Seuraa 
Viestejä813

Jaahah, laitetaas asiat kuntoon

Yhteiskunta kun muuttuu näin, niin työn niukkuus pitää jakaa tasemmin kaikille kansalaispalkan avulla.

Verotuksessa pitää siirtyä laajennettuu Tobinin veroon. Itseasiassa kaikki muu verotus paitsi joitakin ohjaavia haitta- ja ympäristöveroja lukuunottamatta pitäisi lopettaa.

Mitä hyötyjä?
Verotus voidaan delegoida automaattiseksi ja anonyymiksi pankeille, kaikesta rahaliikenteestä lähtee joku promille valtion kassaan.

Kun verotetaan rahaliikennettä veropohja laajenee järjettömästi ja voidaan tosiaan prosentit painaa prommilleiksi.

Kun verotus lasketaan promilleissa joka rahanvaihtotapahtumassa, ei kukaan viitsi enää yrittää kiertää veroja.

Hillitsee järjetöntä finanssikeinottelukuplataloutta, jossa liikkuu suurimmat rahamäärät ja rahan eestaas siirtojen määrä voi olla huomattava.

Harmaa ja rikollinen raha saadaan pääosin verotuksen piiriin. Jos ei saada kiinni, niin ainaskin verotettua

Ruohonjuuribasaarikapitalismi räjähtää kasvuun. Lukutaidotonkin osaa käydä kauppaa, osta halvalla, myy kalliimmalla. Byrokratia tavan arkipäivän kaupankäynnissä voidaan painaa kohti nollaa. Tietysti tuoteturvallisuus ja kuluttajasuojat asettavat hiukan rajoitteita.

Käteisliikenne voidan tehdä hiukan kalliimmaksi. Rahan nostosta menisi tuplasti promilleja ja käteisen palautuksesta pankkiin extra palkkion.

Suuri osa valtion verobyrokratiasta voidaan purkaa, haitta- ja ympäristöveroja hoitamaan ei tarvitse kuin murto-osan siitä.

Kansalaispalkka rahoitetaan tämän systeemin avulla. Työssäkäyvien palkkaa pudotetaan kansalaispalkan määrä ja kierrätetään takaisin kansalaispalkan kautta.

Valtio vakuuttas kaikki ja sama eläke kaikille suhteessa maksettuihin veroihin. Jos haluis paremmat eläkkeet ja vakuutukset niin maksas ite päälle.

Näin meillä olisi yksi rahanvero ja sitä ruuvia säätämällä voi säätää verotuloja. Ja vapaus, mikä vapaus. Ei tarviis miettii onko rikollinen ku käy naapurin konetta korjaamassa varttitunnin, saa 10 euroo käteisenä, eikä jaksas ruveta sitä pyörittään byrokratioiden ja papereiden kautta verottajalle.

Tää byrokratia on mielestäni pahin este ns. luonnolliselle ruohonjuurikapitalismille ja suoranainen uuden yrittäjyyden este.

Kun pyytäsin maalarin töihin ja maksasin suoraan kätteen tahi tilille, niin kaikki olis laillisesti kunnossa ja valtio ja kunta ja työntekijä sais omansa ilman sen suurempaa vaivaa

Eiks ois hienoo :O

Vaalimatematiikkaa: Jos et äänestä, niin äänestät sitä jota eniten vastustat.
Kopiointi + muuntelu + valinta => universaali evoluutio
Reality, not faith, has still the best resolution and interface

Kommentit (1)

HooFoo
Seuraa 
Viestejä813

Vähän korjausta:

Tuo promillelinja oli ehkä hiukan innostunutta hypetystä , mutta joku prosentti voisi olla ihan realistinen taso.

Pitäisi vaan selvittää kaikkien pankkitapahtumien euromäärä Suomessa ja laskea millä prosentilla päästäis nykyiselle verotulotasolle.

Vaalimatematiikkaa: Jos et äänestä, niin äänestät sitä jota eniten vastustat.
Kopiointi + muuntelu + valinta => universaali evoluutio
Reality, not faith, has still the best resolution and interface

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat