Seuraa 
Viestejä45973

Siis miten helkutissa tuollaisesta n. 50kg painavassa apinassa voi olla usean aikuisen miehen voimat?
Ruumiinrakenne on kuitenkin melko lähellä ihmistä joten lihasten sijainnilla/koolla ei ole suurta merkitystä.

Sivut

Kommentit (49)

Cain
Siis miten helkutissa tuollaisesta n. 50kg painavassa apinassa voi olla usean aikuisen miehen voimat?
Ruumiinrakenne on kuitenkin melko lähellä ihmistä joten lihasten sijainnilla/koolla ei ole suurta merkitystä.Taitaapa löytyä täältä ratkaisu. Se koskee kaikkia muita nisäkkäitä paitsi nisäkkäitä:

psykologia-aivot-ja-aistit-f12/miehilla-33-naisia-enempi-synapseja-ohimolohkossa-t33160-270.html

" Toisaalta sialiinimutaatio heikentää lihasvoimaa ja luiden lujuutta jopa neljännekseen entisestä, joten noiden menetysten vastapainoksi siitä on täytynyt olla hyötyä, esimerkiksi oppimiselle. Ja on pitänyt olla yhteiskunta, joka suojaa myös heikompivoimaisia ja löytää näille oikeita tehtäviä, kehityksenkin geneettisenä edellytyksenä, eikä ”jarruna”. Aivan varmasti vastaavanlaisia sialiinimutaatioita on tapahtunut muillakin nisäkkäillä kymmenien vuosimiljardien saatossa, mutta ne ovat karsiutuneet ennen sopivanlaista yhteisöä/yhteiskuntaa! "

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Twilight
Jostain muistan, että lihakset hieman eri kohtiin kiinnittyneet ja näin ollen mahdollistaisi suuremmat voimat.

Jotenkin näin se minunkin muistaakseni meni. Eli että apinalla esimerkiksi hauiksen pää on kiinni kauempana nivelestä, jolloin kättä koukistava voima on huomattavasti suurempi.

hcesar
Seuraa 
Viestejä13039

Kyllä lihasten kokokin vaikuttaa. Simpanssilla on luonnostaan lihakset, joita ihmiselle ei helpolla tule ilman steroideja. Karvapeite hämää.

Kuvassa on karvanlähdöstä kärsinyt simpanssi. On hauiksella ja ojentajalla kokoa.

Fëanor
Twilight
Jostain muistan, että lihakset hieman eri kohtiin kiinnittyneet ja näin ollen mahdollistaisi suuremmat voimat.

Jotenkin näin se minunkin muistaakseni meni. Eli että apinalla esimerkiksi hauiksen pää on kiinni kauempana nivelestä, jolloin kättä koukistava voima on huomattavasti suurempi.Tämänkin mahdollistaa se, että luut ja lihakset ovat lujempia kuin ihmisellä.

Eipä siinä ole ihmisellä paljon sanomista, vaikka vastassa on vain 50-kiloinen simpanssi... Huh, onneksi gorilloilla ei ole tapana olla aggressiivisia. Reilun 200 kilon hopeaselkä olisi jo jotain ihan muuta.

Mandrake
babun
Joo, siinä on leikki kaukana kun tuollainen rupeaa riehumaan :

http://www.nydailynews.com/news/2009/02 ... orr-2.html
No, sanotaan näin että en haluaisi olla sen naisen housuissa, kun itse saisin raivokohtauksen. Kevyesti toista sataa kiloa penkistä takaisi melko karua jälkeä.
Yksi potku kohti kiveksiä riittäisi lamaannuttamaan sinutkin. Toisekseen 100kg tai pikkusen yli ei oikeastaan kerro mitään, aika nopeasti sain oman penkkipunnerrus tulokseni sinne sadan paremalle puolen,(itse painan 80kg) tekniikan kehitys tuntui tuovan enemän tulosta kuin varsinainen voimaharjoittelu.
Eli omaa 130kg penkki tulosta en pidä minkäänlaisena meriittinä, yksi kiva isku leukaperiini ja nukun oikein mainiosti
Ehkä tulosta simpansilla tuo se "apinan raivo"

Mei long
Eipä siinä ole ihmisellä paljon sanomista, vaikka vastassa on vain 50-kiloinen simpanssi... Huh, onneksi gorilloilla ei ole tapana olla aggressiivisia. Reilun 200 kilon hopeaselkä olisi jo jotain ihan muuta.

Gorillat ovat kyllä aika jäätäviä möykkyjä. Koon lisäksi vielä se, että hyötysuhde nuiden lihasten käytölle on paljon parempi kuin ihmisellä...

Dark Shade
Sama orangeilla. Noin ihmisen kokoinen, mutta paljon vahvempi. Lähitaistelussa nuijii ihmisen maan rakoon, vauhdilla.Orangilla on vieläpä suurin puristusvoima kaikista kädellisistä, mikäli muistan oikein.

Tuo simpanssin voima on pitkiä lihassyitä, josta seuraa kestävyys, ja tarvittaessa räjähtävä voima, jossa voima on yhtä kuin massa kertaa nopeus.

Jos kuka tahansa ihminen ottaisi simpanssin roolin, ja hilluisi puissa muutaman vuoden itseään käsin ja jaloin roikottaen, niin lopulta metsän siimeksestä sivistyksen pariin astelisi hyvin partainen ja karvainen mies/miksei nainenkin, joka voisi valita lajinsa muun muassa yleisurheilussa.

Itse olen aina harjoitellut/valmentanut niin, että Xkg => X sarjaa X:llä nopealla toistolla. Jos joku teistä käy salilla, kokeile laittaa esimerkiksi penkkiin 30kg. Tämän jälkeen 30 sarjaa 30:llä nopealla toistolla. Sarjojen välissä voi huilia haluamansa ajan. Vähintään kuitenkin niin kauan, ettei edellisen sarjan maitohapot enää tunnu.

Jos heittää 50 viisikymmentä nopeaa, 100 kiloa ei tunnu missään, ja sillä heittää helposti kylmiltään 25 sarjan, ennen kuin maitohapot alkavat tuntumaan.

Siis takaisin asiaan. Simpanssin voimien perusta on siinä, että se harjoittaa omalla painollaan yhä tehokkaampia toistoja (koska pyrkimys on liikkua nopeammin ja tehokkaammin kestävyyden sallimissa rajoissa.)

Aika tylyt 5 cm:n naskalit kulmahampaina, tommoinen puree ihmistä kallon läpi. Ajatelkaapas itsenne tuohon oikenpuoleisen kaverin asemaan kun päälle tulee 300 kiloa vittuuntunutta gorillaa ..

Tuossa tilanteessa päälle hyökkäävä gorilla ei pystyisi vastaamaan kulmahampaillaan tehokkaaseen jalkapyyhkäisyyn. Siitä liike voisi jatkua juohevana kiertona, jossa vasen kyynärpää tuettuna iskisi tasapainonsa menettäneen hyökkäävän gorillan sydämeen. se olisi vain varoitus, ja sen jälkeen pää olisi pidettävä kylmänä.

Jos gorilla nousisi kanveesista entistä päättäväisimmin hyökkäysaikein, sama tekniikka kääntäen, mutta paljon varoittavampi isku kurkunpäähän. En tiedä, eläimillä on omat sääntönsä, eikä niitä vastaan ole koskaan otellut. Luultavasti kuitenkin huonosti kävisi, jos joutuisi kolme viiva viisi kertaa kevyempänä harmaaselän kanssa ottelemaan.

Päivänselvää ottelussa olisi kuitenkin se, että jos voimattomuutensa ilmaisisi ja luovuttaisi täysin, harmaaselkä enintään hymähtäisi, että se siitä, eikä maksa vaivaa toimittaa tuota äijää enää tuonpuoleiseen, ja harmaaselkä lähtisi kävelemään rennon itsevarmasti etäämmälle.

Vai jalkapyyhkäisyyn? Nuo kaverit taivuttelevat 5 sentin paksuja teräksiä ja venyttelevät teräsvyörenkaita. Gorilla repii jalat ja kädet irti halutessaan. On gorillan nopeuskin aivan eri luokkaa kuin immeisen.

"Nuo kaverit taivuttelevat 5 sentin paksuja teräksiä ja venyttelevät teräsvyörenkaita. Gorilla repii jalat ja kädet irti halutessaan. On gorillan nopeuskin aivan eri luokkaa kuin immeisen."

No tuskinpa 50 millinen musta noitten käsissä miksikään taipuisi. Ohut soiro voi juuri ja juuri taipua 50 tonnin prässissä, mutta leveämmällä soirolla prässi nousee maksimiin, eikä levy taivu yhtään mihinkään.

Eiköhän tuo gorillan nopeus ole myös puhtaasti riippuvainen anatomista ja fysiologiasta. Hyvin treenannut nyrkkeilijä ei päästäisi gorillaa syleilyetäisyydelle, ja voittaisi ottelun parhaimmassa tapauksessa pisteillä.

Skenaario on kuitenkin järjetön, sillä ainakin Kokon tarina oli hyvin koskettava. Se gorilla osasi yli 600 viittomaa, joilla se pystyi kommunikoimaan ohjaajansa kanssa elämästä ja tunteistaan.

Tuskinpa se olisi koskaan viittonut, että voisin nyrkkeillä jonkun mestarin kanssa naruneliössä, koska Kokon ajatusmaailma ja arvot olivat melko kaukana sellaisista huvituksista. Koko muutoin pyysi itselleen lopulta naarasta, jota pääsisi aina tarpeen vaatiessa panemaan.

_jone_

Hyvin treenannut nyrkkeilijä ei päästäisi gorillaa syleilyetäisyydelle, ja voittaisi ottelun parhaimmassa tapauksessa pisteillä.
Amatöörimeininkiä nyrkkeily. Kiertopotkulla saisi pidettyä etäisyyden. Ilman muuta onnistuis multa ainakin. Ja tietysti chuck norrisilta.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat