Seuraa 
Viestejä45973

Oi tietätäjät! kertokaa mulle 10/100BaseT ethernet-kaapelissa kulkevat signaalitasot voltteina.

(http://standards.ieee.org/getieee802/802.3.html)
Sanotaan lähetykseen 2.2-2.8v, kaapelissa magnetiksien jälkeen mutulla ~2v p-p. Mutta mikäs on minimitaso, jolla vastaanotto vielä kunnolla onnistuu? Sallittu vaimentumaki käy tai receiver sensitivity. Helvetin hankalalukuisia nuo ieee:n laput.

Laskin 100baseT cat5-kaapelin maksimipituuden (100m/15dB) vaimentumalla 390mV, siis peak-to-peak. Kaisse nyt saa enemmän olla kuin 15dB? Eihän tuo ole juuri mitään!? Vaatiiko differentiaalinen signaali todellakin noin "suuren" kynnysvälin?

Tietysti speksissä määritelty 100m kunnon turvarajoin ja eri laitevalmistajat saattaa luvata pelkästään omille tuotteille pitempiä matkoja. Segmentinpituudestahan tuo ei ota kiinni vaan pelkästään vaimentumasta.

100BaseTX:n signalointinopeus 31.25mhz

http://www.embedded.com/columns/technic ... stid=60571
Käppyrästä cat5e 100m vaimentuma vajaa <15dB

Kommentit (3)

Mihin tarvitset tällaista tietoa?

Sillä:

hummer
Mutta mikäs on minimitaso, jolla vastaanotto vielä kunnolla onnistuu?
riippuu täysin lähettävän ja vastaanottavan laitteen ominaisuuksista.

Esim. Broadcomin 1000Mbit integroitu läppärin- ja pöytäkoneen verkkokortti pätkii jatkuvasti, kun taas Intelin integroitu läppärin verkkokortti siirtää dadaa aivan iloisesti samaisella vajaan 100 metrin linjalla.

o_turunen
Seuraa 
Viestejä14900

En asiasta yhtään mitään ymmärrä, mutta veikkaan, että alunperin nuo jännitteet ovat jostain 1970-luvulta tms.
AMD:n RS422-lähetin (esim. AM26LS31) toimii 5 V käyttöjännitteellä, ja lopputuloksena saadaan johdon alkupäähän differentiaalinen plusmiinus 4 V jännite, kun kuormitusvirta on 40 mA, eli johdon päätteenä on 100 ohm vastus.

Vastaanottimia on useammanlaisia. Esimerkiksi AM26LS32:n nollan ja ykkösen välinen hystereesi on 50 mV.

Tämä on tietysti kymmenien vuosien takaa, mutta tuskinpa jännitteet ovat suuresti muuttuneet. Aikoinaan TTL-kaudella oli käytössä erillinen nollajohdin. Nykyään tuo taitaa olla historiaa, vaikka se on edelleen mukana RS485-standardissa.

Lainaus linkistä 2:
"Figure 2 illustrates the maximum signaling rate as a function of CAT5e cable length for RS-485 and LVDS interfaces based on the 9 dB and 6 dB guidelines respectively. In Figure 2, the flat segment of each curve is determined based on the cable's ohmic losses (typically 9 ohms per 100 meters for 24 AWG twisted pair) and the assumption that the signal driver requires 100 ohm differential cable termination. The sloped segment of each curve is determined using the attenuation values given in Figure 1."

RS422-yhteydellä ei ole olemassa mitään teoreettista maksimietäisyyttä lähettimen ja vastaanottimen välillä; riittää, että kaapelin häviöt ovat riittävän pienet. Voit vetää kaapelin vaikkapa geostationaariseen satelliittiin, jos siltä tuntuu.

Muoks. RS485 on käytännössä sama kuin kahteen suuntaan toimiva RS422.

Korant: Oikea fysiikka on oikeampaa kuin sinun klassinen mekaniikkasi. Jos olet eri mieltä kanssani olet ilman muuta väärässä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat