Summer of rage 09

Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Britannian poliisi pelkää kesällä puhkeavan rajuja mellakoita kaupunkien kaduilla, kun talouskriisissä konkurssin tehneet ja työnsä menettäneet alkavat mellakoida. Mellakoihin osallistuvat tietenkin aktiivit, mutta uutena ilmiönä mellakoihin tulee osallistumaan pettymystään väkivaltaan purkavan keskiluokan edustajia.

http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/51191- ... a%E2%80%9D

These boots are made for kicking...

Mitenkäs Suomessa, löytyykö keskiluokalta sisua mellakoida, vai onko työn menettäminen tai konkurssi liian suuri häpeä paljastettavaksi? Onko poliisilla tarpeeksi tasereita?

Kommentit (7)

Vierailija

20 suomalaista menee mellakoimaan eduskuntatalon eteen mutta Ahtisaari tulee tarjoamaan heille hernesoppaa ja kaikki on taas hyvin.

Vierailija

Suomessa sentäs osataan vetää kesät sellasille promilleille, että mellakointi on lähinnä nurkille kuseskelua.

Vierailija

Joku tekee mellakoinnista vielä busineksen...

Koska mellakat kokoavat suuren joukon ihmisiä yhteen, voi mellakoiden ja mielenosoitusten yhteydessä myydä esim. virvokkeita ja pikkunälkään syötäviä.

Myös t-paidat, tarrat, pinssit, siteet ja laastarit yms. sekä muu oheistilpehööri tekevät kauppansa.

Vierailija

Tieteelliseltä kannalta olisi mukava tietää, mikä on se raja, missä ihmiset aloittavat mielenilmauksen maan johtoa kohtaan.

Suomessakin on jo siihen hyvät perustat, kun hallitus kokoomuksen johdolla on heikentämässä työväestön turvaa ja kasvattamassa osakkeenomistajien saatavia. Hetki sitten oli mediassa taloustieteilijä, joka sanoi, ettei suurelle lainalle ole perusteita, mutta silti hallitus on sen ottamassa.
Muutenkin eduskunnan touhu tuntuu, muutamaa poikkeusta lukuunottamatta, ohittavan kansalaisten valtaosan mielipiteet ja keskittyvän vain oman navan tuijotteluun.

Britanniassa turvattomuutta lisää vielä sattumanvarainen väkivalta kaduilla, josta on lisääntyvässä määrin uutisointia.

lisäys: Tai paremminkin, mitkä ovat ne rajat (ja mistä asioista ne muodostuvat), joissa aloitetaan: * rauhallinen mielenosoitus, * mellakka sekä * vaaditaan hallituksen päitä pölkylle.

Toope
Seuraa 
Viestejä23176
Liittynyt23.7.2006
Mummo
Minä voisin vaikka pikkuisen mellakoida.

Minun on kovin, kovin vaikea kuvitella tuota.

"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope

Peili olisi se keksintö, jota arabialainen ja islamilainen maailma tarvitsisi. He voisivat sen kautta nähdä syyllisen siihen, miksi omat yhteiskunnat eivät toimi.

http://tinyurl.com/jbs6kqp

Uusimmat

Suosituimmat