavasti 1880 11-12 tuntia.”*

Esimerkiksi sotien jälkeen alkoivat alkeellisemmat tulonsiirron muodot konkreettisesti tuntumaan työväestön kukkarossa kehittyvän ja tasa-arvoisemman ilmaisen koulutuksen, terveydenhuollon ja sosiaaliturvan muodossa.

Tuloverojen progressio, eli veroprosentin kasvaminen tulojen kasvessa, on loistava esimerkki työväestön katsonatakannasta tasa-arvoisesta yhteiskunnasta, se e välttämättä tunnu niin fantsulta paremmin tienaavien taholta.

Se mikä on perin oudoksuttavaa on työväestön nykyinen laimea äänestysinto, askel aseleelta porvarihallitus karsii pienin huomaamattomin liikkein, kuin leijona vaanii typerää Gnu-Härkää, työväestön demokraattisesti saavuttamia etuja, alentamalla tuloverotusta tasaisesti samansuuruisella prosenttiyksiköllä.

Lääkäriliiton vuoden 2005 taulukon mukaisesti lääkärien keskiansio pyöri 5000€/kk paikkeilla, eräillä annetuilla tiedoilla siivoojan palkka on noin www.palkkalaskuri.fi sivujen mukaisesti
1232€. Eli jos tuloverotusta alennetaan yhdellä prosenttiyksiköllä tienaa lääkäri kuukaudessa 50€ enemmän ja siivooja 12,32€ enemmän. 5000/1232=50/12,32. Eli johtopäätöksenä voidaan todeta että tuloverojen alentaminen tasaisesti kaikisssa tuloluokissa yhdellä prosentti yksiköllä tekee hyvin tienaavan 4-kertaisesti vauraammaksi eli 300% rikkaammaksi!

En siltikään kannata sitä että lääkärin pitäisi tyytyä samaan palkkaan kuin siivoojan, en voi puhua omasta kokemuksestani mutta uskoisin siivoojan työn olevan henkisesti vähemmän stressaavaa.
Ihmettelen miksi duunarit ovat niin tyhmiä etteivät osaa ajaa omaa etuaan vaan jättävät äänestämättä. Johan nyt on perkele kun maristaan siitä että ” On aina niin epätasa-arvoista ja porvarit vaan rikastuu” Syytä voidaan mielestäni etsiä omien korvien välistä.

http://www.uta.fi/koskivoimaa/tyo/1900-18/ayliike.htm

-

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat