Seuraa 
Viestejä45973

"When goods are not allowed to cross borders, soldiers will."
-Frederic Bastiat

On perusteltua ajatella, että maailmankauppa hillitsee sotia, kun isojen valtioiden ei tarvitse vallata asein raaka-aineita omaavia maita päästäkseen niihin käsiksi. Tämä sääntö pätee edelleen raaka-aineissa: viljaa voidaan monistaa periaatteessa missä tahansa, mutta raaka-aineet kuten metalli ja öljy ovat rajallisia.

Mietinkin, että kuinka mahdottoman kaukana olisi teknologia, jossa esim. metalleja osattaisiin valmistaa toisista alkuaineista massoittain. Esim. alumiinia ja kuparia osattaisiin valmistaa muista alkuaineista. Mitenkäs synteettinen polttoöljy?

Kommentit (5)

PeterH
Seuraa 
Viestejä2875

Onnistuuhan tuo jo nyt, esim. hiukkaiskiihdyittimillä, mutta se vaan vaatii niin hillittömän kalliit määrät energiaa että on kannattavampaa vain kaivaa sitä maasta.

Jos energian hinta jollain teknisellä keinolla saadaan laskemaan tasolle puoli-ilmainen, koko tilanne kääntyy tietenkin päälaelleen. Kaatopaikoista tulee kaivoksia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Paul M
Seuraa 
Viestejä8643

Kultaa valmistetaan erikoistarpeisiin elohopeasta neutronivuossa. Noin on tehtävä jos halutaan aivan puhdasta yhden isotoopin kultaa.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Neutroni
Seuraa 
Viestejä35916
Peksa
Mietinkin, että kuinka mahdottoman kaukana olisi teknologia, jossa esim. metalleja osattaisiin valmistaa toisista alkuaineista massoittain. Esim. alumiinia ja kuparia osattaisiin valmistaa muista alkuaineista. Mitenkäs synteettinen polttoöljy?Tuollaista ei ole tiedossa näköpiirissä olevassa tulevaisuudessa. Sen lisäksi, että alkuaineiden muuntaminen kuluttaa käsittämättömiä energiamääriä, siihen vaadittavat laitteistot ovat massiivisia ja tuottavat maksimissaankin metalleja kilogrammamittakaavassa. Siinäkin tapauksessa, että energia olisi käytännössä rajatonta ja ilmaista, alkuaineiden ison mittakaavan teolliseksi tuottamiseksi loppuisi niin tila kuin raaka-aineet.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat