Seuraa 
Viestejä45973

http://www.tietokone.fi/uutta/uutinen.asp?news_id=36776

Törmäsin tuollaiseen uutisointiin..

"torstaina 12.2.2009 klo 9:39
40 miljoonan kauppa
Usko tai älä: Google osti Summan paperitehtaan

Google jaksaa yllättää. Jos leuat loksahtivat avoimiksi Googlen julkistaessa yllättäen Chrome-selaimen, nyt on ilmeinen vaara alaleuan kolahtamisesta lattiaan: Google ostaa Stora Enson sulkeman paperitehtaan Haminasta.

Stora Enso kertoo allekirjoittaneensa Googlen kanssa 40 miljoonan euron kaupat Summan tehtaasta. Kauppaan kuuluvat tehtaan rakennukset ja suurin osa tehdasalueen tontista. Kaupan ulkopuolelle jäävä tehdasalue luovutetaan Haminan kaupungille muuta teollista käyttöä varten.

On erittäin epätodennäköistä, että Google ryhtyisi valmistamaan paperia. Sen sijaan suuressa tehdaskiinteistössä olisi tilaa mittavallekin palvelinfarmille.

Stora Enso lopetti paperin tuotannon Summan tehtaalla vuosi sitten. Se oli valtava takaisku seudulle, jonka talous on pitkälti perustunut puunjalostukseen ja sen tuotteiden laivaamiseen maailmalle.

Ari Karkimo"

En osaa vielä olle mitään mieltä asiasta mutta jos työllistää ihmisiä niin mainiota!

Sivut

Kommentit (20)

Tai sitten tulostelevat hakutuloksia netittömille

Mutta olihan tuo aikamoinen ylläri. Piti oikein kalenterista tarkistaa että onko nyt aprillipäivä, niin oudolta tuo kuulostaa. Paperitehtaasta Googlen datacenter?

No, hienoa että saatiin sekin pytinki hyötykäyttöön, ja töitä muutamalle mikrotuki-ihmiselle. Tosin irtisanotut paperityöläiset tuskin tuon kunniaksi pullakahveja juovat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Optimaalisia paikkoja Googlelle on sellaiset, jossa on turvallinen sähkönsaanti ja kylmä ilmasto... Melkosen monta tuulimyllyä saavat rakentaa jos niillä aikovat sähkön tuottaa.

Jos tuonne palvelinkeskusta rakentavat, on työntekijöiden haussa vaatimukset korkeammalla kuin kahvin juonnin suomenmestareiden (datanomien) etsimisessä.

Lindeenin tietoturvapuheet ovat varmasti myös olleet vaikuttamassa päätökseen hankkia tiloja Suomesta.

Rakentavat sinne sen tiedontallennuskapasiteetin mitä tarvitaan kun kerätään uuden lain turvin kaikki suomalainen IP-data talteen.

Google on rikastunut CIA:n toimesta. Ja on osa sitä.

Google näköjään uskoo että Lex Nokia menee läpi, jolloin nokialaiset ja alihankkijansa siirtyy käyttämään gmail-tilejä.

Sieltä Google saa sitten hyviä vinkkejä omien Android-kännyköidensä kehitykseen.

DataCenter tarvitaan siihen, että dataa on niin paljon, ettei edes poliisi voi miljoonassa vuodessakaan löytää sieltä todisteita. Parasta tietoturvaa on se, että piilottaa sivun suureen kirjastoon.

Kun laskentatehoa on tarpeeksi, voidaan jopa netistä löytää haluttu sivu. ECHELON on yksi tähän tehtävään soveltuva laite. Toinen on Google.

lierik
Seuraa 
Viestejä4922
Aslak
Mistä se Google saapi rahat kaikhen tuohon ?
Ainaki se minun konhella on vishin ilmanen ohjelma !
En tosin ole varma, mutta tietääkseni en maksa mithän sen käytöstä !http://www.suoli.net/markkina-alueet-joilla-google-haluaa-voittaa/

Käsittääkseni Google sijoittaa ne firmat, jotka maksavan sille hakujen yläpäähän esimerkiksi. Sen markkina-arvoon verrattuna vaikkapa Nokia on pikkutekijä.

Lierikki Riikonen

Kosh
Seuraa 
Viestejä21228
Aslak
Mistä se Google saapi rahat kaikhen tuohon ?
Ainaki se minun konhella on vishin ilmanen ohjelma !
En tosin ole varma, mutta tietääkseni en maksa mithän sen käytöstä !Google tienaa verkkopalvelujensa mainostuloilla paljon. Lisäksi sillä on erillisiä mainos-ohjelmia, joilla muut tienaavat, ja Google ottaa provikat päältä. Mutta Google myös myy ohjelmistojaan ja palvelimiaan yrityksille.

Se oli kivaa niin kauan kuin sitä kesti.

PeterH
Seuraa 
Viestejä2875

Kuulostaa perverssiltä, mutta minä pidän Googlen tavasta mainostaa paljon enemmän kuin perinteisestä mainonnasta. Perinteinen mainonta on tyrkyttämistä, viihteen keskeyttämistä, ärsyttämistä ja mielentilaan tunkeutumista. Google taas tarjoaa vain sitä mitä sillä hetkellä on itse hakemassa.

Toimii paljon paremmin kuin se että on pakko kelata yli / katsoa tamponi- ja vaippamainoksia kesken elokuvan, tai että kesken dramaattisen ja liikuttavan kohtauksen yhtäkkiä tajunnan läpi runnotaan hiussuonia katkova ja pysyviä traumoja aiheuttava "ENIRONOLLASATASATA MITEN VOIN AUTTAA!".

Tervetuloa, Google. Tervetuloa, Iso Veli. Jos se vain tarkoittaa saatanallisen ärsyttävästä mainonnasta luopumista.

Nyt pitää vaan keksiä suunnitelma millä tämäkin alueellistamistoimi estetään ja saadaan se siirrettyä Helsinkiin. YLE herätys, äkkiä kameratiimi kuvaamaan banderolleja ja pelokkaita IT-ihmisiä jotka pakotetaan muuttamaan perähikiälle!

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat