Seuraa 
Viestejä45973

Kerran tuli kirjoitettua tällaisia aika korkealentoisia ajatuksia ylös yön hämärinä tunteina:

"Minullakin on uskonto. Uskon, että tämä todellisuus jossa elämme, on vain pieni osa kaikkea olevaa. On rinnakkaisia todellisuuksia, joita emme välttämättä edes ymmärtäisi, vaikka sinne pääsisimme. Ehkä tällaisessa rinnakkaistodellisuudessa ei olisi mitään, mitä meidän käsitteillämme ja käsityskyvyllä voi määritellä. Ei edes aikaa ja avaruutta, vaan jotain muuta.
Näiden todellisuuksien lukumäärä on ääretön."

"Voisiko olla käsitteitä (joita ihmismieli ei siis ole vielä keksinyt, tai ei tule koskaan keksimäänkään, tai jotka ovat ajattelukykymme täysin tavoittamattomissa), jotka ovat yhtä perustavanlaatuisia kuin olemassaolo ja olemattomuus? Tai toiselle todellisuudelle ominaisia käsitteitä, jotka vastaisivat jollain tasolla meidän todellisuutemme käsitteitä aika, materia ja avaruus?"

Menee ehkä vähän ohi aiheesta tähtitiede ja avaruus, mutta paras paikka aiheelle kumminkin. Jos jotain keskustelua syntyy, niin olisi hieno juttu.

Kommentit (6)

jos tuollaset aiheet kuin esim. rinnakkaistodellisuudet ja oletukset niistä kiinnostaa, sekä jotta asiaa voisi käsitteiden avulla tarkastella/tutkia ja sana fysiikka vielä kontekstiin liittää, niin metafysiikasta voisi lipsahtaa tuonne kvanttifysiikan ja kosmologian puolelle.
Filosofiassa esim. kosmologia nähdään yhtenä metafysiikan haarana. Kvanttimekaniikan avulla voi sitten noita käsitteitä ja mahdollisuuksia yrittää pähkäillä tuollaisissa jutuissa joissa perus-säännöt ei välttämättä päde.

yritän itsekin kovasti jotain tolkkua lukemalla kvanttifysiikasta ottaa,.. huom. siis yritän kovasti
eipähän lopu pähkäileminen kesken ainakaan, vaikkei paljoa tajuaisikaan lol

Barbaari
Seuraa 
Viestejä13621

Onhan kaikenlaisia multiversumiteorioita olemassa. Toiset maailmankaikkeudet voivat erota omastamme siten ettemme osaisi kuvitellakkaan. Kuitenkin uskon että ei mitään ihmemmaa Ozeja sieltä löydy. Maailmankaikkeus sellaisena kuin se meillä on on yksi harvoista mahdollisuuksista kehittyä pitkäikäiseksi maailmankaikkeudeksi jossa tähdet pääsevät polttamaan raskaampia alkuaineita ja mahdollistavat planeettakuntien syntymisen aina elämää myöten. Ihan turhan surrealistiseksi en uskaltaudu heittäytyä vaikka täyttä varmuutta asioille ei voida koskaan saadakkaan. Aina kysymyksen asettelija voi viedä askeleen pitemmälle avaruuteen.

Toiset maailmankaikkeudet ovat herkullinen aihe. Ehkäpä kaikki valintamme ovat avoimia ja synnyttävät eri tulevaisuuksia. Siitä voidaan johtaa edelleen ajatukseen että on ainakin yksi maailmankaikkeus jossa olet vielä elossa, että vältit kuolemasi ja siten eläisit ikuisesti.

Kurkkaappas myös kyseinen threadi.

viewtopic.php?f=6&t=35281

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Se olis jotenkin tyydyttävä ´kaiken selitys´, että todellisuuksia on ääretön määrä. Se toisaalta johtais siihen että tätä meidänkin universumia on ääretömmän monta kappaletta ja mäkin tällä hetkellä kirjotan tätä viestiä äärettömän monessa universumissa

Ois se kyllä todella hienoa, jos ihmiskunta joskus sais vastauksia näihin kaikista vaikeimpiin ja kiehtovimpiin kysymyksiin.

derz
Seuraa 
Viestejä2431
Vicarious
Se olis jotenkin tyydyttävä ´kaiken selitys´, että todellisuuksia on ääretön määrä. Se toisaalta johtais siihen että tätä meidänkin universumia on ääretömmän monta kappaletta ja mäkin tällä hetkellä kirjotan tätä viestiä äärettömän monessa universumissaJuuri näin. Tälläkin hetkellä luet tätä viestiä eri universumeissa jokaisella mahdollisella tavalla, jolla voit tämän viestin lukea - ja minä kirjoitin tämän viestin kaikilla mahdollisilla tavoilla, jotka ovat ristiriidattomia tämän (tällä hetkellä havaitsemasi) universumin historian kanssa... siis teoriassa.

Olisi hauska mennä yksityiskohtiin, mutta taitaa jäädä huomiseksi... silmäluomet painaa.

Vicarious
Ois se kyllä todella hienoa, jos ihmiskunta joskus sais vastauksia näihin kaikista vaikeimpiin ja kiehtovimpiin kysymyksiin.Valitettavasti tällaiset kysymykset taitavat jäädä empiiristen havaintojen tuolle puolen, eli juuri sille meta-puolelle. Absoluuttista varmuutta asiasta ei voi saada. Ei siinä, on näistä silti aina hauska keskustella.

∞ = ω^(1/Ω)

ÄÄretön määrä, jo määrä sanakin rajoittaa äärettömyyttä.
Miksi ihmisluonto pyrkii ymmärtämään jotain multiversumeita, kun jo oman galaksin ymmärtämisessä riittää pohdittavaa?

Eipä silti toki ihmisluontoon uteliaisuus kuuluu, ja etsiminen, tuntemattoman tunteminen.

Muuten kun hiukkaset värähtelevät, niin värähtelevätkö ne oikeasti, vai onko se oikeastaan kenttä joka värähtelee?

Vicarious
Se olis jotenkin tyydyttävä ´kaiken selitys´, että todellisuuksia on ääretön määrä. Se toisaalta johtais siihen että tätä meidänkin universumia on ääretömmän monta kappaletta ja mäkin tällä hetkellä kirjotan tätä viestiä äärettömän monessa universumissa

Ois se kyllä todella hienoa, jos ihmiskunta joskus sais vastauksia näihin kaikista vaikeimpiin ja kiehtovimpiin kysymyksiin.


Totta! toisaalta onneksi se kaikkein kiehtovin jää vain oman mielikuvituksenkin varaan.

Sitten vielä multiversumiin:
lisään jakautumisaspektin, eli mitä jos multiversumin jokainen universumi jakautuu jokaisena ajan hetkenä edelleen äärettömän moneen uuteen universumiin? Siten jokainen kvanttifysiikan sattuma tapahtuu jossain universumissa, eli multiversumissa tapahtuu joka hetki kaikki universumin mahdolliset muutokset.

Tästä päästään eräänlaiseen evoluutioaspektiin, eli jotku sattumat, kuten esim. heikon vuorovaikutuksen "arvon" muuttuminen merkittävästi, romahduttaa koko universumin. Siten tällaiset tapaukset pyyhkiytyvät pois multiversumista ja vain elinkelpoiset universumit jatkavat olemassaoloaan ja jakaantumistaan. Selittää mm. oman universumimme stabiiliutta ja ainutlaatuisuutta.

vai onko tässä mitään järkeä...

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat