Seuraa 
Viestejä45973

Tässä nyt useamman vuoden tieteitä ja eitieteitä luettuani tuli mieleen muutama perin outo seikka. Se on se uskonto ja kaikkivoipa Jumala.

Ensinnäkin uskontohan on nykään oppi. Se kuullaan ja siihen vartutaan. Se ei ole ylemmän ymmärryksen tuomaa valistunutta mielentilaa (jota tuodaan esiin erään Jessen muodossa). Yllättävän harva kristityistä tutkii Raamattua, yllättävän moni tutkii Koraania (miehet, da). Motiivi.

Evoluution ja Jumalan välillä edelleen esiintyy keskustelua, ja jopa lisääntymässä määrin. Syy siihen on antiikkinen politisoitunu näkemys uskosta ja Jumalasta, ja toki keskustelun nuori luonne, 150 vuotta on hyvin lyhyt aika (edes me ei eletä niin pitkään). Itsehän näen, että sopiva tapa keskustella Jumalasta on pohtia, mikä on Jumala ja mihin tämä pystyy.

Eikö Jumala ole kaiken tietävä ja kaiken taitava?

Jo pelkästään kaiken tietäminen ja kaiken taitaminen tekee kaikesta tapahtuvasta täysin merkityksetöntä. Ainakin näin ihmisen järjellä. Mahtaa luojan järki olla suunnaton. Minkä takia luet kirjaa jos tiedät siitä kaiken jo valmiiksi? Mikä merkitys on millään tapahtuvalla, jos se on määrätty etukäteen? Sehän on leffa! Käsikirjoitus, tuottaja, ohjaaja ja cast. Nämä sitten keskenään katsovat omaa tuotostaan. Mahtaa kasvattaa.

Otetaanpas vaikka kuuluisa Jobin esimerkki. Luoja koetteli tätä miestä. Onnellista tilallista miestä, jolla kaikki oli hyvin, joka uskoi jo Jumalaan. Sitten pamahti vitsaukset. Kaikki meni, kuten lamassa usein, ja siinä seurattiin sivussa, että kuinka mahtaa kaveri kestää. Kaverihan kesti ja miten tämä palkittiin? Mojovin rikkauksin. Tämä sai tuplasti enemmän kuin tällä oli ollut.

Mihin tätä tuplaa tarvittiin? Mitä onnellinen mies kaipaa?

Ja miksi kaikkivoipa koetteli? Eikö tämä kaikkivoipa muka tiennyt lopputulosta? Kaikkivoipana tämän piti tietää. Joten miksi koetella? Koska se on mahtavaa teatteria!

Minkä takia joku joskus kapinoi tätä kaikkivoipaa, mahtavaa ja kaikkein viisainta vastaan? Eikö tunnettu keskustelun käsitettä? Eikö kaikkivoipa saanut vakuutettua kapinoitsijoita? Miksi ei? Koska se on mahtavaa teatteria!

Kiero kaveri tämä kaikkein mahtavin, pakko myöntää.

Kommentit (7)

skOh
Itsehän näen, että sopiva tapa keskustella Jumalasta on pohtia, mikä on Jumala ja mihin tämä pystyy.

Eikö Jumala ole kaiken tietävä ja kaiken taitava?

Otetaanpas vaikka kuuluisa Jobin esimerkki. Luoja koetteli tätä miestä.


Jos Jumala on Elämä, niin kaiken tietävyys ja taitavuus ilmenee siinäkin, kun maahan kylvetty siemen tietää mihin suuntaan sen pitää työntyä päästäkseen valoon. Jos maan pinnalla on lauta tai levy sillä kohdalla, jossa siemenestä kasvanut itu pyrkii valoon, siinä on siemenelle koettelemusta siinä kuin Jobillakin oli omansa. Itu kiertää esteet keritäkseen kukkia ja siementää ennen talven tuloa.
Ihmisen laboratoriossa rakentama siemen ei tiedä mitään.

Itse elämä sinussa valitsee Elämän mieluummin kuin elämälle kielteisen, ja saatat kasvaa aikuiseksi ja siementää myös psyykkisesti ja henkisesti ennen kuolemaasi.
Kun kuolet, et sen jälkeen tiedä mitään, mutta tulet valituksi jonkin tarpeisiin niin että se saisi elää.

"Hän" on valkeus, tie, totuus, elämä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Dark Shade
Miten kaikkivoipa voi suunnitella jotakin epätäydellistä?
Vai onko hän itsekin epätäydellinen?

No, koska kaikkivoivalle on kaikki mahdollista.

pinklin
Dark Shade
Miten kaikkivoipa voi suunnitella jotakin epätäydellistä?
Vai onko hän itsekin epätäydellinen?

No, koska kaikkivoivalle on kaikki mahdollista.
pinklin
Dark Shade
Miten kaikkivoipa voi suunnitella jotakin epätäydellistä?
Vai onko hän itsekin epätäydellinen?

No, koska kaikkivoivalle on kaikki mahdollista.Tyypillinen kehäpäätelmä. Se ei johda mihinkään.

Tosin jos olette pelanneet populousta, lemmingsejä, sims yms. pelejä. Niin niissähän voidaan tehdä päätöksiä näille hahmoille ja tiedetään suunnilleen mikä käsky mihinkin johtaa...
tai muurahais terraariot, akvaariot....

eli mehän voitas olla vaikka jonkun pikku sadistin pelin nappuloita

itsekkin aikoinaan populouksessa kurittanut palvojiani, vaikka tiesin mitä niille käy.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Populous

Dark Shade
Miten kaikkivoipa voi suunnitella jotakin epätäydellistä?
Vai onko hän itsekin epätäydellinen?

Tällä planeetalla valtaa pitävälle "kaikkivoivalle" voi olla edullista luoda kasvatusmalleja, joilla kasvatetaan ihmisinä epätäydellisiä orjia, eikä orjille heidät orjina pitääkseen ole hyvä antaa esim. täydellistä itsetuntemusta, sillä se saattaisi johtaa heidät voimansa tuntoon.

Hyvään yhteiskunnalliseen asemaan päästäkseen onkin edullista olla uskovinaan neitseestä syntyneeseen ja ruumiin ylösnousemukseen. Seurakunnan jäsenenä helpompi saada hyvä virka ja sen mukana rahaa ja valtaa.

Vielä muutamia vuosikymmeniä sitten suomalaiset raatoivat ilman työaikalakia, sairaslomia ja eläkkeitä saadakseen jokapäiväisen leipänsä, ja tuohon aikaan oli "kaikkivoipa" saarnannut väkevästi palvelijoidensa kautta, että "sinä syntinen saatana, kurja!".
Nykyään on työaikalaki ja palkalliset sairaslomat ja eläkkeet ja ihmisten omanarvontunto on kohonnut. Niinpä "kaikkivaltias" ovelasti pitää vallan ohjia vähän löysemmällä ja antaa palvelijoittensa saarnata vähemmän herjaavia saarnoja.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat