Seuraa 
Viestejä45973

Exopolitiikka.
Haluaisin aloittaa ajatuksen ja herättää kiinnostusta aiheeseen.
[size=85:3kcp9nry]Lähdeaineistona suuntaisin katseeni asiasta kirjoittaviin henkilöihin ja radio ohjelmiin joita löytyy netistä.[/size:3kcp9nry]
Onko siis todellista elämän löytyminen marssista ja astrobiologian mielestä jo pelkkä veden löytyminen tarkoittaa elämän mahdollisuuksia.
(http://science.nasa.gov/headlines/y2002 ... arsice.htm)

Kommentit (9)

Marsista saattaa löytyä äärioloihin sopeutuneita mikrobeja, sikäläisiä versioita Maan extremofiileista.
Mitään kehittyneempää sieltä ei löydy.
Exopolitiikka tarkoittaisi tapaa suhtautua toiseen älylliseen lajiin, mikäli sellainen joskus kohdataan. Siihenkin on muistaakseni jo ideoitu jotakin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Eksopolitiikan merkitys pähkinänkuoressa:

Eksopolitiikka on melko tuore herkkäuskoisten huijaamisen muoto, jossa keksitään fiktiivistä politiikkaa liittyen kuvitteellisiin vieraisiin sivilisaatioihin, joiden kuvitellaan olevan salaisessa yhteistyössä kuvitellun maailmanhallituksen kanssa. Edes tämän fiktiivisen politiikan toista osapuolta ei ole voitu osoittaa olevan olemassa, saati diplomaattiyhteyksiä siihen. Eli tavallaan eksopolitiikassa scifi kohtaa mentaalisen masturboinnin.

Eksopolitiikkaa ovat toteuttavinaan erilaiset yksityiset "tutkimuslaitokset" erilaisine "tohtoreineen" ja "tutkijoineen", jotka puolestaan elävät herkkäuskoisten rahalahjoituksilla, webbiklikkauksilla ja myymällä eksopolitiikkaa käsitteleviä kirjoja ja DVD-tuotoksia hupsuille. Eräät alan "instituutit" jopa järjestävät mentaalisia ufo-kontaktikursseja joilla väitetysti saa maksua vastaan yhteyden alieneihin.

Edes foliopipo ei taida suojata tältä.

BTW: Koska tällä aiheella ei ole kerrassaan mitään tekemistä tähtitieteen kanssa, voisivatko modet siirtää ketjun vaikkapa vapaaseen sanaan?

Toope
Seuraa 
Viestejä28535
Obey
Tähän olis mukava kuulla pääministerin kommentti onkohan keskustalla oma exopoliittinen ohjelma, taitaa olla

Pääministeri Vanhanen haluaa muistuttaa, että Suomessa mielipiteet eksoplanetaarisista olosuhteista eivät saa johtaa antieksoplanetaaristen mielipiteiden yleistymiseen, eivätkä varsinkaan perusantieksoplanetaaristen puolueiden kannattamiseen. Suomi on sitoutunut hallitusohjelmassaan yksimielisesti siihen, että Suomi on avoin kaikkien planeettojen asukkaille.

Suomen muuttuva ikärakenne pakottaa Suomea hakemaan eksoplanetaarista työvoimaa, koska Suomen hyvinvointi ei ilman heitä voi säilyä suurten ikäluokkien vähitellen vetäytyessä työelämästä.

Suomi ei silti halua liittyä planeettojen väliseen puolustusjärjestelmään, vaan maanpuolustus hoidetaan vastedeskin yleisellä maanpuolustusvelvollisuudella.

"Ruotsikin oli pirullinen maa ennen kuin tajusivat tuon monikulttuurin. Peppit ja Lindgrenit ovat niin eilispäivää." Pommit ja etnojengit? Uusi normaaliko?
"Ei ole tärkeää, kuka tai mikä hallitus lopettaa huonon maahanmuuton Suomeen. Pääasia on se, että joku sen lopettaa."
"Minä kun tyhmänä luulin, että median moniarvoisuus olisi arvokasta, eikä valtamedian samanmielisyys?"

Exopolitiikasta on tullut keino nyhtää rahaa herkkäuskoisilta. Niin tavallista.
Alunperin käsitteellä kuitenkin viitattiin tilanteeseen, jossa toinen älyllinen rotu ottaa yhteyttä. Tällaisen kontaktin varalle kehitettiin suunnitelma. Kuten tunnettua, sitä ei ole vielä täytynyt panna täytäntöön.

Dark Shade
Exopolitiikasta on tullut keino nyhtää rahaa herkkäuskoisilta. Niin tavallista.
Alunperin käsitteellä kuitenkin viitattiin tilanteeseen, jossa toinen älyllinen rotu ottaa yhteyttä. Tällaisen kontaktin varalle kehitettiin suunnitelma. Kuten tunnettua, sitä ei ole vielä täytynyt panna täytäntöön.Exopoliittista paneelikeskustelua aiheesta:
http://royalsociety.org/extra-terrestrial-life

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat