Seuraa 
Viestejä451
Liittynyt18.3.2008

Laskiainen tarkoittaa varsinaisesti paastoon laskeutumista. Suuri paasto eli Pääsiäispaasto kestää noin 40 päivää. Roomalaiskatolisille paasto on vielä perinne, mutta meiltä protestainteilta se on niin kadonnut, että monet luulevat laskiaisen nimen tulevan mäenlaskusta.

Paastossahan on kyse kilvoittelusta itsensä kanssa. Hengen voitto lihasta on paaston tarkoitus. Katolisilla itsensä kanssa kilvoittelu on jostain syystä hyvin tärkeää. Ennen oli pylväspyhimyksiä, jotka kiusasivat itseään elämällä pitkiä aikoaja pylvään päällä. Ja joissakin maissa uskovaiset pääsiäisjuhlien aikaan ruoskivat itseään ja jotkut jopa antavat ristiinnaulita itsensä. Askeettiset munkit ja nunnat ovat katolista perinnettä.

Kun katolisille kilvoittelu itsensä kanssa on tärkää uskon kannalta, niin protestanteille tuntuu olevan tärkemämpi kieltää lihan kausaukset muilta.

http://atuubi.yle.fi/videot_ja_kuvat/id-1002008

Kommentit (1)

Kukaan ei kiellä sinua paastoamasta. Kasvisruokavalio, dietit ja muu hömppä on nykyään suosittuja. Taivaspaikkaa en kuitenkaan sinulle paastosta lupaa.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat