Seuraa 
Viestejä45973

http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/A ... 5243659569

Suomalaisten suhtautuminen maahanmuuttajiin on muuttunut positiivisemmaksi 1990-luvun alun jälkeen.

Tutkimuksen mukaan kolme neljästä olisi toissa vuonna ottanut Suomeen lisää ulkomaalaisia työnhakijoita tai olisi pitänyt työnhakijamäärät entisellään.

Pakolaismääriä olisi kasvattanut tai pitänyt ennallaan 64 prosenttia kyselyyn vastanneista.
Tätä vähän uumoilinkin. Eli ensin tutkitaan ja vasta sitten hutkitaan. Kansa on nyt puhunut ja se on rasisteilta pulinat pois!

http://www.hel2.fi/Tietokeskus/julkaisu ... akkola.pdf

Sivu32.

Sivut

Kommentit (19)

Seuraavaksi tulisikin sitten tehdä kysely, missä kysytään mahdollisen verotaakan nousun suosiosta ja että pitäisikö säätää laki minkä perusteella maahanmuuttoa edistäneet joutuvat vastuuseen mahdollisista ongelmista, mikäli tulijoiden sopeuttaminen epäonnistuu.

Arvelinkin, että pojuryhmältä menee luu kurkkuun! No sellaista se on. Oppia ikä kaikki. Totuus voi joskus tehdä kipeää. Sulatelkaa nyt tätä tutkimusta ja yrittäkää samalla ymmärtää, että suurin osa suomalaisista pyrkii rakentamaan tätä maata ja siinä tarvitaan kipeästi myös maahanmuuttajien apua. Etenkin näin taantuman aikana. Maamme omat voimavarat eivät yksinkertaisesti enää riitä. Nyt tarvitaan yhteistyötä ja talkoo henkeä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hyvähän se on jos ihmisten suhtautuminen oikeasti hädässä olevien auttamiseen on muuttunut positiivisemmaksi. En nyt näe mikä tässä on niin ihmeellistä? Päinvastainen kehitys olisi huolestuttavaa.

Leisure Suit Larry
Nyt ne on ovat taas kuitenkin muuttamassa negatiivisemmiksi, mikä on positiivista! Tai sanotaanko ennemmin järkevämmiksi.

Tutkimus: Taantuma kuumentaa maahanmuuttokeskustelua myös Suomessa: http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/T ... 5243578537

Miksi negatiivinen asenne maahanmuuttajista, siis ihmisistä, olisi muka hyvä asia? Positiivinen asennehan auttaa osaltaan sietämään tietyjen ulkomaalaisryhmittymien kasvusta seuraavia lieveilmiöitä, kuten mm. työttömyydestä johtuvaa verojenkorotusta ja väkivaltaisia etnoghettoja.
Sen sijaan asenteet paitsi Thorsin politiikkaa, myös sen politiikan hyväksyjiä kohtaan voisivat muuttua vieläkin negatiivisemmiksi.

Ainoa olennainen luku on oikea alanurkka.

Eli 25% koko maan ihmisistä halusi lisää pakolaisia vuonna 2003.

Ja tämä koski pakolaisia, joilla on hätä. Ei siirtolaisia.

Tuloksissa oli myös että Vantaalla, missä on paljon maahanmuuttajia, ihmiset olivat enemmän vastahankaan. Toisin sanoen, ihmiset ovat saattaneet heijastaa kokemuksensa niihin määriin, mitä ovat ympärillään nähneet. Kun tulijat ovat olleet tietyillä alueilla, muualla on oltu tyytyväisiä tilanteeseen. Mutta sitten kun tulijoita on paljon, heitä pitää tietysti sijoittaa joka puolelle ja enemmän ja enemmän...

Ateisti Kakkonen
Seuraa 
Viestejä1918

Eräs syy siihen miksi maahanmuuttajiin kohdistuvat kylmät asenteet ovat laimentuneet on se kun näkee värillisen ihmisen ahkeroivan ja tekevän työnsä kantaväestöä asenteellisemmin.

Itse voin puhua omasta kokemuksesta, että kun olen vaivannut kiireisiä bussikuskeja Espoossa, olen saanut antaumuksellisinta palvelua somalilta joka hampaat välkehtien hymyssä suin kertoo minulle missä on tyyliin Espoonkeskus!

-

Lektu-Elli
Ainoa olennainen luku on oikea alanurkka.

Eli 25% koko maan ihmisistä halusi lisää pakolaisia vuonna 2003.

Ja tämä koski pakolaisia, joilla on hätä. Ei siirtolaisia.


Niin siis nykyistä enemmän mikä tarkoittaa lisäystä vuosittaiseen tasoon. Sitten on se popula joka pitää nykyistä tasoa sopivana ja ne jotka haluaisivat määrää laskettavan.

Tällaisten lukujen ilmeisen tahallista väärinymmärtämistä harrastetaan usein.

baal1984
Eräs syy siihen miksi maahanmuuttajiin kohdistuvat kylmät asenteet ovat laimentuneet on se kun näkee värillisen ihmisen ahkeroivan ja tekevän työnsä kantaväestöä asenteellisemmin. - -Ei pidä silti tuudittautua siihen harhaluuloon, että mitään haasteita ei olisi toisen sukupolven maahanmuuttajien sopeutumisessa. Tietysti joku ahkera siirtolainen kurjista oloista tulleena tekee töitä iloisesti, kun työpäiväkin on täällä vain 8 tuntia. Mutta sitten kun siihen tottuu, niin arki alkaakin olemaan harmaata. Lapset kouluun -> ammattiin -> työelämään... ihan niin kuin alkuperäisten suomalaisten lapset. Pänttää tietoa päähän ja kyseenalaistaa kaiken ja kapinoi vanhempiaan vastaan jne.. ihan niin kuin muutkin. Mikäli kotoutus ei toimi myös toisen sukupolven osalta, tulee ghettoja ja muuta ongelmaa. Kyllä haasteita riittää.

Mielestäni maahanmuutosta ja maahanmuuttajista on tärkeää kertoa ja levittää nimenomaan positiivisia asioita. Laitan heti esimerkin ja toivon, että muutkin tekevät niin.

[size=150:3vf5hdac]Hakunilan kurdikylässä saa asua rauhassa[/size:3vf5hdac]
[size=85:3vf5hdac]julkaistu eilen klo 17:03, päivitetty eilen klo 17:35[/size:3vf5hdac]

Kuva: YLE

Abdullah Diari muutti Irakin kurdialueelta Suomeen neljävuotiaana 1990-luvun alussa. Perhe asutettiin Hämeenlinnan lähelle Turenkiin. Muutaman vuoden päästä Abdullahin perhe asettui Vantaan Hakunilaan. Kaikki ystävät olivat jo muuttaneet pääkaupunkiseudulle.

Parikymppisen Abdullahin koko lähisuku asuu nyt Hakunilassa, samassa talossa ja yhteisessä rappukäytävässä. Hakunilalaiseen kerrostaloon syntynyttä kurdikylää asuttavat Abdullahin laajan perheen lisäksi monet ystävät. Perheen kahdeksan lasta ovat jo perustaneet perheensä.

Hakunilan kurdit ovat saaneet asua rauhassa. Heillä on myös useita suomalaisia ystäviä.

- Kaikki ovat tosi ystävällisiä. Kun lähdään ulkona moikataan ja kaupassa jutellaan, sanoo Abdullah.

Hänen veljensä käyvät usein ulkona - toisinaan saattaa vierähtää myöhäänkin.

- Eivät he ole koskaan ole törmänneet rasisteihin, vakuuttaa Abdullah.
Ja kuten kuvastakin voi huomata, maahanmuuttajat tuovat myös eksoottista kauneutta ja elämää Suomalaiseen harmaaseen arkeen.

Dredex
baal1984
Eräs syy siihen miksi maahanmuuttajiin kohdistuvat kylmät asenteet ovat laimentuneet on se kun näkee värillisen ihmisen ahkeroivan ja tekevän työnsä kantaväestöä asenteellisemmin. - -Ei pidä silti tuudittautua siihen harhaluuloon, että mitään haasteita ei olisi toisen sukupolven maahanmuuttajien sopeutumisessa. Tietysti joku ahkera siirtolainen kurjista oloista tulleena tekee töitä iloisesti, kun työpäiväkin on täällä vain 8 tuntia.

Uhka muodostuukin "nollannesta polvesta", joka haluaa tehdä ensimmäisitä ja toisista "omaishoitajakansan":

http://www.iltalehti.fi/light/l/2009021 ... 4_uu.shtml

" Mummoista tuli uhkakuva

Inkerinsuomalaisten iäkkäille omaisille osoitetaan kylmästi ovea.

Itämummojen tylyttäminen ihmetyttää jo nettikeskustelijoitakin. Miksei ulkomaalaisia rikoksenuusijoita saada karkotettua maasta, mutta vanhuksille on helppo antaa lähtöpassit?

- Kansantalous kestäisi kyllä nämä muutamat Venäjän mummot. Eiväthän he edes elä enää kauan, tokaisee värikkäistä puheistaan kuulu perussuomalainen kotkalaispoliitikko Freddy van Wonterghem.

Maahanmuuttajana itsekin Suomeen tullut van Wonterghem on ryhtynyt ajamaan Kuusankoskella tyttärensä Irina Rätten luona asuvan 80-vuotiaan Tamara Suzin asiaa.

- Ulkomaalaislaki antaisi Maahanmuuttovirastolle ja hallinto-oikeudelle mahdollisuuden myöntää Suzille oleskeluluvan inhimillisin perustein. Lain tulkinta on kuitenkin ollut tiukkaa ja epäinhimillistä.

Jotta vanhusten tilanteeseen tulisi parannus, kotkalaisvaltuutettu on luvannut ottaa venäläismummojen asian esille tänä iltana Ajankohtaisen kakkosen suuressa maahanmuuttokeskustelussa.

Omaiset asuvat Suomessa

Pietarilaisen Suzin kaikki omaiset asuvat Suomessa. Kun inkerinsuomalainen aviomies kuoli 1999 kesken vireillä ollutta oleskelulupakäsittelyä, Suzi joutui palaamaan Venäjälle. Tytär on sen sijaan Suomen kansalainen.

Suzin terveydentila huononi ratkaisevasti viime vuoden alussa. Parkinsonin tautia ja dementiaa sairastava vanhus oli unohtanut kaasuhellan päälle, ja koko talo oli vaarassa räjähtää.

- Naapuri soitti ja sanoi, että minun on pakko mennä sinne. En voinut kuitenkaan jäädä Pietariin, koska poikani sairastaa leukemiaa. Hän tarvitsee apuani.

Ainoa vaihtoehto oli tuoda äiti Kuusankoskelle. Lääkärinlausunnon mukaan hän on täysin riippuvainen tyttärestään.

- Äiti kuolee aivan varmasti, jos hän joutuu palaamaan takaisin. "

"Kansantalous" ehkä kestäisi hullut mummot, mutta lastenlasten toimeentulo ja terveys ja elämisen arvoiset olosuhteet eivät. Ja heitä, Suomen kansalaisia, Suomen valtion ja lain on suojeltava, ja sitten vasta muiden maiden halvattuja.

Mutta sitten kun siihen tottuu, niin arki alkaakin olemaan harmaata. Lapset kouluun -> ammattiin -> työelämään... ihan niin kuin alkuperäisten suomalaisten lapset. Pänttää tietoa päähän ja kyseenalaistaa kaiken ja kapinoi vanhempiaan vastaan jne.. ihan niin kuin muutkin. Mikäli kotoutus ei toimi myös toisen sukupolven osalta, tulee ghettoja ja muuta ongelmaa. Kyllä haasteita riittää.

http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/A ... 5243659569

http://www.hel2.fi/Tietokeskus/julkaisu ... akkola.pdf

HS kirjoitti:

"Pakolaismääriä olisi kasvattanut tai pitänyt ennallaan 64 prosenttia
kyselyyn vastanneista."

Tutkimuksen lukemalla selvisi, että:
- pakolaismäärän kasvattamista haluaa 27%
- pakolaismäärän pitämistä ennallaan haluaa 37%
- pakolaismäärän pienentämistä haluaa 35%

Eli yhtä tarkoitushakuisesti olisi voitu uutisoida vaikkapa:

"Pakolaismääriä olisi vähentänyt tai pitänyt ennallaan 72 prosenttia kyselyyn vastanneista."

Groom Lake
http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Asenteet+maahanmuuttajia+kohtaan+m...

http://www.hel2.fi/Tietokeskus/julkaisu ... akkola.pdf

HS kirjoitti:

"Pakolaismääriä olisi kasvattanut tai pitänyt ennallaan 64 prosenttia
kyselyyn vastanneista."

Tutkimuksen lukemalla selvisi, että:
- pakolaismäärän kasvattamista haluaa 27%
- pakolaismäärän pitämistä ennallaan haluaa 37%
- pakolaismäärän pienentämistä haluaa 35%

Eli yhtä tarkoitushakuisesti olisi voitu uutisoida vaikkapa:

"Pakolaismääriä olisi vähentänyt tai pitänyt ennallaan 72 prosenttia kyselyyn vastanneista."
Ei tuossa ole mitään tarkoitushakuisuutta. Siinähän seisoo sanatarkasti:

- pakolaismäärän kasvattamista haluaa 27%
- pakolaismäärän pitämistä ennallaan haluaa 37%

eli yhteensä 64%.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat