Seuraa 
Viestejä45973

http://www.youtube.com/watch?v=zSECq3kxT4I Tiededättekö mitä eroa on tällä ja sindlerin lista elokuvan kohtauksella,jossa natsi ampuu aamutoimiksi juutalaisen? Jälkimmäinen on fiktiota ja ensimmäinen todellisuutta.

Sivut

Kommentit (31)

Erittäin vaarallisen näköistä marjanpoimintaa. Tuo on ilmeisesti seurausta uudesta kansalaistoiminnasta. Koska siirtokuntalaisten ja sotilaiden väkivaltarikoksia ei ole otettu perinteisesti käsittelyyn toteennäyttämättönä, niin kansalaisjärjestöt ovat alkaneet jakaa palestiinalisille videokameroita. Tällöin Israelin oikeuden on pakko ottaa rikokset käsittelyyn

PPP
Seuraa 
Viestejä1568

Olen vähän skeptinen noihin dokuihin nähden.
Ns. Bollywood-ilmiö on löytynyt liian usein taustalta.

Filmi vaikuttaa ikään kuin ohjatulta.
Palestiinalaiset viattomasti työn touhussa.
Laukaus ja kamera kääntyy israelilaisten suuntaan.
Megafonit myös mukana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
PPP
Olen vähän skeptinen noihin dokuihin nähden.
Ns. Bollywood-ilmiö on löytynyt liian usein taustalta.

Antaisitko esimerkin "Bollywood-ilmiön" löytymisestä.

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031

Tuota miestä osui jalkaan ja hänet vietiin sairaalaan. Jos ampuja oli tosiaankin israelilainen sotilas, niin kyseessä oli joku kostonhimoinen tyyppi joka pitäisi tietenkin asettaa syytteeseen.

Suomen kanavilta tuli ihan kuukauden sisällä dokkari näistä jaetuista kameroista. Mm. israelilainen ihmisoikeusjärjestö jakaa kameroita palestiinalaisille, jotta he voivat kuvata/todistaa IDF:n raakuudet.

Pah, viesti hävisi bittiavaruuteeen. Uusi yritys. En usko bollywood-teoriaan. Televisiossa näytetyissä oli näitä (juutalaisten suorittamia) kivittelyjä, sylkemisiä, profeetan pilkkaamisia ja huoraksi haukkumisia. Kannattaa muistaa, että iso osa miehitysalueiden siirtokuntalaisista on uskonnollisia fanaatikkkoja. He ovat samanlaisia kaikkialla. Lisäksi näkyi kuinka Israelilaissotilas ampuu muuten vain maassa tiesululla istuvaa palestiinalaista lähietäisyydeltä jalkaan. Sota ei ole mikään moraalin koulu.

Erikoinen yksityiskohta. Moni varmaan muistaa Betlehemin syntymäkirkon piirityksen 2002? Palestiinalaistaistelijat ja IDF:n sotilaat tuijottivat toisiaan yli kuukauden rynkunputkia pitkin. Uskonnollisen läntisen kristitys oikeiston tuki oli tärkempää kuin vihollisen ja rakennuksen murskaaminen. Lopulta hyvin mutkikkaiden kautta päästiin sopimukseen, jossa palestiinalaisten sovittiin luovuttavan aseensa ja että heidät karkoitetaan EU:n tai Gazaan.

Palestiinan ja Israelin aseenkantajien luulisi vihaavan toisiaan. Katselin luovutustilaisuutta livenä BBC:ltä. Ei mitään sellaista. Arabit antoivat aseensa hyvässä järjestyksessä. Molempien aseita vertailtiin, käteltiin ja naurettiin. Kaverit ymmärsivät toisiaan. Olkapäitä taputeltiin. Oliko kyseessä väkivallan ammattilaissten hyvä keskinäinen ymmärrys; vai tietämys siitä, että he ovat isompien moukkia isossa pelissä, joka yli kuukauden aikana oli tullut selväksi? Mielenkiintoinen ilmiö.

Nyt täytyy lähettää tämä. Minulla on ongelmia kotiyhteyteni kanssa.

PPP
Seuraa 
Viestejä1568
Televisiossa näytetyissä oli näitä (juutalaisten suorittamia) kivittelyjä, sylkemisiä, profeetan pilkkaamisia ja huoraksi haukkumisia. Kannattaa muistaa, että iso osa miehitysalueiden siirtokuntalaisista on uskonnollisia fanaatikkkoja. He ovat samanlaisia kaikkialla.Pieni osa on fanaatikkoja. Pidän kyllä vastapuolen fanaatikkoja huomattavasti vaarallisempina.
Bollywood on kokonainen teollisuuden ala. Palestiinalaisten tiedotus länsimedialle näyttää jostain syystä toimivan paljon paremmin kuin juutalaisilla. Mielestäni se on luonut erittäin vääristyneen kuvan tapahtumiin, esim. viimeksi Gazassa.

Lisäksi näkyi kuinka Israelilaissotilas ampuu muuten vain maassa tiesululla istuvaa palestiinalaista lähietäisyydeltä jalkaan.Kyse oli tosin kumiluodista. En epäile, etteikö tunteet käy välillä kuumina. Tämän tilanteen taustalla on palestiinalaisten äärijärjestöjen terrori. Nämä järjestöt pitäisi ensin riisua aseista ja lakkauttaa. Uskoisin, että sen jälkeen juutalaisetkin saisivat omat radikaalinsa aisoihin.

Pieni osa on fanaatikkoja. Pidän kyllä vastapuolen fanaatikkoja huomattavasti vaarallisempina.++++ Tässä suhteessa on molemmilla osapuolilla paskaa käsissä. Molempien osapuolien kahelit pitäisi laittaa sopivan pitkäksi aikaa paksuseinäiseen koppiin miettimään tekojaan.

Bollywood on kokonainen teollisuuden ala.++++ Propagandakoneistoa löytyy aiwan varmasti kummaltakin puolelta.

Palestiinalaisten tiedotus länsimedialle näyttää jostain syystä toimivan paljon paremmin kuin juutalaisilla.++++ Johtuu siitä että maailmalla mielletään oikeutetusti mikä on oikeaa ja mikä väärää.

Mielestäni se on luonut erittäin vääristyneen kuvan tapahtumiin, esim. viimeksi Gazassa.++++ Kuvassa ei ole mitään ongelmia. Kuvan katsojissa ne ongelmat ovat.

Kyse oli tosin kumiluodista. En epäile, etteikö tunteet käy välillä kuumina.++++ Maa joka julistaa armeijansa olevan nk. Maailman moraalisin armeija, ja teot ovat tuota luokkaa ( jäävuorenhuippu vain kys. videossa nähtävillä ), asettaa kyseisen armeijan ns. moraalin todella kyseenalaiseksi.

Tämän tilanteen taustalla on palestiinalaisten äärijärjestöjen terrori.++++ Ja terrori johtuu miehityksestä kaikkine lieveilmiöineen. Kumpi oli ensin muna vai kana. Tässä tapauksessa miltei molemmat.

Nämä järjestöt pitäisi ensin riisua aseista ja lakkauttaa.++++ Ei. Pitää mennä synkassa jossa molemmat osapuolet toimivat samanaikaisesti.

Uskoisin, että sen jälkeen juutalaisetkin saisivat omat radikaalinsa aisoihin.++++ Aivan varmasti saa.

PPP
Seuraa 
Viestejä1568
++++ Propagandakoneistoa löytyy aiwan varmasti kummaltakin puolelta.Esimerkiksi Gazan sodassa eniten otsikkoja ja raivoa täällä lännessä taisi kerätä YK:n kouluun ammutut kranaatit, joissa kuoli yli 40 pakolaista.
Kun israelilaiset tutkivat asiaa viikkokausia, he saivat tulokseksi 12 kuollutta, mutta ei koulussa vaan sen viereisellä kadulla. Näistäkin 9 oli ollut Hamasin taistelijoita.
Kuitenkin ehkä juuri tuon "koulusurman" ympärille on rakennettu koko mielikuva "Gazan verilöylystä".

Vähän samaan tapaan Muhammad al Duran tapaus. Siitäkin tuli Israelin agression symboli, joka levisi ympäri maailman. Onpa siitä kuvasta pystytetty patsaitakin. Sekin oli taattua Bollywood-laatua.

PPP
Olen vähän skeptinen noihin dokuihin nähden.
Ns. Bollywood-ilmiö on löytynyt liian usein taustalta.

Tässä tapauksessa ilmiö tunnetaan nimellä "Pallywood".

Edit: Jaha, Ding Ding ehti ensin.

Moses Leone
Ding Ding
PPP
Sekin oli taattua Bollywood-laatua.

Se on Pallywood (Palestine+Hollywood). Bollywood on Intian elokuvateollisuus (Bombay+Hollywood).

http://en.wikipedia.org/wiki/Pallywood


Minä sitä ensin ihmettelinkin, että mitä tekemistä Intian elokuvateollisuudella on palestiinalaisten ja israelilaisten kanssa.Voihan se olla niinkin että Bollywoodin muslimiseparatistit tukevat palestiinalaisten Jihadia.

McRoot
Moses Leone
Minä sitä ensin ihmettelinkin, että mitä tekemistä Intian elokuvateollisuudella on palestiinalaisten ja israelilaisten kanssa.Voihan se olla niinkin että Bollywoodin muslimiseparatistit tukevat palestiinalaisten Jihadia.

Sellainenkin termi kyllä löytyi kuin "Hizbollywood".

Ding Ding
Tuota miestä osui jalkaan ja hänet vietiin sairaalaan. Jos ampuja oli tosiaankin israelilainen sotilas, niin kyseessä oli joku kostonhimoinen tyyppi joka pitäisi tietenkin asettaa syytteeseen.Snippereillä on tapana ampua mellakassa jalkaan. Kun osuu luuhun niin jää henkiin jos ei vuoda kuiviin ja jalka amputoidaan. Ehkä osuman saanut näytti mellakan agitaattorilta. Eikä tuosta ampujalle mitään syytteitä tule, mitali saattaa tulla. Gazassa Hamasin sotilaita ja siviilejä tapettiin suhteessa 1:16 ja operaatiota pidettiin onnistuneena.

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031
Lyde
Gazassa Hamasin sotilaita ja siviilejä tapettiin suhteessa 1:16 ja operaatiota pidettiin onnistuneena.

Kuolleiden Hamas-taistelijoiden ja siviilien suhde oli kai pikemminkin 1:1 tai 1:2. Vai mistä sait tuon suhteesi?

Lyde
Ding Ding
Tuota miestä osui jalkaan ja hänet vietiin sairaalaan. Jos ampuja oli tosiaankin israelilainen sotilas, niin kyseessä oli joku kostonhimoinen tyyppi joka pitäisi tietenkin asettaa syytteeseen.Snippereillä on tapana ampua mellakassa jalkaan. Kun osuu luuhun niin jää henkiin jos ei vuoda kuiviin ja jalka amputoidaan. Ehkä osuman saanut näytti mellakan agitaattorilta. Eikä tuosta ampujalle mitään syytteitä tule, mitali saattaa tulla. Gazassa Hamasin sotilaita ja siviilejä tapettiin suhteessa 1:16 ja operaatiota pidettiin onnistuneena.Sinulla ei ole siis mitään hajua mitä tapahtui? IDF oli pidättänyt henkilön, joka oli pidätyksen jälkeen kädet sidottuna maassa istune. Mies nostettiin ylös ja herra sananpäämies käski sotilaan ampua kädet selän taakse sidottua palestiinalaista jalkaan lähietäisyydeltä ( n. 2m ). Mielestäni ei paljoa selittelemistä. Ja kyseessä ei ollut mellakka.

mirab
Seuraa 
Viestejä3017
PPP
Lisäksi näkyi kuinka Israelilaissotilas ampuu muuten vain maassa tiesululla istuvaa palestiinalaista lähietäisyydeltä jalkaan.Kyse oli tosin kumiluodista. En epäile, etteikö tunteet käy välillä kuumina. Tämän tilanteen taustalla on palestiinalaisten äärijärjestöjen terrori. Nämä järjestöt pitäisi ensin riisua aseista ja lakkauttaa. Uskoisin, että sen jälkeen juutalaisetkin saisivat omat radikaalinsa aisoihin.Katselin tuon kohtauksen Silminäkijän dokimentista "Kameran laukaukset" 5. helmikuuta. http://areena.yle.fi/hae?cid=164612&pid=166383. Ohjelma lähetettiin myös pikauusintana.

Filmin kuvasi päivän aikana n. 12 vuotias pikkutyttö piilossa. Kuvasta ei käynyt ilmi oliko kyseessä kumiluoti. Kyseessä ei ollut kuitenkaan äärijärjestöjen terrori, vaan kyläläisten rauhanomainen mielenosoitus kylän läpi rakennettavaa Israelin turvamuuria vastaan. Mielenosoitus hajoitettiin ja kaksi miestä nippusidottiin ja jätettiin tuntikausiksi silmät peitettyinä ilman juomista helteiseen säähän istumaan.

Tilaisuus huipentui siihen että toinen miehistä aseteltiin huolella ammunnan kohteeksi. Ampuja tähtäsi uhria pitkään. Samalla sotilas puhui ja nähtävästi toinen vastasi vastasi tai antoi käskyjä. Ensin vaikutti että vangittua vain uhkaillaan. Laukauksen jälkeen tilanne vaikutti siltä, että huolellisesti varmistettiin ettei luoti osu ulkopuolisiin (kyläläiset katselivat sotilaiden kanssa tilannetta) tai etteivät vammat olisi tarkoittua pahempia (esim. johtaisi amputaatioon). Mahdollisesti kyse oli myös valeteloituksesta, jolloin uhkaamalla vankia pitkään haluttiin varmitaa shokkivaikutus. Niin tai näin, tapausta voi pitää rangaistustarkoituksessa tehtynä julkisena kidutusnäytöksenä. Kyse ei ollut kostonhimoisen sotilaan ylilyönnistä, vaan harkitusta ja huolellisesti toteutetetusta useamman sotilaan yhteistoiminnasta.

Filmi toimitettiin IDF:lle, joka tutki tapauksen. IDF:n tiedottaja, viehättävä nuori nainen, niin kuin he varmaan imagosyistä tapaavat olla, kertoi toimittajalla tutkimusten tulokset: ampuja oli ymmärtänyt esimiehen käskyn väärin. Koska tapaus katsottiin erehdykseksi ja väärinymmärrykseksi, ketään ei rangaistu.

Filmin perusteella IDF:n tulkinta ei ole uskottava.

Rere väittää: Israel on rasistinen ja ihmisoikeuksien vastainen
"vihapuhetta saa tehdä kunhan kohde on juutalainen"
Sianliha on Israelissa kielletty
Maailmanpankki kirjoitti: MENA-maiden non-oil-vienti on paljon suurempi kuin Suomen.

Ding Ding
Lyde
Gazassa Hamasin sotilaita ja siviilejä tapettiin suhteessa 1:16 ja operaatiota pidettiin onnistuneena.

Kuolleiden Hamas-taistelijoiden ja siviilien suhde oli kai pikemminkin 1:1 tai 1:2. Vai mistä sait tuon suhteesi?No sitten on kaikki Hamasin jäsenet tapettu ja voidaan aloittaa puhtaalta pöydältä. Mistä sait noit päättömän arvion?

Lyde
Ding Ding
Lyde
Gazassa Hamasin sotilaita ja siviilejä tapettiin suhteessa 1:16 ja operaatiota pidettiin onnistuneena.

Kuolleiden Hamas-taistelijoiden ja siviilien suhde oli kai pikemminkin 1:1 tai 1:2. Vai mistä sait tuon suhteesi?No sitten on kaikki Hamasin jäsenet tapettu ja voidaan aloittaa puhtaalta pöydältä. Mistä sait noit päättömän arvion?Tuskinpa, sillä hamasissa arvioidaan olevan n. 20000 taistelijaa ja "22 päivän sodassa" kuoli n. 1600 ihmistä.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat