Seuraa 
Viestejä45973

Brittimies näyttäisi parantuneen hi-viruksesta itsestään
( 13.11. 18:19 )

Brittimies näyttäisi olevan ensimmäinen ihminen maailmassa, joka on todistetusti parantunut hi-viruksesta. Mies testattiin aiemmin positiiviseksi, mutta sai myöhemmin negatiivisen testituloksen.

Mikäli parantuminen todella pitää paikkaansa, kyseessä saattaisi olla ilmiö, joka voisi johtaa läpimurtoon hiv/aidsin hoitokeinon löytymisessä.

Andrew Stimpson, 25, todettiin hiv-positiiviseksi elokuussa 2002. 14 kuukautta myöhemmin otetut uudet testit kuitenkin osoittivat, että virus oli hävinnyt tyystin hänen kehostaan. Stimpsonin testanneet sairaalaviranomaiset ovat vahvistaneet testitulokset oikeiksi.

Lääkärit ovat tapauksesta yhtä ällistyneitä kuin Stimpsonkin. Stimpsonia hoitaneet lääkärit ovat pyytäneet häntä takaisin tutkimuksiin, jotta saataisiin selville, mitä hänen kehossaan on todella tapahtunut.

– On mahdollista, että tämän miehen kehossa on biologinen avain. Jos löydämme vasta-aineen, jonka hän on tuottanut -- saattaisimme teoriassa löytää keinon valmistaa vasta-ainetta, sanoi hiv-asiantuntija, lääkäri Patrick Dixon Sky Newsin haastattelussa. (STT)

Pöllin tämän toiselta foorumilta ja ei oo valittavasti linkkiä

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (13)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Muistaakseni jo yläasteella (90-luvun lopulla) biologian opettaja kertoi muutamien ihmisten parantuneen ihan itsekseen, en kylläkään muista oliko kyse HI- viruksesta vai AIDSista. Liekö kyseessä virhetieto vai eikö noita tapauksia pystytty riittävällä varmuudella todistamaan..?

Heksu
Seuraa 
Viestejä5463

Eikös evoluutiossa ole kyse juurikin siitä, että olosuhteisiin sopeutumattomat yksilöt karsiutuvat pois? Ennen pitkää mutaatioiden, kromosomien sekoittelun (vrt. Mendel) ynnä muun seurauksena syntyy ihmisiä, jotka ovat resistenttejä HI-virukselle. Tartunnan saaneista ne, jotka eivät ole resistenttejä, kuolevat. Pitkän ajan kuluessa voitaneen saavuttaa tilanne, jossa HI-virukselle vastustuskykyiset yksilöt ovat enemmistönä. Nykyinen tilanne on epäedullinen HI-virukselle, koska viruksen kantaja ennen pitkää kuolee.

[size=200:14a9asfk]Viestini poistettiin[/size:14a9asfk]
Tiede.fi ei ole aina valmis kuulemaan karua totuutta.

Kerroin vain, että AIDS muun muassa on luonnon keino rajoittaa väestökasvua ja siitä ei hyvä seuraa, jos siihen lääke löytyy.

Nechimide
Seuraa 
Viestejä14249

Yhdistelmälääkkeillä saadaan usein virusten määrä veressä niin pieneksi, ettei testeissä nähdä mitään. Haluaisin siis selvitystä tähän "parantumisen" toteamisen määrittelyyn, miten pitkään tämä henkilö on ollut ilman virusta? Onko kyseessä ehdottoman luotettava testausmenetelmä? HIV:llä on taipumusta jäädä "kytemään", pitkiäkin aikoja. Muutamien kuukausien kuluttua tehokkaan lääkityksen lopettamisesta pöpön määrä on taas pompannut entisille lukemille, mahdollisen resistenssin myötä.

Lisäksi on muistettava, että HI-virus on kaikessa muuntautumisvimmassaan heikentynyt jonkin verran siitä mitä se oli vielä 10-15 vuotta sitten. Tuskin siitä silti mitään flunssavirusta koskaan tulee.

EDIT: Kaveri onkin ollut näköjään täysin "virukseton" jo kaksi vuotta, kuten linkissä lukee. No huhhuh.

Mieleen tulee joitain hajatietoja aiheesta.
Muistelisin joskus katsoneeni dokkaria, jossa haastateltiin puolenkymmentä afrikkalaista, jotka olivat parantuneet HI-viruksesta. Eihän se ole ollenkaan mahdotonta, että joku sillekin virukselle voi kehittää vastustuskyvyn. Simpanssipopulaatioissahan sellainen piirre on mahdollisesti kehittynyt jo joskus esihistorian alkuhämärissä.
Syy siihen miksi niistä afrikkalaisista parantuneista ei ole nostettu kovin suurta meteliä lienee se, ettei paikallisilla lääkäreillä ole resursseja sen tarkemmin tutkia, että mistä on kyse.
Jossain toisessa yhteydessä muistan kuulleeni prostituoiduista, joille oli kehittynyt osittainen vastustuskyky alateitse tapahtuvaa infektiota vastaan, syyksi epäiltiin laajaa altistumista viruksen eri vaiheille ja eri kannoille.

Hienoahan se olisi, jos tuohonkin tautiin kehitettäisiin toimiva hoito. Väestönkasvua taitaa nykyisellään rajoittaa enemmän ihmisten tietoinen toiminta kuin "luontoäidin tahto" tai jokin vastaava mistä epidemioita monesti syytetään. Luonnonvalinnasta tämän verran, jos karhu kävisi kimppuuni ja kädessäni olisi kivääri, niin en taatusti jättäisi karhua ampumatta, vaikka olisikin pivän selvää, että kukaan jälkeläisistänikään ei pärjäisi painissa karhun kanssa. Tahtoo sanoa, että evoluutio on antanut meille tehokkaat aivot apuvälineeksi; käytetään niitä siis.

Juoni
Seuraa 
Viestejä1461
parantunut

Toisaalta kaikenlaisia ihmeitä kyllä tapahtuu, kuten se pianonsoittajan tapaus enklannissa hiljattain?

Mikä se sitten loppujen lopuksi oli?

tiäremiäs
Seuraa 
Viestejä13176
Liittynyt: 05 Nov 2005
[size=200:3r9qvz31]Viestini poistettiin[/size:3r9qvz31]
Tiede.fi ei ole aina valmis kuulemaan karua totuutta.

Kerroin vain, että AIDS muun muassa on luonnon keino rajoittaa väestökasvua ja siitä ei hyvä seuraa, jos siihen lääke löytyy.

Ehkä se on kuultu moneen kertaan jo että aitsi on neekereitä varten. Sen takia se poistettiin.

Juoni
parantunut

Toisaalta kaikenlaisia ihmeitä kyllä tapahtuu, kuten se pianonsoittajan tapaus enklannissa hiljattain?Mikä se sitten loppujen lopuksi oli?

Joku huijari jolla oli vähän leluja vintillä.

tiäremiäs
Liittynyt: 05 Nov 2005
[size=200:1c1yfi7s]Viestini poistettiin[/size:1c1yfi7s]
Tiede.fi ei ole aina valmis kuulemaan karua totuutta.

Kerroin vain, että AIDS muun muassa on luonnon keino rajoittaa väestökasvua ja siitä ei hyvä seuraa, jos siihen lääke löytyy.

Ehkä se on kuultu moneen kertaan jo että aitsi on neekereitä varten. Sen takia se poistettiin.

Mutta neekerit sikiävät nopeammin kuin aitsi ehtii niitä niitata.
Katsos kun UGA-BUGA-maissa naiset ja lapset luokitellaan miehen omaisuudeksi,
jonka johdosta mies painaa mukuloita niin nopeaa kuin lantiot periksi antavat.

Mitä enemmän nälkiintyviä mukuloita jaloissa, sitä rikkaampi holottaja.

Niin siis mies parantui HI-viruksesta, ei AIDSista (vrt. parantui verenpainetaudista / parantui aortan repeämästä).

On näitä Afrikasta raportoitu, mutta tämä on ensimmäinen "varma" tapaus. Onhan selvää, että ainakin jonkinasteinen vastustuskyky virukselle ennemmin tai myöhemmin havaittaisi, massiivista asiassa onkin se, että tällä äijällä retrovirukset tapetaan ihan kasalleen.

Liekö se mikroevoluutiota, kun virus onkin saanut jo parikymmentä vuotta jyllätä, vai onkohan kysymys ihan syntymälahjasta?

Aika näyttää. Kohta saadaan rokotus HIViä vastaan, ja ihan tavallinen syysflunssa se senkun riehuu (rokotteista piittaamatta).

Ja sittenkös taas pannaan ristiin rastiin ilman kumia, ja heppi näyttää ihan vappuviuhkalta muiden, vähemmän tappavien tautien takia, ja neidit abortoivat vielä enemmän ja elämä on mallillaan.

Eikös voitaisi tehdä rokote, joka tartuttaisi kaikki huolettomat HIViin?

Ja rasistit kanssa. Prkl.

Herra Tohtori
Seuraa 
Viestejä2613

Hmm.

Tulipa mieleen, että jostakin olen kuullut sellaisen teorian, että HI-virus ja ruttobakteeri Yersinia Pestis käyttäisivät hyväkseen samoja ihmisen solukalvon reseptoreja soluun tunkeutuessaan.

EDIT: edellä mainitussa uutisessa esitetään, että mustan surman aiheuttaja ei olisikaan ollut yleisesti ruttobakteerina tunnettua yersinia, ja että rutto ei olisikaan levinnyt rottien ja kirppujen välityksellä, vaan suoraan viruksena ihmiseltä toiselle.

Mustan surman aikaan osa populaatisota oli resistenttejä ruttobakteerille, ja ominaisuudesta tuli edullinen yksilön selviytymiselle. Niinpä muistaakseni esimerkiksi Suomen väestöstä noin 12% (?) ja Euroopan väestöstä 10 % on immuuneja HI-virukselle - huomattavasti suurempi osuus kuin muualla maailmassa.

EDIT: Suomessa ja Venäjällä prosenttiluku on 16, johtuen pidempään jatkuneista mustan surman esiintymistä, jotka vahvistivat mutaatiota.

Siitä vain kiistellään, onko tämän ominaisuuden takana loppujen lopuksi pikkurokko vai musta surma. Tuolla aiheesta uutinen:

http://www.bioedonline.org/news/news.cfm?art=1635

What is clear is that something has boosted the prevalence of a mutation that helps protect against the virus. The mutation, which affects a protein called CCR5 on the surface of white blood cells, prevents HIV from entering these cells and damaging the immune system.

Että siitä vain sitten geeniterapiaa kehittämään. Loppujen lopuksi taitaa olla niin, että ei olekaan varmaa, mikä musta surma oikein oli...

Capito tutto, perchè sono uno
Persona molto, molto intelligente...

-Quidquid latine dictum sit, altum viditur.

If you stare too long into the Screen, the Screen looks back at you.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat