Seuraa 
Viestejä8692

Oheinen lehtijuttu herätti taas vanhat muistot läheiseni samanlaisesta kohtalosta muutama vuosi sitten. Aivovammapotilaiden hoito on Suomessa hirvittävän alkeellisella tasolla. Vamman jälkeisessä ensiapuhoidossa mahdollisine leikkauksineen ollaan ajanmukaisia, mutta heti senjälkeen alkavat ongelmat. Katkos hoidossa ja sen tasossa keskussairaalan hoitokauden jälkeen on potilaan kannalta katastrofaalinen. Aluesairaaloissa, terveyskeskuksissa ja jopa erikoistuneissa kuntoutuslaitoksissa hoito on lähinnä makuuttamista ja jäsenjumppaa ilman juuri minkäänlaista aktiivista lääketieteellistä potilaan kunnon seurantaa. Ilmeisesti useissa tapauksissa kaikki vastuu potilaan kuntoutuksesta siirtyy jo parin viikon päästä onnettomuudesta omaisille.

http://www.iltalehti.fi/helsinki/200902 ... 9_hi.shtml

Kommentit (2)

Neonomide
Seuraa 
Viestejä14249

Joo, faijani sai mielestäni ok hoitoa, mutta olikin itse tosi aktiivinen vielä sairastuttuaan.

Ensihoitokin on ihan peestä, rotille annettu histidiinin ja beeta-alaniinin dipeptidi keinotekoisesti aiheutetussa aivohalvauksessa nopeutti toipumista dramaattisesti - aivokudos kärsi tunnin aikana paljon vähemmän vaurioita. Todettu toimivan epäsuorasti myös ihmisillä JA sitä voi soveltaa sekä vuotoihin että tulppiin, turvallisesti. Vittu kun tuon olisi tiennyt 15 vuotta sitten.

Pretending to be certain about propositions for which no evidence is even conceivable—is both an intellectual and a moral failing. —Sam Harris

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat