Seuraa 
Viestejä45973

Elikkäs mitä toi kannykän litiumakku sisältää? Jossain sanottiin että se voi räjähtää, jos sen aukaisee, mutta ei se räjähtäny ku aukasin sen. Siellä oli sisällä hiiltä kahden metallifolion ympärillä toinen folio oli kuparia ja toinen jotain hopeista. Hiili jota siellä oli antoi liekille litiumille tunnusomaisen purppuravärin.

Kommentit (5)

Kaikissa akuissa on riskinsä ja kemiallinen reaktio voi olla räjähtävän kiihkeä ja kun olosuhteet ovat sopivat, käy hassusti.

Tavis paristo ja teräsvilla tungettuna taskuun voi päättää päivän pitkästyneen osuuden hyvin kivuliaasti.

tietää
Tavis paristo ja teräsvilla tungettuna taskuun voi päättää päivän pitkästyneen osuuden hyvin kivuliaasti.

Meinaatko, että teräsvilla pistää pariston oikosulkuun ja syttyy palamaan kun virta kulkee säikeiden läpi (jonka jälkeen tulipalo vielä räjäyttää paristonkin)? Vai onko tuossa joku mystisempi kemiallinen reaktio takana?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tarkoitin juuri oikosulkuvirtaa villan läpi joka saa villan myös palamaan ja tietenkin vaatteet yms.
Litiumin erikoispiirre on se että akku itsessään palaa oikosulussa. Juutuubissa on aiheesta lisää.

bosoni
Seuraa 
Viestejä2704
tietää
Litiumin erikoispiirre on se että akku itsessään palaa oikosulussa. Juutuubissa on aiheesta lisää.Joo, ongelma on tuttu ainakin median hehkuttaessa kuinka vaarallisia Nokian akut ovat

Tuo vaara koskee erityisesti litium-kobolttiakkuja. Kobolttioksidi voi vapauttaa happea vikatilanteissa, ja hapen vaikutukset ovat sitten sellaisia kuin ovat. Kun jotain palavaa materiaalia, happea ja kipinöitä jne on läsnä, niin seuraukset ovat sitten kiivaita. Tuon ongelman vuoksi kobolttioksidin sijaan ollaan otettu korvaavia materiaaleja käyttöön.

Jos sorruin (taas) virheeseen, niin tukka varmaan vain oli silmillä, kuten kuva osoittaa...

Vähän ohi aiheen, mutta ei kannata teräsvillarullan päähän lyödä sitä paristoa testatakseen sen villan palavuutta, vaan ottaa vain pienen palan...iloisesti humahtaa muuten koko rulla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat