Seuraa 
Viestejä45973

Uusi "kylmä sota" tullaan käymään "rikkaan lännen" ja "köyhien kehitysmaiden" välillä.

Tämä sota on hieman erillainen kuin aiemmin. Ensinnäkin, sitä on käyty jo jonkun aikaa(oikeastaan jo 1960-luvulta)ja "köyhät kehitysmaat" ovat nyt voittamassa tuon sodan.

Miten tämä sota alkoi? No, toisen maailmansodan jälkeen "länsi" alkoi heiketä, ja kehitysmaat puolestaan itsenäistyä. Syitä sotaan on toki muita, kuten mm Yhdysvaltojen rasismi ja esim Vietnamin ERITTÄIN raat pommitukset! Tämä on myös väestöllistä sotaa, jota on jo vuosia ilmentänyt itseään alituisina mellakoina siirtolaisnuorten toimesta lännen suurissa keskuksissa.

Nyt sodassa ollaan saavuttamassa aivan uusi ulottuvuus mm Kiinan ja Iintian vaurastumisen takia. EU ja USA ovat liittäytyneet yhteen ja pyrkivät mm saavuttamaan väkivalloin lisää valtaa Lähi-Idässä Israelin tuella. Iraqin sodan ja kovan Iranin politiikan oli mm tarkoituksena olla "näpäytys" Kiinalla ja Intialle. Venäjän kautta nämä maat kykenevät kuitenkin saamaan moderneja länsimaisia aseita. Myös niiden taloudet ovat nyt rajussa kasvussa.

Sota on toistaiseksi ollut sangen viileä. Kumpikin osapuoli(MM USA ja Kiina)pyrkivät välttämään suoraa kohtaamista, mutta maailma alkaa varsinkin Iraqin sodan jälkeen käydä entistä pienemmäksi. Myös Yhdysvaltain sisällä taistelut valkoisten ja "värillisten" väkillä ovat kiristyneet. Niin sanotut "kehitysmaat" ovat kuitenkin nyt "voittamassa" kylmää sotaa, mutta ei ole olemassa mitään tietoa, milloin sota muuttuu "kuumaksi" Eli yrittäisikö länsi epätoivoisesti julistaa sodan kehitysmaille(ja niiden asukkaille lännessä)yrityksenään estää niiden nousu? Veikkaan, että kovin pian saamme vastauksen tähän kysymykseen, mutta aika tiukkaa tulee tekemään

  • ylös 0
  • alas 0

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat