Seuraa 
Viestejä45973

Otetaan kattilallinen jauhelihakeittoa, jonka pitäisi säilyä muutama päivä syömäkelpoisena.

Kumpi on parempi tapa säilyttää keitto syömäkelpoisena:

1. Keiton antaa olla kansi päällä parvekkeella (-4) ja otetaan siitä annos, joka lämmitetään mikrossa.

2. Kattilallinen lämmitetään parvekkeen -4 lämmöstä toistuvasti kiehuvaksi ja laitetaan takaisin viileään lämmityksen jälkeen.

Säilytysaika olisi noin 3-4 päivää, kunnes soppa on syöty.

Kommentit (8)

Fiktiivinen fakta: lautasellinen kerrallaan mikrossa parempi. Koko keiton toistuva lämmittäminen vie siitä paitsi aromit myös viimeisetkin ravintoaineet.

Kuluttaapa mikrolämmitys energiaakin vähemmän kuin liesi, näinä ankeaksi todettuina aikoina merkitsee ehkä sekin.

Leuka
1. Keiton antaa olla kansi päällä parvekkeella (-4) ja otetaan siitä annos, joka lämmitetään mikrossa.

Tätä en suosittele, sillä jäätynyttä keittoa on hankala annostella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lisäisin vaihtoehdon 3, otetaan aina annos lämmitettäväksi hellalla. Vaikka pienempi kattila sitä varten. Mikroaalloilla ei herkullista ruokaa saa aikaan sitten millään.

IsoJussi
Seuraa 
Viestejä987
Olli V
Lisäisin vaihtoehdon 3, otetaan aina annos lämmitettäväksi hellalla. Vaikka pienempi kattila sitä varten. Mikroaalloilla ei herkullista ruokaa saa aikaan sitten millään.

Jos annos kerrallaan lämmittää valmiin ruoan(keiton), on aivan sama millä sen lämmittää. Kattilassa lämmittäminen ei tuo siihen enää uutta makua, eivätkä mikroaallot sitä makua mihinkään hävitä.

Same shit, different day...

IsoJussi
Kattilassa lämmittäminen ei tuo siihen enää uutta makua, eivätkä mikroaallot sitä makua mihinkään hävitä.
No ei se lämmittäminen. Keitto keitetään.

IsoJussi
Seuraa 
Viestejä987
Olli V
IsoJussi
Kattilassa lämmittäminen ei tuo siihen enää uutta makua, eivätkä mikroaallot sitä makua mihinkään hävitä.
No ei se lämmittäminen. Keitto keitetään.

Jos se keitto on jo kertaalleen keitetty, ei kai sitä enää uudelleen tarvitse keittää. Riittää kun sen lämmittää lämpimäksi.

Siinä olen toki samaa mieltä, että ruoan VALMISTAMISESSA ei mikrolla ole juurikaan mitään tekoa. Paitsi parissa jutussa:
-lihapullat on kätevä esikypsentää mikrossa ennen valurautapannulla paistamista
-makaronilaatikon valmistumisaika lyhenee huomattavasti kun sen esilämmittää mikrossa ennen uuniin laittoa

Same shit, different day...

Puhutaan nyt siitä keitosta tai ylipäänsä "parvekekylmän" hyötykäytöstä ja sen parhaiksi havaituista menetelmistä.

Keitto ainakin tuntuu paranevan maultaan lämmitys lämmitykseltä - siis kattilassa.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat