Seuraa 
Viestejä45973

http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/A ... 5243659569

Suomalaisten suhtautuminen maahanmuuttajiin on muuttunut positiivisemmaksi 1990-luvun alun jälkeen.

Tutkimuksen mukaan kolme neljästä olisi toissa vuonna ottanut Suomeen lisää ulkomaalaisia työnhakijoita tai olisi pitänyt työnhakijamäärät entisellään.

Pakolaismääriä olisi kasvattanut tai pitänyt ennallaan 64 prosenttia kyselyyn vastanneista.
Tätä vähän uumoilinkin. Eli ensin tutkitaan ja vasta sitten hutkitaan. Kansa on nyt puhunut ja se on rasisteilta pulinat pois!

http://www.hel2.fi/Tietokeskus/julkaisu ... akkola.pdf

Sivu32.

Kommentit (19)

Seuraavaksi tulisikin sitten tehdä kysely, missä kysytään mahdollisen verotaakan nousun suosiosta ja että pitäisikö säätää laki minkä perusteella maahanmuuttoa edistäneet joutuvat vastuuseen mahdollisista ongelmista, mikäli tulijoiden sopeuttaminen epäonnistuu.

Arvelinkin, että pojuryhmältä menee luu kurkkuun! No sellaista se on. Oppia ikä kaikki. Totuus voi joskus tehdä kipeää. Sulatelkaa nyt tätä tutkimusta ja yrittäkää samalla ymmärtää, että suurin osa suomalaisista pyrkii rakentamaan tätä maata ja siinä tarvitaan kipeästi myös maahanmuuttajien apua. Etenkin näin taantuman aikana. Maamme omat voimavarat eivät yksinkertaisesti enää riitä. Nyt tarvitaan yhteistyötä ja talkoo henkeä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hyvähän se on jos ihmisten suhtautuminen oikeasti hädässä olevien auttamiseen on muuttunut positiivisemmaksi. En nyt näe mikä tässä on niin ihmeellistä? Päinvastainen kehitys olisi huolestuttavaa.

Leisure Suit Larry
Nyt ne on ovat taas kuitenkin muuttamassa negatiivisemmiksi, mikä on positiivista! Tai sanotaanko ennemmin järkevämmiksi.

Tutkimus: Taantuma kuumentaa maahanmuuttokeskustelua myös Suomessa: http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/T ... 5243578537

Miksi negatiivinen asenne maahanmuuttajista, siis ihmisistä, olisi muka hyvä asia? Positiivinen asennehan auttaa osaltaan sietämään tietyjen ulkomaalaisryhmittymien kasvusta seuraavia lieveilmiöitä, kuten mm. työttömyydestä johtuvaa verojenkorotusta ja väkivaltaisia etnoghettoja.
Sen sijaan asenteet paitsi Thorsin politiikkaa, myös sen politiikan hyväksyjiä kohtaan voisivat muuttua vieläkin negatiivisemmiksi.

Ainoa olennainen luku on oikea alanurkka.

Eli 25% koko maan ihmisistä halusi lisää pakolaisia vuonna 2003.

Ja tämä koski pakolaisia, joilla on hätä. Ei siirtolaisia.

Tuloksissa oli myös että Vantaalla, missä on paljon maahanmuuttajia, ihmiset olivat enemmän vastahankaan. Toisin sanoen, ihmiset ovat saattaneet heijastaa kokemuksensa niihin määriin, mitä ovat ympärillään nähneet. Kun tulijat ovat olleet tietyillä alueilla, muualla on oltu tyytyväisiä tilanteeseen. Mutta sitten kun tulijoita on paljon, heitä pitää tietysti sijoittaa joka puolelle ja enemmän ja enemmän...

Ateisti Kakkonen
Seuraa 
Viestejä1918

Eräs syy siihen miksi maahanmuuttajiin kohdistuvat kylmät asenteet ovat laimentuneet on se kun näkee värillisen ihmisen ahkeroivan ja tekevän työnsä kantaväestöä asenteellisemmin.

Itse voin puhua omasta kokemuksesta, että kun olen vaivannut kiireisiä bussikuskeja Espoossa, olen saanut antaumuksellisinta palvelua somalilta joka hampaat välkehtien hymyssä suin kertoo minulle missä on tyyliin Espoonkeskus!

-

Lektu-Elli
Ainoa olennainen luku on oikea alanurkka.

Eli 25% koko maan ihmisistä halusi lisää pakolaisia vuonna 2003.

Ja tämä koski pakolaisia, joilla on hätä. Ei siirtolaisia.


Niin siis nykyistä enemmän mikä tarkoittaa lisäystä vuosittaiseen tasoon. Sitten on se popula joka pitää nykyistä tasoa sopivana ja ne jotka haluaisivat määrää laskettavan.

Tällaisten lukujen ilmeisen tahallista väärinymmärtämistä harrastetaan usein.

baal1984
Eräs syy siihen miksi maahanmuuttajiin kohdistuvat kylmät asenteet ovat laimentuneet on se kun näkee värillisen ihmisen ahkeroivan ja tekevän työnsä kantaväestöä asenteellisemmin. - -Ei pidä silti tuudittautua siihen harhaluuloon, että mitään haasteita ei olisi toisen sukupolven maahanmuuttajien sopeutumisessa. Tietysti joku ahkera siirtolainen kurjista oloista tulleena tekee töitä iloisesti, kun työpäiväkin on täällä vain 8 tuntia. Mutta sitten kun siihen tottuu, niin arki alkaakin olemaan harmaata. Lapset kouluun -> ammattiin -> työelämään... ihan niin kuin alkuperäisten suomalaisten lapset. Pänttää tietoa päähän ja kyseenalaistaa kaiken ja kapinoi vanhempiaan vastaan jne.. ihan niin kuin muutkin. Mikäli kotoutus ei toimi myös toisen sukupolven osalta, tulee ghettoja ja muuta ongelmaa. Kyllä haasteita riittää.

Mielestäni maahanmuutosta ja maahanmuuttajista on tärkeää kertoa ja levittää nimenomaan positiivisia asioita. Laitan heti esimerkin ja toivon, että muutkin tekevät niin.

[size=150:3vf5hdac]Hakunilan kurdikylässä saa asua rauhassa[/size:3vf5hdac]
[size=85:3vf5hdac]julkaistu eilen klo 17:03, päivitetty eilen klo 17:35[/size:3vf5hdac]

Kuva: YLE

Abdullah Diari muutti Irakin kurdialueelta Suomeen neljävuotiaana 1990-luvun alussa. Perhe asutettiin Hämeenlinnan lähelle Turenkiin. Muutaman vuoden päästä Abdullahin perhe asettui Vantaan Hakunilaan. Kaikki ystävät olivat jo muuttaneet pääkaupunkiseudulle.

Parikymppisen Abdullahin koko lähisuku asuu nyt Hakunilassa, samassa talossa ja yhteisessä rappukäytävässä. Hakunilalaiseen kerrostaloon syntynyttä kurdikylää asuttavat Abdullahin laajan perheen lisäksi monet ystävät. Perheen kahdeksan lasta ovat jo perustaneet perheensä.

Hakunilan kurdit ovat saaneet asua rauhassa. Heillä on myös useita suomalaisia ystäviä.

- Kaikki ovat tosi ystävällisiä. Kun lähdään ulkona moikataan ja kaupassa jutellaan, sanoo Abdullah.

Hänen veljensä käyvät usein ulkona - toisinaan saattaa vierähtää myöhäänkin.

- Eivät he ole koskaan ole törmänneet rasisteihin, vakuuttaa Abdullah.
Ja kuten kuvastakin voi huomata, maahanmuuttajat tuovat myös eksoottista kauneutta ja elämää Suomalaiseen harmaaseen arkeen.

Dredex
baal1984
Eräs syy siihen miksi maahanmuuttajiin kohdistuvat kylmät asenteet ovat laimentuneet on se kun näkee värillisen ihmisen ahkeroivan ja tekevän työnsä kantaväestöä asenteellisemmin. - -Ei pidä silti tuudittautua siihen harhaluuloon, että mitään haasteita ei olisi toisen sukupolven maahanmuuttajien sopeutumisessa. Tietysti joku ahkera siirtolainen kurjista oloista tulleena tekee töitä iloisesti, kun työpäiväkin on täällä vain 8 tuntia.

Uhka muodostuukin "nollannesta polvesta", joka haluaa tehdä ensimmäisitä ja toisista "omaishoitajakansan":

http://www.iltalehti.fi/light/l/2009021 ... 4_uu.shtml

" Mummoista tuli uhkakuva

Inkerinsuomalaisten iäkkäille omaisille osoitetaan kylmästi ovea.

Itämummojen tylyttäminen ihmetyttää jo nettikeskustelijoitakin. Miksei ulkomaalaisia rikoksenuusijoita saada karkotettua maasta, mutta vanhuksille on helppo antaa lähtöpassit?

- Kansantalous kestäisi kyllä nämä muutamat Venäjän mummot. Eiväthän he edes elä enää kauan, tokaisee värikkäistä puheistaan kuulu perussuomalainen kotkalaispoliitikko Freddy van Wonterghem.

Maahanmuuttajana itsekin Suomeen tullut van Wonterghem on ryhtynyt ajamaan Kuusankoskella tyttärensä Irina Rätten luona asuvan 80-vuotiaan Tamara Suzin asiaa.

- Ulkomaalaislaki antaisi Maahanmuuttovirastolle ja hallinto-oikeudelle mahdollisuuden myöntää Suzille oleskeluluvan inhimillisin perustein. Lain tulkinta on kuitenkin ollut tiukkaa ja epäinhimillistä.

Jotta vanhusten tilanteeseen tulisi parannus, kotkalaisvaltuutettu on luvannut ottaa venäläismummojen asian esille tänä iltana Ajankohtaisen kakkosen suuressa maahanmuuttokeskustelussa.

Omaiset asuvat Suomessa

Pietarilaisen Suzin kaikki omaiset asuvat Suomessa. Kun inkerinsuomalainen aviomies kuoli 1999 kesken vireillä ollutta oleskelulupakäsittelyä, Suzi joutui palaamaan Venäjälle. Tytär on sen sijaan Suomen kansalainen.

Suzin terveydentila huononi ratkaisevasti viime vuoden alussa. Parkinsonin tautia ja dementiaa sairastava vanhus oli unohtanut kaasuhellan päälle, ja koko talo oli vaarassa räjähtää.

- Naapuri soitti ja sanoi, että minun on pakko mennä sinne. En voinut kuitenkaan jäädä Pietariin, koska poikani sairastaa leukemiaa. Hän tarvitsee apuani.

Ainoa vaihtoehto oli tuoda äiti Kuusankoskelle. Lääkärinlausunnon mukaan hän on täysin riippuvainen tyttärestään.

- Äiti kuolee aivan varmasti, jos hän joutuu palaamaan takaisin. "

"Kansantalous" ehkä kestäisi hullut mummot, mutta lastenlasten toimeentulo ja terveys ja elämisen arvoiset olosuhteet eivät. Ja heitä, Suomen kansalaisia, Suomen valtion ja lain on suojeltava, ja sitten vasta muiden maiden halvattuja.

Mutta sitten kun siihen tottuu, niin arki alkaakin olemaan harmaata. Lapset kouluun -> ammattiin -> työelämään... ihan niin kuin alkuperäisten suomalaisten lapset. Pänttää tietoa päähän ja kyseenalaistaa kaiken ja kapinoi vanhempiaan vastaan jne.. ihan niin kuin muutkin. Mikäli kotoutus ei toimi myös toisen sukupolven osalta, tulee ghettoja ja muuta ongelmaa. Kyllä haasteita riittää.

http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/A ... 5243659569

http://www.hel2.fi/Tietokeskus/julkaisu ... akkola.pdf

HS kirjoitti:

"Pakolaismääriä olisi kasvattanut tai pitänyt ennallaan 64 prosenttia
kyselyyn vastanneista."

Tutkimuksen lukemalla selvisi, että:
- pakolaismäärän kasvattamista haluaa 27%
- pakolaismäärän pitämistä ennallaan haluaa 37%
- pakolaismäärän pienentämistä haluaa 35%

Eli yhtä tarkoitushakuisesti olisi voitu uutisoida vaikkapa:

"Pakolaismääriä olisi vähentänyt tai pitänyt ennallaan 72 prosenttia kyselyyn vastanneista."

Groom Lake
http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Asenteet+maahanmuuttajia+kohtaan+m...

http://www.hel2.fi/Tietokeskus/julkaisu ... akkola.pdf

HS kirjoitti:

"Pakolaismääriä olisi kasvattanut tai pitänyt ennallaan 64 prosenttia
kyselyyn vastanneista."

Tutkimuksen lukemalla selvisi, että:
- pakolaismäärän kasvattamista haluaa 27%
- pakolaismäärän pitämistä ennallaan haluaa 37%
- pakolaismäärän pienentämistä haluaa 35%

Eli yhtä tarkoitushakuisesti olisi voitu uutisoida vaikkapa:

"Pakolaismääriä olisi vähentänyt tai pitänyt ennallaan 72 prosenttia kyselyyn vastanneista."
Ei tuossa ole mitään tarkoitushakuisuutta. Siinähän seisoo sanatarkasti:

- pakolaismäärän kasvattamista haluaa 27%
- pakolaismäärän pitämistä ennallaan haluaa 37%

eli yhteensä 64%.

taisto
Groom Lake
http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Asenteet+maahanmuuttajia+kohtaan+m...

http://www.hel2.fi/Tietokeskus/julkaisu ... akkola.pdf

HS kirjoitti:

"Pakolaismääriä olisi kasvattanut tai pitänyt ennallaan 64 prosenttia
kyselyyn vastanneista."

Tutkimuksen lukemalla selvisi, että:
- pakolaismäärän kasvattamista haluaa 27%
- pakolaismäärän pitämistä ennallaan haluaa 37%
- pakolaismäärän pienentämistä haluaa 35%

Eli yhtä tarkoitushakuisesti olisi voitu uutisoida vaikkapa:

"Pakolaismääriä olisi vähentänyt tai pitänyt ennallaan 72 prosenttia kyselyyn vastanneista."
Ei tuossa ole mitään tarkoitushakuisuutta. Siinähän seisoo sanatarkasti:

- pakolaismäärän kasvattamista haluaa 27%
- pakolaismäärän pitämistä ennallaan haluaa 37%

eli yhteensä 64%.
Niin, mutta ei niiden vähentäjien haluja voida ohittaa pelkällä olankohautuksella vaan heidän mielipiteensä on ihan yhtä arvokas kuin muidenkin.

Dredex
taisto
Groom Lake
http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Asenteet+maahanmuuttajia+kohtaan+m...

http://www.hel2.fi/Tietokeskus/julkaisu ... akkola.pdf

HS kirjoitti:

"Pakolaismääriä olisi kasvattanut tai pitänyt ennallaan 64 prosenttia
kyselyyn vastanneista."

Tutkimuksen lukemalla selvisi, että:
- pakolaismäärän kasvattamista haluaa 27%
- pakolaismäärän pitämistä ennallaan haluaa 37%
- pakolaismäärän pienentämistä haluaa 35%

Eli yhtä tarkoitushakuisesti olisi voitu uutisoida vaikkapa:

"Pakolaismääriä olisi vähentänyt tai pitänyt ennallaan 72 prosenttia kyselyyn vastanneista."
Ei tuossa ole mitään tarkoitushakuisuutta. Siinähän seisoo sanatarkasti:

- pakolaismäärän kasvattamista haluaa 27%
- pakolaismäärän pitämistä ennallaan haluaa 37%

eli yhteensä 64%.
Niin, mutta ei niiden vähentäjien haluja voida ohittaa pelkällä olankohautuksella vaan heidän mielipiteensä on ihan yhtä arvokas kuin muidenkin.Niinhän sitä voisi kuvitella mutta ilmeisesti HS näkee asian toisin, mihin heillä tietysti on oikeus. Toisaalta jutun otsikointi antaa kyseisestä tutkimuksesta lähes päinvastaisen mielikuvan totuuden kanssa ja koko artikkeli sivuuttaa sen tutkitun tosiasian, että pakolaismäärän pienentämistä haluaa 35%, kun lisäystä haluaa pienempi määrä eli 27%.

Uusin tuore tutkimus kertoo vähän muuta kuin tämän säikeen otsikointi:

http://yle.fi/uutiset/talous_ja_politii ... 61700.html

Kysely: Ulkomaalaisia on Suomessa sopivasti
julkaistu eilen klo 17:36

Valtaosa suomalaisista on sitä mieltä, että Suomessa on nyt sopiva määrä ulkomaalaisia. Lisäksi liki puolet ottaisi maahamme nykyistä vähemmän ulkomaalaisia. Työperäisen maahanmuuton lopettaisi joka kymmenes kyselyyn vastannut, selviää Suomen Kuvalehden teettämästä kyselystä.

Hieman yli 40 prosenttia suomalaisista on sitä mieltä, että meille pitäisi ottaa nykyistä vähemmän ulkomaalaisia.

Lisäksi noin joka kymmenes on sitä mieltä, että meidän pitäisi ottaa nykyistä enemmän vain turvapaikanhakijoita ja pakolaisia. Tämä vastaajajoukko ei kaipaa Suomeen edes työn perässä muuttavia, vaan ottaisi pelkästään humanitaarisen avun tarpeessa olevia.

Hieman alle viidennes kyselyyn vastanneista taas ottaisi sekä työn perässä tai humanitaarisin perustein tänne haluavia.

Viidennes meistä olisi valmis ottamaan nykyistä enemmän ulkomaalaisia nimenomaan työntekijöiksi.

Joka kymmenes suomalainen taas on sitä mieltä, että ulkomaalaisia on meillä liian vähän. Liian paljon heitä on täällä joka viidennen mielestä.

Perussuomalaisista juuri ja juuri yli puolet on sitä mieltä, että ulkomaalaisia on liikaa.

Suomen Kuvalehden Taloustutkimuksella teettämään kyselyyn vastasi 1 006 ihmistä. Kysely tehtiin puhelinhaastatteluina helmikuun 1. viikolla. Kyselyn virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä.
Tässäkin huomaa otsikoinnin erikoisuuden mutta se on ymmärrettävää, koska YLE on tunnetusti samalla "oikealla" asialla HS:n kanssa.

Harvempi osaa heti ajatellakkaan myös välillisen työllistymisen tuomia vaikutuksia mm.verojen ja säästyneiden sosiaaliaalisten tulonsiirtojen muodossa.

Sen vuoksi näistä asioista on tärkeää uutisoida ja näin valistaa kansaa siitä mistä todellisuudessa on kysymys. Suomalainen yhteiskunta ei tule selviämään globalisaation tuomista haasteista yksin. Maahanmuutto on yksi tärkeä keino selvitä tulevista haasteista.

[size=150:3vc01k52]Turvapaikanhakijat tuovat uutta työtä kansanopistoille[/size:3vc01k52]

[size=85:3vc01k52]

Kansanopistot on valjastettu kouluttamaan Suomeen yksin saapuneita nuoria turvapaikanhakijoita. Kokeilun tavoitteena on helpottaa niiden nuorten kotouttamista, jotka ovat ohittaneet oppivelvollisuusiän.

Opistojen sisäoppilaitosmalli tarjoaa samalla uusia sijoituspaikkoja turvapaikanhakijoille, ja vastineeksi monet opistot pääsevät paikkaamaan vajaakäyttöään. Nutukka 2 -hankkeessa on mukana kymmenen kansanopistoa.

Niissä on aloittanut opiskelunsa 145 nuorta. Kevätlukukauden jatkuva kokeilu muuttunee syksyllä pysyväksi järjestelmäksi ja mahdollisesti myös laajenee.

Alustavan kiinnostuksensa maahanmuuttajanuorten kouluttamiseen on ilmaissut jo nelisenkymmentä opistoa.

–Kohderyhmänä ovat 16–17-vuotiaat turvapaikanhakijat. Kohdennus johtuu siitä, että Suomessa oppivelvollisuusiän jälkeen nuoret uhkaavat pudota monista koulutusmahdollisuuksista, kertoo Oulun vastaanottokeskuksen johtaja Katja Kolehmainen.

Oulun vastaanottokeskus koordinoi kokeilua yhdessä Suomen kansanopistoyhdistyksen kanssa.

Tulijat tarvitsevat tukea

Kolehmaisen mukaan nyt etsitään tosissaan keinoja, joilla näiden nuorten kotouttamista voidaan helpottaa jo siinä vaiheessa, kun he vielä odottavat päätöstä turvapaikasta. Maahanmuuttoviranomaisia Nutukka kiinnostaa myös siksi, että opistojen asuntolat tarjoavat uusia sijoituspaikkoja.

Viime vuonna lähes 700 alle 18-vuotiasta nuorta haki Suomesta turvapaikkaa. Heistä valtaosa osuu kansanopistomallin ikäraamiin. Tänä vuonna tulijoiden määrän ennustetaan vain kasvavan. Hyötyjiä ovat myös kansanopistot.

–Varmasti tämä on hyvä lisä opistoille senkin takia, että joissain opistoissa linjoja on jäänyt vajaaksi. On hyvä, että tulee korvaavaa toimintaa, sanoo koordinaattori Leena Teinilä Kansanopistoyhdistyksestä.

Opistoille turvapaikanhakijat tuovat uusia haasteita. Räätälöity opetus sisältää kieliopintojen ohella muun muassa yhteiskuntatietoa, kulttuuria sekä paljon arjen ja käden taitoja.

Tämä on opistoille tuttua, mutta maahanmuuttajanuoren koulutuksen, vapaa-ajan ja asumisen kokonaisuus vaatii myös tukihenkilöitä etenkin, kun monet nuoret ovat pahoin traumatisoituneita. Avuksi onkin pestattu sosiaalialan ammattilaisia, ohjaajia ja jopa seikkailukouluttajia.

Kokemukset myönteisiä

Vaikka kokeilu on tuore, ovat ensiviestit myönteisiä. Kokemusta on saatu viime vuonna päättyneestä Nutukka ykkösestä, jossa noin 90 nuorta maahanmuuttajaa opiskeli kolmessa kansanopistossa. Teinilän mukaan heistä suurin osa on hakeutunut ammatilliseen koulutukseen.

Eritoten pienillä opistopaikkakunnilla kunnat ovat ottaneet asian omakseen. Esimerkiksi Kitee on luvannut sijoituspaikan kaikille opistoon saapuneille turvapaikanhakijoille, jos he vain saavat oleskeluluvan.

Opistoon lähtijät valikoidaan paljolti kiinnostuksen perusteella.

–Haluamme sijoittaa opistoihin nuoria, jotka ovat motivoituneita opiskelemaan ja halukkaita lähtemään. Pakkosijoitusta emme harrasta. Se ei olisi kenenkään etu, Kolehmainen korostaa.

Vahva kriteeri on myös oleskeluluvan todennäköisyys, vaikka virallisesti vastaanottokeskukset eivät voi sitä arvioida. Valintalistan kärkeen eivät nouse ne nuoret, joiden turvapaikkahakemus on ilmeisen perusteeton. Esimerkiksi jos turvapaikkaa on ensin haettu jostain toisesta EU-maasta, viedään käsittely siellä päätökseen.

Valtaosa Irakista, Somaliasta ja Afganistanista

–Suomessa on 90 kansanopistoa, joista 10:ssä on aloitettu nuorten turvapaikanhakijoiden koulutus.

–Mukana ovat Itä-Karjalan kansanopisto Punkaharjulla, Kiteen evankelinen opisto, Alkio-opisto Korpilahdella, Otavan opisto Mikkelissä, Luovin kansanopisto Sastamalassa, Raudaskylän opisto Ylivieskassa, Lieksan kristillinen opisto, Pohjola-opisto Oulussa, Seurakunta-opisto Järvenpäässä ja Turun kristillinen opisto.

–Opistoihin on sijoitettu 145 nuorta, jotka ovat 16–17-vuotiaita.

–Nuorista turvapaikanhakijoista valtaosa tulee Irakista, Somaliasta ja Afganistanista.

[/size:3vc01k52]

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat