Seuraa 
Viestejä45973

Onko sellasta koirarotua, joka päihittäisi suden? Rottweiler, dopermanni? Vai onko tälläsestä taistelusta mitään todisteita? Susihan huomaa heikkorotuisen koiran, mutta miten se tunnistaa vahvemman ihmisen jalostaman otuksen? Haukkumallako koirat viestittävät siitä kuka on pomo?

Sivut

Kommentit (400)

Ferald
Onko sellasta koirarotua, joka päihittäisi suden? Rottweiler, dopermanni? Vai onko tälläsestä taistelusta mitään todisteita? Susihan huomaa heikkorotuisen koiran, mutta miten se tunnistaa vahvemman ihmisen jalostaman otuksen? Haukkumallako koirat viestittävät siitä kuka on pomo?

Etkö ole kuullut susikoirista? Esimerkiksi Irlannin susikoira:

http://fi.wikipedia.org/wiki/Irlanninsusikoira

Irlanninsusikoira on suurikokoinen vinttikoira, jota on käytetty susien ja hirvieläinten metsästyksessä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos koiran nimessä on joku eläin, se tarkoittaa, että koiralaumaa käytetään metsästäjän apuna kyseisen eläimen jahtaamisessa. Mäyräkoira ei kaiketi päihitä mäyrää yksin.

Sudentappajanhan voisi kouluttaa. Otetaan jotain vahvaa koirarotua ja pistetään sitä susien kimppuun, aluksi heikompien. Jos koira meinaa kuolla, hoidetaan se kuntoon ja se on oppinut taas jotain. Henkiin jäävien koirien luulisi sitten osaavan jonkinlaista tappelustrategiaa susia vastaan.

Kaukkari vois ehkä jonkun vanhan suden tappaakkin
1 vs 1 tilanteessa aikuista suttavastaan ei taida sekään pärjätä kuten ei muutkaan koirat

Eiköhän se onnistu, jos koira on tarpeeksi kookas ja vahva. Tiedä sitten, mikä rotu siihen kykenisi yksin.
Toki susillakin on rajansa. Eivät nekään ihan mitä tahansa kestä.

tli
Seuraa 
Viestejä1143

Olen kuullut väitettävän, että Irlannin susikoira olisi ainoa koirarotu, joka pystyisi tappamaan suden. Mahdollisessa koiran ja suden yhteenotossa on kuitenkin muistettava, että susi on villieläin, joka ei voi ottaa riskiä, että se vahingoittuisi niin pahoin, että metsästys ei enään onnistuisi, sillä se merkitsisi kuolemaa luonnossa.

Niinpä, jos jokin koira onnistuisi vahingoittamaan sutta hieman pahemmin yhteenotossa, niin susi voisi hyvinkin vetäytyä kamppailusta, vaikka se periaatteessa kykenisikin tappamaan ko. koiran, sillä se kuitenkin joutuu huolehtimaan omasta elannostaan, mikä edellyttää hyvää toimintakykyä.

Tällaiseen tapaukseen nimittäin törmäsin jonkin uutisen yhteydessä, jossa kerrottiin jonkin koiran palanneen kotiin iso nahanpalanen riippuen jostain hartioiden seudulta. Jotkin kylän asukkaat olivat niihin aikoihin nähneet suden jolkuttavan hieman ontuen järven jäällä poispäin kylästä.

Velipojalla oli sellainen koira joka olisi aivan varmasti tappanut suden, menen tullen. Ei kuvan koira.
http://www.perhemediat.fi/LRG/KS4Tiibet ... fi_LRG.jpg
http://fi.wikipedia.org/wiki/Tiibetinmastiffi

Kävin velipojan luona ja katselin kun naapurilla oli matalan aidan takana kaksi rotweileria, kyselin että miten koirat tulee toimeen keskenään. Veli sanoi että ne tulee tosi hyvin toimeen, eka päivänä oli rotweilerit tulleet aidan yli ja sen jälkeen koirat olivat keskenään tehneet sopimuksen että rotweilerit liikkuvat tietyillä alueilla eivätkä häiritse millään tavalla Tiibetinmastiffia.

Tässä jokin aika sitten tuli luonto ohjelma tiibetistä ja siellä oli eräällä paimenella kaksi tuollaista hurttaa. Paimen kertoi tappaneensa tiikerin koirien avustuksella. Eli kyllä siinä susi on hätää kärsimässä.

Jos kyseessä on yksi koira yhtä sutta vastaan, niin väittäisin useammankin koirarodun pystyvän kellistämään suden, ainakin jonkinlaisella todennäköisyydellä. Susihan yleensä yrittää päästä saaliseläimeen käsiksi kyljistä tai takaapäin eikä ole tottunut siihen, että se haastetaan hyökkäämällä suoraan kohti. Monet ennen muinoin taistelukoiriksi jalostetut rodut käyvät juuri suoraan kimppuun ja kohti kaulaa. Esimerkiksi staffordshirenbullterrieri voisi päihittää suden pääsemällä edestäpäin alaviistosta kurkkuun kiinni. Staffordshirenbullterrierit ovat melko matalia, mutta erittäin lihaksikkaita ja puruvoimaisia. Niitä tappelutettiin alkujaan härkiä vastaan ja sittemmin toisia koiria.

Itselläni arvatenkin majailee nurkissa pari kyseisen rodun edustajaa. Vanhemman kanssa tuli tehtyä se virhe, että vein pentuna koirapuistoon enkä katsonut tarpeeksi perään. Ei halunnut luopua kepistään, joten joutui tappeluun noin 80-kiloisen karvaturrin kanssa. Kyllä siinä meikäläisen pentukoiralle pahemmin kävi, mutta pääsin kuitenkin toteamaan koiran vaistot ja räjähtävyyden. Ikävä kyllä sen jälkeen ei ole monenkaan koiran kanssa tullut toimeen. Yhtäkään ihmistä ei tosin ole vastaan tullut, jolle ei häntä olisi heilunut saman tien.

Borsoillahan on susia metsästetty, kaukaasianpaimen on myös aika äijä, sitähän myös on käytetty susien torjuntaan,. Kaikki molossi tyyppiset koirat mastiffit pärjäävät helpostikin susille piikkipannan avulla.
80 kiloinen kovaluontoinen koira pärjää kyllä 40-60 kiloiselle sudelle, mutta harva ilman piikkipantaa.
Toisaalta ei tuollaista tappelutilannetta juurikaan koskaan tule, sillä susi on aivan liian viisas, ja varovainen sellaiseen antautuakseen.

Elmeri
Seuraa 
Viestejä99

On varmaan montakin koirarotua mitkä voittais suden tappelussa, mutta Dogo Argentino on ainakin varmasti yksi niistä.

Käytetty mm. Puuman ja muun suurriistan metsästykseen.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Dogo_argentino
http://www.kolumbus.fi/dogo.finland/fi/historia.htm

"I'm not in jail for committing murder. I'm in jail partly because I'm a black man in America,where the powers that be will only allow a black man to be an entertainer or a criminal." - Rubin Carter, Penthouse Interview, 1975.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat