Seuraa 
Viestejä45973

Aion lähiaikoina, kun töiltäni paremmin ehdin, kirjoittaa julkisen sanan substanssista Tiede-lehti. Lyhyesti lehti oli ennen vuotta 2000 Tiede-2000, mutta vuosituhannen jälkeen lyhensi nimensä muotoon "Tiede".

Kuitenkin toimitus on arvioinut mielestäni väärin sen suhteen, että ns. tieteestä argumentoitaisiin anonyymisti. Nykyinen foorumi menoineen on pelkkä tunkio, johon saastaan orientoituu jo sisään kirjoittautumisen yhteydessä.

Varmasti Tiede-lehden alkuperäinen tarkoitus oli pyyteetön, luoda foorumi, jossa Tieteestä keskusteltaisiin ja väiteltäisiin asiallisesti. Mutta foorumin anonyyminen huuhaan- ja sonnanjauhanta on käsin kosketeltavaa. Jokaista vähänkin asiallista argumenttia vastaan on jonossa melkein 500 sellaista anonyymiä vastausta, jotka eivät kuuna päivänä päätyisi muun muassa päivälehtien osastoille.

Eniten ihmetyttää koko Tiede-lehtitoimituksen naiivius. Luja usko siihen, että Tiede-lehti ja sen ylläpitämä tunkio (siis tämä foorumi) on ok?

Kun itse olen R:llä, katson ja harkitsen kaikkien muiden tiedeaikakausijulkaisujen ostamista, mutta Tiede-lehteen en edes vilkaise, koska se muistuttaa minua saman tien tästä tunkiosta.

Noin periaatteessa tunkiota ei voi perustaa suoraan sisäänkäyntinsä edustalle, mutta yrittänyttä ei laiteta. Tulen nostamaan Tiede-lehdelle todella hattua, jos se on edelleen olemassa viiden vuoden kuluttua - tunkionsa kanssa.

Kommentit (3)

syytinki
Seuraa 
Viestejä10305

Myös kiitokseni tiedosta nimimerkille "_jone_".

Onnea yrityksellä ja hienoa, että löytyy noin valistunut ja tieteestä kiinnostunut yksilö.

Sivuhuomautuksena vain. Tunkiolle taitaa mahtua ja se on monin tavoin hyödyllinen. Jotkut tonkivat niitä vielä tuhansien vuosienkin kuluttua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ymmärrän hiukan jonen mielipidettä, mikäili hän tarkoittaa
" Tähtitiede ja avaruus" -palstaa. Mielestäni se on mm. spin0:n kaltaisten asiallisten, ja aiheesta tietävien kirjoittajien ansiosta palstan mielenkiintoisinta antia, joiden teksteistä voi minun kaltaiseni maallikko oppiakin jotain. Mutta juuri sinne kirjoitetaan myös paljon huuhaa -viestejä, joissa ei aina ole mitään tolkkua, ei edes loogista sisältöä. Näitä kirjoitetaan myös asiallisiin ketjuihin niin, ettei asialliset kirjoittajat välttämättä viitsi enää vaivautua kirjoittamaan.

Tähtitiede ja avaruus -palsta tarkoittanee tieteellistä keskustelua tähtitieteestä, eikä mitään astrologia -UFO juttuja, taikka tekstejä, jotka ovat olevinaan filosofisia, mutta mitään ajatusta niistä ei tavoita.

Tämä palsta on tarkoitettu niin maallikoille kuin asiantuntijoille ja tiedettä harrastaville, mutta kaikki voisivat pyrkiä säilyttämään jonkun tason viesteissään.
Noh, moderaattorithan viime kädessä päättävät, mitä täällä kirjoitetaan ja miten. Eikö täysin aiheen vierestä kirjoittaminen moneen kertaan, moneen ketjuun, ole peruste moderoida viestejä? Useinhan keskustelut rönsyilevät, mutta se on eri asia, kuin se, että tuo tähtitiedepalsta ei kohta enää vaikuta ollenkaan tiedepalstalta.

Anonyymius on kuitenkin mielestäni hyvä asia, koska hyvätkään kirjoittajat eivät välttämättä halua esiintyä julkisella palstalla omalla nimellään, kirjoittajan vapaa ilmaisu säilyy paremmin, kun kirjoitetaan nimimerkillä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat