Seuraa 
Viestejä45973

ZEN - Ainoa elämänkatsomus/uskonto, joka on 100% yhteensopiva tieteellisen maailmakatsomuksen kanssa?

Sivut

Kommentit (31)

Uskonnot saa heittää kristinuskon helvettiin.Noh varsinaisesti kyseessä ei ole uskonto, sillä mihinkään yliluonnolliseen ei tarvitse uskoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Lothar
Mikä on zenin ydinajatus?Valaistua mietiskelyn avulla. Ymmärtää se mikä on elämässä tärkeää. Hyväksyä se, että kaikki katoaa.

Havahtua.

suosittelen zenistä kiinnostuneille kirjaa ZEN JA JOUSELLA AMPUMISEN TAITO. ydinajatuksia siinä on useita....yksi lienee omasta minuudesta vapautuminen ja sitä kautta todellisen "itsen" ydinihmisen löytäminen....jousiammuntaan liittyen kirjasta seuraava lainaus: "luovuttava niin täydellisesti kaikkesta itseen kuuluvasta ettei jäljelle jää muuta kuin viritys jota ei suoriteta minkään tarkoituksen vuoksi".

Toope
Seuraa 
Viestejä28535
Deus Ex
Lothar
Mikä on zenin ydinajatus?Valaistua mietiskelyn avulla. Ymmärtää se mikä on elämässä tärkeää. Hyväksyä se, että kaikki katoaa.

Havahtua.


Eikös ateistinen terve järki aja pitkälti samaa, ja vieläpä ilman mietiskelyä?

"Ruotsikin oli pirullinen maa ennen kuin tajusivat tuon monikulttuurin. Peppit ja Lindgrenit ovat niin eilispäivää." Pommit ja etnojengit? Uusi normaaliko?
"Ei ole tärkeää, kuka tai mikä hallitus lopettaa huonon maahanmuuton Suomeen. Pääasia on se, että joku sen lopettaa."
"Minä kun tyhmänä luulin, että median moniarvoisuus olisi arvokasta, eikä valtamedian samanmielisyys?"

Toope

Eikös ateistinen terve järki aja pitkälti samaa, ja vieläpä ilman mietiskelyä?Ei. Se ei auta erottamaan todellisia tarpeita ympäröivän yhteiskunnan luomista keinotekoisista tarpeista.

Ateismi ja Zen eivät ole toisiaan poissulkevia.

Deus Ex
Toope

Eikös ateistinen terve järki aja pitkälti samaa, ja vieläpä ilman mietiskelyä?Ei. Se ei auta erottamaan todellisia tarpeita ympäröivän yhteiskunnan luomista keinotekoisista tarpeista.Elämässä on tärkeää pitää oma ympäristö ja itsensä kuosissa ja tavoitella omia unelmiaan. Ei siihen meditaatiota/zeniä/valaistumista tarvita.

Twilight

Elämässä on tärkeää pitää oma ympäristö ja itsensä kuosissa ja tavoitella omia unelmiaan. Ei siihen meditaatiota/zeniä/valaistumista tarvita.
Jos uskoo onnensa löytyvän niistä unelmista, joita tämä läpeensä kaupallistunut hyvinvointivaltio tyrkyttää. Olet huono ihminen, joillei sulla ole muotivaatteet, uusi auto ja käy etelässä lomalla kaksi kertaa vuodessa.

Kun ei tunne olevansa mitään, omistavansa mitään eikä halua mitään, omistaa kaiken, mutta vain sen tuokion kun tuo kestää.
Kun hankkii kyvyn päästä tuohon tilaan voi vaikuttaa maailmaan.

Ei kukaan voi tietää mikä unelma on toteuttamisen arvoinen ja mikä ei, mikään ei ole absoluuttisen varmaa. Ei ole olemassa mitään täysin oikeaa tilaa/unelmaa johon pyritään. Kunhan unelman toteutuminen tekee sinut onnelliseksi.

Luulen lisäksi, että monelle uudet vaatteet ja lomamatkat ovat vain substituutti, he vielä etsivät omaa unelmaansa.

Deus Ex
Lothar
Mikä on zenin ydinajatus?

Valaistua mietiskelyn avulla. Ymmärtää se mikä on elämässä tärkeää. Hyväksyä se, että kaikki katoaa.

Havahtua.


Mietiskely on epätieteellistä.
Valaistuminen on tieteellistä vain ja vain, kun ihminen julistaa tiedettä ainoana totuutena.
Havahtuminen ei kuulu tieteeseen, koska tiedemiehillä ei ole mitään syytä havahtua.
Kaikki katoaa, paitsi tieteellinen olemattomuus, jonka jumalana on sattuma

mensaani

Mietiskely on epätieteellistä.
Valaistuminen on tieteellistä vain ja vain, kun ihminen julistaa tiedettä ainoana totuutena.
Havahtuminen ei kuulu tieteeseen, koska tiedemiehillä ei ole mitään syytä havahtua.
Kaikki katoaa, paitsi tieteellinen olemattomuus, jonka jumalana on sattumaOlet väärässä.

Deus Ex
mensaani
Mietiskely on epätieteellistä.

Olet väärässä.

Tietysti. Mutta silti kummastelen, miksi meillä ei ole ateistisia mietiskelijöitä; miksi ateistinen tiede ei opeta mietiskelyä?

Olisin kaiketi täällä jo kuullut tiedemiesten harjoittavan mietiskelyä, jos mietiskely olisi tieteellisesti hyväksyttävä.

Deus Ex
mensaani
Mietiskely on epätieteellistä.

Olet väärässä.

Tiedemiehet tietävät, että mietiskely johtaa ei-ateistiseen tieteeseen; kunnon tiedemies ei voi antaa itselleen lupaa mietiskelyyn, koska mietiskely avaa tiedemiehen tietoisuuden kaiken maailman huuhaaopeille, kuten vaikkapa Krisnamurtin totuuksien ymmärtämiselle.

Porttiteorian mukaan mietiskely altistaa tiedemiehen aivot kovemmille jutuille, kuten totuudelle.

missä mielessä zen olisi itsekkyyttä? muuten kuin ehkä siten että että ihmisen perusolemus ON itsekäs... ns epäitsekkäillä teoilla on AINAi Itsekkäät motiivit..jos ei muuten niin psykologisesti. mutta mitäs siitä....se on kohtalomme niin kuin syntymä ja kuolema.

mensaani

Porttiteorian mukaan mietiskely altistaa tiedemiehen aivot kovemmille jutuille, kuten totuudelle.Mutta mikä on "totuus"? Miten se määritellään?

Entä sitten minunkaltaiseni kummajaiset, joilla ei enää ole lainkaan unelmia? Onko meillä enää mitään tavoiteltavaa?

TimoT
Seuraa 
Viestejä1933

Edellä mainttiin mietiskelyn tieteellisyydestä. Lääkärilehdessä katsaus tietoisuustaitojen (perurszenilaisen harjoituksen sovellus) terveysvaikutuksiin:

http://kotisivukone.fi/files/tietoisuus ... kkeli1.pdf

Kognitiivisen psykoterapian verkkolehdessä:

http://www.kognitiivinenpsykoterapia.org/ktzen.pdf

http://users.utu.fi/juhtiur/jakelu/ktmindartikk.pdf

Järvenpään sosiaalisairaalan sivuilla konkreettisia harjoituksia:
http://www.sosiaalisairaala.fi/koulutus ... a_2006.pdf

Jos jotakuta puolestaan kiinnostaa juuri Zen-buddhalaisuus, niin tämän päivän suomeksi julkaistusta zen-kirjallisuudesta mielestäni parhaimmistoa on Charlotte Joko Beckin kirja Jokapäiväinen Zen. Se esittelee selkeästi soto-zenilaista näkemystä harjoituksesta ollen varsin yhteensopiva kognitiivisen psykoterapian teorian kanssa (vaikkakaan zenissa pelkästään ajatusvinoumamme eivät ole niitä joista tulee ottaa etäisyyttä, vaan kaikki tajunnalliset ilmiöt). Kirjaa suosittelen sillä varoituksella, että se on masentava. Nuoremmille (tai nuorenmielisille) henkistä sparria kaipaaville Brad Warnerin kirja Hardcore Zen on oiva opus!

Kukaan ei voi todistaa aukottomasti mitään. Ei edes sitä, että tieteellinen metodi tuottaa totuuksia. Itse asiassa tämä on tieteellisen metodin kulmakivi ja perusjalka. Melko paradoksaalista.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat