Seuraa 
Viestejä29006

Miten mä saan ide-väylästä vejeltyä usb-liittimiä lisää? Kun loppuu reijät vanhasta koneesta kesken. Vai onko olemassa jotain usb-haaroittimia?

Kommentit (12)

Onhan nuita USB -hubeja, ostat sellaisen ja saat käytännössä niin monta porttia kuin vaan haluat. Kysy tietokoneliikkeestä tai vaikkapa ihan paremmin varustetuista marketeistakin löytyy.

Eivät paljoa edes maksa, halvimmillaan jokusen euron. Mutta jos sinulle tulee hubiin kiinni paljon virtaa kuluttavia laitteita, kannattaa hankkia hubi jossa on oma verkkomuuntaja. Tämä koska tietokoneen usb-liitäntä ei anna kuin 500 mA maksimissaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
CE-hyväksytty
Seuraa 
Viestejä29006
Markolainen
satuitko tarkoittamaan kumminkin pci->usb?
todella käteviä ja huokeita, eikä mitään piuhaviidakkoa
niin kuin hubien kanssa.
tässä esimerkkejä.En tarkoittanut, mutta huomasin että noitakin löytyy. Ikävästi vaan noista joutuis veteleen kaapelit koneen naamapuolelle mihin röörit haluan.

CE-hyväksytty

Täytyy nyt kuitenkin palata vielä alkuperäiseen ajatukseeni. Jos unohdetaan kaupalliset tuotteet, mikä on monesti terveellistä, Mitä ide:n palikoita ja usbiliittimen väliin tarttetaan?
Tuo konversio ei ole mahdollinen, koska IDE väylän protokolla ei ole suunniteltu muille kuin massamuistilaitteille. Teoriassa on mahdollista rakentaa adapteri joka näyttelee olevansa IDE massamuistilaite ja johon toiseen päähän kytketään vaikkapa USB muisti, mutta tämän adapterin kautta olisi mahdoton käyttää esim. tulostimia, peliohjaimia, verkkosovittimia, kameroita yms. IDE ei tue laitteen liittämistä tai irroittamista kesken käytön, joten se muistitikkukin täytyisi olla koneessa kiinni silloin kun se käynnistetään, ja sen voi ottaa pois vasta kun kone suljetaan.

Siksi sellaista adapteria ei ole tehty. Siitä olisi käytännön kannalta hyvin vähän hyötyä.

CE-hyväksytty

Täytyy nyt kuitenkin palata vielä alkuperäiseen ajatukseeni. Jos unohdetaan kaupalliset tuotteet, mikä on monesti terveellistä, Mitä ide:n palikoita ja usbiliittimen väliin tarttetaan?Siis jos tarkoitat IDE:llä tätä http://en.wikipedia.org/wiki/AT_Attachment , niin nuo ovat aivan eri asioita eli ei onnistu.

Toki sovittimella (tyyliin http://www.virtuavia.eu/shop/index.php? ... 9796&sl=EN) saa IDE laitteita kiinni USB-väylään. Mutta toisinpäin, eli USB-laitteita IDE väylään: ei onnistu.

IDE (jos aloittaja tarkoittaa PATA laitteita) väylään ei suoraan tosiaan saa USB laitteita kiinni. Ellen sitten ole jäänyt kehityksestä taas kerran jälkeen. PATA kovalevyille ja CD/DVD asemille löytyy toki erillisiä kehikkoja/liittimiä joilla ne saa usbiin kiinni. 3.5" kovalevyt vaatii lähes poikkeuksetta lisävirtalähteen kun taas läppäreiden 2.5" levyille riittää kaksi USB -johtoa.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat