Seuraa 
Viestejä4922

Mihin tässä on uskottava? Puhalsin kotimetriin ja se näytti tuhannesosan tarkkuudella 0,447 promillea. Ja en tunne olevani ajokunnossa. Eipä silti ei ole aikomustakaan ajamaan lähteä, mutta noin periaatteessa. Ajokortti on säilynyt jo yli 30v, niin typerää olisi se menettää nyt. Eikö rattijuopomusraja ole kuitenkin 0,5. Mikä noiden tarkkuus käytännössä on?

Kuitenkin aikaisemassa viestiketjussa naapurini Känkkärä oli puhaltanut poliisin ja syyttäjä mukaan jotain 0,85 promillea hengitysilmasta mitattuna poliisien tarkoilla alkometreillä. Ja syyttäjä vaati tuomiota törkeästä rattijuopumuksesta. Oikeastaan kahdesta, kun välillä oli mennyt tunti väliä ja syyttäjän mukaan siinä oli riittävästi harkinta-aikaa. Eikö se törkeän raja kuitenkin ole ylempi? Ennen oli 1,5.

Lierikki Riikonen

Kommentit (2)

Tekniikan Maailma 19/2006 testasi kotialkot. Muistaakseni pari oli todella tarkkaa, toiset taas ei. Voin huomenissa kaivella kyseisen lehden vintin uumenista ja kertoa mitkä oli tarkkoja.

Devil
Seuraa 
Viestejä1328

Tuosta hinnastosta löytyy mittareita kotiin ja viranomaisille, myös TM testivoittaja.
http://www.suomenpelastuskeskus.fi/spks ... g.php?c=40

Tiivistelmä Tekniikan Maailman testistä 2006,
http://www.tekniikanmaailma.fi/muu-tekn ... alkometrit
, joskaan siinä ei kerrota miten testissä kävi.

Tuulilasin testivoittaja 2006
http://www.polarautovaruste.com/shop/pr ... .php?p=240

Ilmeisesti kuitenkaan noihin Sikantin, yms, halpismalleihin ei välttämättä kannata luottaa.

TM19/06
Oli mielenkiintoista havaiat miten paljon testissä mukana olleiden alkometrien tulokset poikkesivat poliisimittarin tuloksista. Useimmat niin sanotut markettimittarit näyttivät selvästi korkeampia promillemääriä kuin poliisimittari. Ero saattoi olla jopa kaksinkertainen. Tosin yhdessä tapauksessa Tanita HC-207 ilmoitti promillemääräksi 0,3, kun poliisimittarin tulos oli yli rattijuopumusrajan, 0,53.

Toinen ja kolmas testikierros vahvistivat sen, että edullisempien, puolijohdeanturilla varustettujen markettimittarien tarkkuus heikkeni sitä mukaa mitä enemmän testihenkilöt olivat alkoholia nauttineet.

X

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat