Seuraa 
Viestejä45973

http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtm ... /02/804134
Helsingin yliopiston hallintorakennus vallattiin
Valtaajat vastustavat uutta sutta yliopistolakia, joka siirtää päätösvallan yliopiston sisällä "liike-elämän" edustajille!

On kuitenkin niin, että jos firmat katsovat olevansa "parempia tiedettä tekemäämn kuin yliopistot", niin siitä vaan yrittämään omin päin! Tieteellisiä julkaisukanavia löytyy, jos tuotoksissa on mitään järkeä (ja jos ei ole, niin sitten löytyy epätiteellisiä kavavia, kuten YLE, Heasri, Alma, CNN...

Tuki tieteen puolustjille!

http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtm ... /02/804134
Helsingin yliopiston hallintorakennus vallattiin

19.02.2009 17:17

MTV3-Mikko Rita-Katja Nuorvala

Yliopistolakia vastustavat opiskelijat ovat vallanneet Helsingin yliopiston hallintorakennuksen. Tuhatkunta mielenosoituksessa mukana ollutta marssi rakennukseen iltapäivällä.

Valtaukseen annetaan jatkua toistaiseksi, koska se sujuu rauhallisesti, eikä rakennuksessa ole esimerkiksi rikottu paikkoja.

- Kyseessä on hallinnan loukkaus. Poliisi vain seuraa tilannetta niin kauan, kun asianomistaja eli yliopisto pyytää poliisilta virka-apua, sanoo päivystävä komisario Mika Helminen.

Hallintorakennuksessa on yhä ainakin viitisenkymmentä ihmistä. Rakennuksen ulkopuolella on ollut pari poliisiautoa.

Miesopiskelija, joka ei halunnut kertoa nimeään kertoi paikan päältä, että rakennuksessa on ihmisiä keskustelemassa yliopistolaista ja varsinkin Helsingin yliopiston sisäisestä johtosääntömuutoksesta.

- Olen neljännessä kerroksessa, täällä on ehkä 50 ihmistä. Alakerrassa on myös ihmisiä, en tiedä, kuinka paljon. Tänne odotetaan vielä lisää ihmisiä ja ainakin osa ihmisistä aikoo olla täällä yön yli.

Miten pääsitte rakennukseen?

- Kun olimme kiertäneet mielenosoituksessa keskusta ja tulimme Porthanian eteen, siirryimme vain hallintorakennukseen. Ovet olivat auki, se on julkinen rakennus. Henkilökunta on suhtautunut neutraalisti, ei ole ollut ongelmia. On sovittu, että ulospääsytiet ovat avoinna ja niin edelleen, että infrastruktuuri toimii. Ei ole ollut mitään ongelmia.

Tilanne on rauhallinen?

- On toki (naurahtaa). Ihan rauhallista, ystävällismielistä keskustelua ja kaikilla on hauskaa.
Voiko tätä kutsua valtaamiseksi?

- Miksi sitä nyt haluaa kutsua. Täällä on ihmisiä keskustelemassa ja pitämässä hauskaa. Kaikilla on hyvä fiilis.

Onko virkavaltaa paikalla?

- En tiedä, en usko. Ihan vapaasti täällä saa kulkea sisään ja ulos ja ihmiset käyvät hakemassa syötävää ja tänne voi tulla myös takaisin. "

muut-tiedeaiheet-f14/tiedeyliopistojen-funktio-tiede-vai-innovaatiot-t23373.html

Sivut

Kommentit (52)

http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1980/19800781

Laki puolustusvoimien virka-avusta poliisille

Virka-apua pyytää poliisin ylijohto tai poliisin lääninjohto. Kiireellisessä tapauksessa virka-apua voi pyytää poliisin valtakunnallisen tai paikallisen yksikön päällikkö taikka asianomaisen poliisiyksikön tai -alueen johtovalmiudessa oleva päällystöön kuuluva poliisimies.

Virka-avun antamisesta päättää pääesikunta taikka maanpuolustusalueen, merivoimien, ilmavoimien tai sotilasläänin esikunta. Kiireellisessä tapauksessa virka-avun antamisesta voi päättää varuskunnan päällikkö, joukko-osaston komentaja tai sotilaslaitoksen päällikkö.

Virka-apu voi sisältää sotilaallisten voimakeinojen käyttöä, jos se on välttämätöntä suuren ihmismäärän henkeä tai terveyttä välittömästi uhkaavan vakavan vaaran torjumiseksi eikä vaaraa ole mahdollista torjua lievemmillä keinoilla.

Kumma ettei poliitikkoja kiinnosta yliopiston asema. Suurin osa ammattimaisista poliitikoista on kuitenkin lukenut valtio-oppia tai hallintotiedettä pääaineenaan. Nämähän on juuri niitä "diipadaapa" tieteitä joille yritysmaailmasta ei tukea tipu.

ELÄKÖÖN VALLANKUMOUS!!!
ja kuolkoon sitten aamunkoitteessa. Eiköhän siellä joku "nuori kapinallinen" saa humanistinaiselta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hyvästi innovaatiot!

Tajunnanvirralliset
maksajasta irralliset
irrationaaliset
luovat hullut.

Riittävästi kai jo tiedettiin?
Taidekin on sidottu jo bisneksiin.

Patenttiin, se tiedettiin
Kehitys loppuu niimpäniin.

Onnittelut Kokoomukselle joka on saanut ajettua käärmeensä pulloon. Nyt on tiede vangittu ja liike-elämä pääsee rappeuttamaan kulttuuria takaisin maakuoppaan. Kiitti vaan *tusti! >:OI

Toisaalta se voi olla ihan hyväkin? Ehkä maailma pelastuu kun ei oo enää kun ne kepit ja kivet..?
Takaisin puuhun mars mars. Rasvatkaa potkukelkan vantikset.

Pyyhi se kuola leukapielistäsi, Letku-Elli. Varmana joo poliisi sotilaiden avulla hyökkää Hallintorakennukseen ja ampuu pyssyillä ja kyynelkaasulla ja tykillä joo.

Sille laille enää mitään voida.

Elli tahtoo verta pakkiin
siwistystä tähän sakkiin
millä saataisiin
vainko laskelmiin
niin tulisiin
me päädyttiin?
Oho!

Rahoitusta rajoitusta
kellä päässä ompi kusta
millä saataisiin
järki typeriin
päättäjiin
niin vetisiin?
Hä!

Siinä olis yx yliopistotango, voi sen räppinäkin vetää.

http://www.verkkouutiset.fi/juttu.php?id=143638

Suomen Hugo Chavez alias vasemmistoliiton Kansanedustaja Paavo Arhinmäki julisti päivällä puheessaan eduskunnassa yliopiston valtausta kuin nuori erkkituomioja konsanaan. Suomeen on organisoitu maakuntajoukot, jotka on perustettu todellisuudessa mahdollista kansannousua varten. Maakuntajoukot palvelevat kriisinajan tehtävissä. Kriisivaltaus saavutti välittömästi legendaariset mittasuhteet tottelemattoman vasemmiston tietoisuudessa. Vajaa sata uutta yliopistolakia vastustavaa opiskelijaa ja yliopiston henkilökunnan jäsentä aikoo jäädä rakennukseen yöksi. Illan aikana he ovat pohtineet muita jatkotoimia.

Otteet kovenevat? Onko odotettavissa mellakka, kahakka, Helsingin veriperjantai?

http://fi.wikipedia.org/wiki/Kemin_kapina

Mummo
Pyyhi se kuola leukapielistäsi, Letku-Elli. Varmana joo poliisi sotilaiden avulla hyökkää Hallintorakennukseen ja ampuu pyssyillä ja kyynelkaasulla ja tykillä joo.

Sille laille enää mitään voida.
Jos laki ei ole olemassa tämmöisiä tilanteita varten, niin voisiko Mummo visioida, että mitä tilannetta varten ?

Sivistys ei todellakaan ole mikään vasemmiston keksimä "hömppä", vaikka oikeistoänkyrät täälläkin niin luulevat. Jo Suomen markan isä, kansallisfilosofi, sanomalehtimies, poliittisen realismin vankkumaton kannattaja, suomalaisen kansallisuuden herättäjä, jne. eli J.V. Snellman puolusti akateemista vapautta, yliopistojen itsenäisyyttä markkinavoimilta ja humanististen tieteiden arvoa.

Tieteellinen oivallus ilman humanististä sivistystä tekee vain puoli-ihmisen, vaikka sellaiset käsityöläisetkin voivat olla varsin hyödyllisiä tieteen palvelijoita.

Snellmanin kannattama yliopisto ei ollut tarkoitettu pelkäksi virkamieskouluksi, taloudenpalvelijaksi tai muuksi joidenka tarpeen täyttävät nykyiset amk:t ja kauppakorkeakoulut.

Yliopisto on nimenomaa tietoa varten. Tietoa ihmisestä, eläimistä, kasveista ja koko maailmasta. Tietoa siitä mistä tulemme, missä olemme ja minne menemme. Yliopiston piti olla paikka jossa ihmisen pystyi toteuttamaan rakkauttaan tietoa ja totuutta kohtaan.

Tämän ylevän ja tärkeän periaatteen kokoomus uhraa kapitalismin ja voitonmaksimoinnin verisellä uhrialttarilla.

Snellmanin hahmottelemassa maailmassa nykyiset amk:t ja kauppakorkeakoulut olisivat yritysmaailmaa varten rakennettuja laitoksia, jotka kouluttaisivat ihmiset toteuttamaan akateemisen tutkimuksen tuottamia tuloksia.

Nyt tämä yhtälö on katkeamassa. Tutkimus tullaan ajamaan alas Suomessa. Jokaisesta koulutetaan "insinöörin" nimellä kulkevia käsityöläisiä, jotka pienissä manufaktuureissa, joita toimistoiksi kutsutaan, tuottavat kansainvälisen pääoman vaatimaa kulutusrihkamaa. Kaiken taustalla on siis ihmisen rahallinen ahneus ja himo.

Elämme jälleen synkkiä aikoja. Ehkä joskus tulevaisuudessa, joku yksinäinen yhteiskunnan hyljeksimä historioitsija kertoo tuleville polville, kuinka 2000-luvun alun Suomessa yliopisto, tuo viimeinen sivistyksen ja vapauden linnake, raa-asti murskattiin ja kuinka sen luutkin jauhettiin voittojen maksimoinnin lainnoitteeksi.

offmind
Seuraa 
Viestejä20305
Nagarjuna
Suomen Hugo Chavez alias vasemmistoliiton Kansanedustaja Paavo Arhinmäki julisti päivällä puheessaan eduskunnassa...

Näemmä pelotteli sillä miten "jenkki-mallia" tuodaan Suomeen. Ihan varmasti huoli uudistuksesta on aiheellinen, mutta siitä "jenkki-mallista" kannattaa myös muistaa tämä tilasto:
http://www.topuniversities.com/worlduni ... _rankings/

“He was a dreamer, a thinker, a speculative philosopher...or, as his wife would have it, an idiot.” Douglas Adams

Suurin osa maailman parhaista yliopistoista on yksityisiä, ei julkisia. Euroopan parhaat yliopistot ovat matkalla kohti yksityistämistä, Oxford Ja Cambridge sekä Imperial College.

Ei ole mitään syytä miksi yliopistojen tuli olla veronmaksajien varoilla kustannettuja. Päinvastoin, kilpailu on kaikkien etu.

Yliopistosta onkin tullut suojatyöpaikka liian monille vasemmiston "intellektueille" jotka suoltavat nollatutkimusta nollatutkimuksen perään. Mitä tiedettä se on kun poliitikot tilaavat ja määrävät suunnan ja linjavedot, usein jopa tulokset?

Suomen yliopistojärjestelmä on yhä sosialistisen politiikan vankina. Poliitikot päättävät yliopiston kanslerit, jotka sitten valitsevat mieleisensä professorit.

Masentavin esimerkki SDP:n koulutusdiktaduurista Suomessa on Ilkka Niiniluoto, oppinut mies kylläkin, mutta nykytieteen valossa hänen 14 sivuinen väitöksensä lähinnä vitsi. Mies keskittyykin lähinnä ajamaan poliittista agendaan.

Sossujen ja vasemmiston terrorismi on jatkunut ihan liian kauan Suomessa, ihmisillä on oltava oikeus tehdä tiedettä ja tutkimusta ilman epädemokratiaa ja uhkailua taustalla.

Vasemmiston arvomaailma tunnetaan hyvin perverssisti vinouttuneena. Siitä on tiede, edistys, kehitys ja sivistys kaukana. Etenkin terve humanismi on kärsinyt ja kuollut maasta lähes sukupuuttoon vasemmiston hallitsemissa laitoksissa.

Vastaava kapina Kemissä 1949, kommarit ampui yhden omistaan, jotta saisi kapinaan vähän intensiteettiä.

Kahakan aikana sai kaksi lakkolaista surmansa, moni loukkaantui joko pampusta, toisten kolhimana tai piikkilangoissa. Felix Pietilä kuoli heti luotiin, joka meni vasemman keuhkon läpi. Vieläkään ei tiedetä varmasti, kuka Pietilän ampui - tutkimusten mukaan luoti ei tullut poliisin aseesta [1]. Anni Kontiokangas pakeni mellakkaa piiloon kuorma-auton alle. Kun auto lähti liikkeelle, hän ruhjoutui pahoin ja menehtyi myöhemmin sairaalassa.

Kemin tapahtumien jälkeen Hertta Kuusinen lopetti lakkoliikkeet koko maassa, käsky tähän tuli suoraan Moskovasta. Kemin tapahtumista joutui syytteeseen 127 ihmistä, joista 63 tuomittiin eri mittaisiin kuritushuonerangaistuksiin kapinasta.

Nagarjuna
Suurin osa maailman parhaista yliopistoista on yksityisiä, ei julkisia. Euroopan parhaat yliopistot ovat matkalla kohti yksityistämistä, Oxford Ja Cambridge sekä Imperial College.

Ei ole mitään syytä miksi yliopistojen tuli olla veronmaksajien varoilla kustannettuja. Päinvastoin, kilpailu on kaikkien etu.
..nips..
Vasemmiston arvomaailma tunnetaan hyvin perverssisti vinouttuneena. Siitä on tiede, edistys, kehitys ja sivistys kaukana. Etenkin terve humanismi on kärsinyt ja kuollut maasta lähes sukupuuttoon vasemmiston hallitsemissa laitoksissa.
Vasemmiston, tai "vasemmiston" arvomaailmahan on vain sitä, mikä on mukaellut tiedettä. Haarautunut eroon aina uskonnollisesta dogmaattisuudesta.

Siinä on pitkälti kyse juuikin siitä saako olla kritiikkiä, onko mikään pyhää, voidaanko olla kriittisiä, jne.

Yksityisrahoituksen vaarana on se ettei voida asettua kritisoimaan rahoittajaa. Toki, se vaara on silloinkin jos on totalitaarinen valtio. Demokratiassa ei ole totalitarismia silloin kun on oppositio.

Sitten jos ja kun on valtio, joka tukahduttaa opposition, sitten ollaan totalitarismissa.
Jos, kun sananvapautta rajoitetaan, kriittisyyttä rajoitetaan, jne. ollaan kaukana vapaudesta ja sivistyksestä.

Yksityisrahoituksen kautta yliopisto-opetus ajautuu pappien ja mullahien hoteisiin. Paradoksaalista kun just ne eniten vinkuu tuollaista kehitystä vastaan, jotka tuota yksityistämistä haluu..

Kokoomus ja oikeisto pääsee historiaan taas kerran tasan niin nolosti kuin aina ennekin.
Hoosiaannaaaaaa..
"Sen lauluja laulat kenen leipää syöt.."
Korruptio alkaa kukoistaa, jne.. Se on vääjäämätöntä.

Tästä vois tehdä vaikka algoritmin.. kaaviokuvan mistä näkis mikä mihinkin vaikuttaa mutta toisaalta.. elämäähän tämä vaan on. On tavallaan niinkin ettei jokin yksi malli voi olla liian pitkään vallassa. Se olis ristiriidassa kehityksen syklisyyden kanssa ja on ikäänkuin "pakko" vaihdella kehityksen suuntaa kun valinnat menee niin.

Siinäpähän näätte. Sanokaa mun sanoneeni..

Oikeisto on naimisissa kirkon kanssa.
Vaikka.. on ihan sama mitä oikeistolaiselle sanoo. Vain omilleen voi puhua ja hyvinvointi on veltostanut kermaperseet niin että kuulijakunta on suppea.

Lektu-elli kirjoitti:

"Haluaisin poliisin ja armeijan paikalle valvomaan, etteivät taas ammu omiaan.

Vastaava kapina Kemissä 1949, kommarit ampui yhden omistaan, jotta saisi kapinaan vähän intensiteettiä.

Kahakan aikana sai kaksi lakkolaista surmansa, moni loukkaantui joko pampusta, toisten kolhimana tai piikkilangoissa. Felix Pietilä kuoli heti luotiin, joka meni vasemman keuhkon läpi. Vieläkään ei tiedetä varmasti, kuka Pietilän ampui - tutkimusten mukaan luoti ei tullut poliisin aseesta [1]. Anni Kontiokangas pakeni mellakkaa piiloon kuorma-auton alle. Kun auto lähti liikkeelle, hän ruhjoutui pahoin ja menehtyi myöhemmin sairaalassa.

Kemin tapahtumien jälkeen Hertta Kuusinen lopetti lakkoliikkeet koko maassa, käsky tähän tuli suoraan Moskovasta. Kemin tapahtumista joutui syytteeseen 127 ihmistä, joista 63 tuomittiin eri mittaisiin kuritushuonerangaistuksiin kapinasta.
Vastaava kapina Kemissä 1949, kommarit ampui yhden omistaan, jotta saisi kapinaan vähän intensiteettiä.

Kahakan aikana sai kaksi lakkolaista surmansa, moni loukkaantui joko pampusta, toisten kolhimana tai piikkilangoissa. Felix Pietilä kuoli heti luotiin, joka meni vasemman keuhkon läpi. Vieläkään ei tiedetä varmasti, kuka Pietilän ampui - tutkimusten mukaan luoti ei tullut poliisin aseesta [1]. Anni Kontiokangas pakeni mellakkaa piiloon kuorma-auton alle. Kun auto lähti liikkeelle, hän ruhjoutui pahoin ja menehtyi myöhemmin sairaalassa.

Kemin tapahtumien jälkeen Hertta Kuusinen lopetti lakkoliikkeet koko maassa, käsky tähän tuli suoraan Moskovasta. Kemin tapahtumista joutui syytteeseen 127 ihmistä, joista 63 tuomittiin eri mittaisiin kuritushuonerangaistuksiin kapinasta. "

Tämä aihepiiri ansaitsisi oman viestiketjunsa.

spin0
Letku-Ellillä seisoo.Kuva 12.7mm liikkumattomasta kk:sta oli lähinnä vitsi.

NH90 voisi saadakin seisomaan. Nimi NH tulee muuten sanoista "Nato Helicopter".

offmind
Seuraa 
Viestejä20305
Pönni
Yksityisrahoituksen kautta yliopisto-opetus ajautuu pappien ja mullahien hoteisiin.

Juupeli? Tuolla tavoinko on käynyt muualla maailmassa? Vai onko kyseessä erityisesti Suomea koskeva uhka?

“He was a dreamer, a thinker, a speculative philosopher...or, as his wife would have it, an idiot.” Douglas Adams

offmind
Pönni
Yksityisrahoituksen kautta yliopisto-opetus ajautuu pappien ja mullahien hoteisiin.

Juupeli? Tuolla tavoinko on käynyt muualla maailmassa? Vai onko kyseessä erityisesti Suomea koskeva uhka?Tietenkin uhka on globaali eikä se välttämättä toteudu.

Naurettavalta mun väittämäni takuulla näyttää. Ei se mua haittaa. Mulla ei ole mitään menetettävää, mä olen vapaa puhumaan niinkuin ajattelen. Johtopäättelemällä mä tollaseen lopputulemaan päädyn. Visiohan se on. Käytännössä on kuitenkin niin paljon muuttujia ja vaikuttimia ettei yritysten kovin helppoa ole sanella ja kaikki riippuu siitä kenellä on valta vaikuttaa.

Luovuus voi vaarantua siinä kun maksaja alkaa tilata johonkin tiettyyn tarkoitukseen tutkimuksia. Esmes teollisuus tarvitsee jotakin ja alkaa sanella mitä pitää tutkia. Ei tietenkään määräile miten mutta kohteet.

Entäs jos ei olekkaan tasapuolisesti resursseja muuhun kuin kysynnän ja tarjonnan mukaan. Kun homma on sidottu liiketaloudelliseen hyötyyn?
Mikä tai kuka enää puolustaa luovaa vapautta?

En mä tietenkään kuvittelekkaan että mua kukaan oikeistolaisesti rajoittunut voiskaan ottaa vakavasti. Ylimielinen nauru seuraa takuulla vanavedessä ja hilpeyttä riittää. Minua se ei haittaa kun minä olen vapaa ja saan ajatella luovasti.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat