Seuraa 
Viestejä2875

Sun-powered device converts CO2 into fuel

Mielenkiintoista. Lupaavaa. Prosessi on vielä toistaiseksi liian hidas ja kallis ollakseen kaupallisesti tai muutenkaan järkevää, mutta joka tapauksessa erittäin mielenkiintoinen kehityssuunta.

Scifiä: jos deforestaation pysäyttämisyritykset ja uudelleenmetsitys ei ota tuulta purjeisiin, ehkäpä joskus kehitetään "nanometsä" jonka voi kasvattaa vaikka autiomaahan siellä olevasta piihiekasta, ja joka kerää ilman hiilidioksidia ja tuottaa maakaasua energiaksi. Huiiiikeaa.

Kommentit (3)

..ja kun tuo poltetaan, vapautuu sama määrä hiilidioksidia kuin sen tuottamiseen meni.

Helkutan hieno idea kyllä, harmi että toistaiseksi liian kallis tuotantoon.

PeterH
Seuraa 
Viestejä2875
JaakkoFagerlund
..ja kun tuo poltetaan, vapautuu sama määrä hiilidioksidia kuin sen tuottamiseen meni.

Jep, mutta prosessi olisi hiilineutraali, eli vapautuminen ja sitoutuminen olisivat tasapainossa. Ja jos maakaasua ei poltettaisi, se olisi poissa ilmasta. Prosessia voitaisiin käyttää toki varmaan muidenkin hiilivetyjen kuin maakaasun syntetisoimiseen. Tai miksei vaikka pelkästään hiilen erottamiseen hapesta. Ja noki sitten lakaistaisiin maton alle pois kuleksimasta.

Kimmo Klemolahan jo pani merkille että vaikka koko maailman kaikki metsät valjastettaisiin autojen pyörittämiseen bioetanolilla, sekään ei riittäisi tuottamaan sitä energiamäärää jonka maailman autokanta tällä hetkellä kuluttaa. Ja silloinkin ei metsää jäisi jäljelle mihinkään muuhun.

Toisin sanoen tuon prosessin pitäisi olla huomattavasti tehokkaampaa kuin metsän hiilidioksidin sitomiskyky, ja toimia alueilla joita ei voida metsittää (esim. autiomaat). Näin äkkiseltään järkeiltynä se saattaisi loppuun asti kehitettynä hyvin ollakin luonnollista metsää tehokkaampaa, sillä metsän ekosysteemi kuluttaa itse omassa sisäisessä kierrossaan suuren osan energiasta jonka se tuottaa. Tällainen "nanometsä" voitaisiin rakentaa palvelemaan ihmisen tarkoitusperiä pikemmin kuin omiaan, jolloin hyötysuhdekin olisi parempi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mihis tuota sinänsä vielä tarvitsee kun levästä saadaan tehokkaasti biodieseliä jo nyt? Ja näitä leväkasvattamoja voidaan perustaa juuri sellaisille alueille joilla ei kasva metsää.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat