Seuraa 
Viestejä45973

http://www.nasa.gov/mission_pages/oco/main/index.html

Several minutes into the flight of the Taurus rocket carrying NASA's Orbiting Carbon Observatory spacecraft, launch managers declared a contingency after the payload fairing failed to separate.

A press conference to discuss the contingency is scheduled to begin no earlier than 8 a.m. EST
Tällä tavalla nämä ympäristöaktivistit lähtevät tuhoamaan satelliittia, jolla olisi voitu osoittaa moni ilmastonmuutoskiihkoilijoiden väite täysin perättömiksi.

Sivut

Kommentit (31)

Tämä häiriö on yllättävä koska samanlainen järjestelmä on toiminut täysin moitteetta neljässä viimeisessä peräkkäisessä laukaisussa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

CryoSatin tuhosi kantoraketin 2. vaiheen vika joka esti aiotun moottorin sammutuksen. Tästä johtuen polttoaine kului loppuun ja 2. vaihetta ei saatu irrotettua. 3. vaihe ja satelliitti jäivät kiinni 2. vaiheeseen eikä satelliitti päässyt radalleen ja koko höskä syöksyi mereen.

Tutkimusten mukaan vian aiheutti jokin ohjelmointivirhe joka ei ollut ilmennyt testeissä.

Korvaava CryoSat-2 aiotaan laukaista tämän vuoden marraskuussa.

http://en.wikipedia.org/wiki/Cryosat

Täh, väittääkö joku että tämä oli yllättävää?? Voipi sitten etsiä sen vian, jotta jollekin arvokkaammalle satelliitille ei käy samoin! Ei noihin jenkkiraketteihin kannata luottaa.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä31281

Taitavat olla säästäneet kantoraketissa. En ole tuollaisesta Tauruksesta kuullutkaan. Näyttää olevan joku halpisruutiraketti, joka on ennen tätä tuhoutumista onnistunut 6:lla yrityksellä 7:stä. Kyllä arvokkaimmat satelliitit (planeettaluotaimet ym.) ammutaan paremmilla mutta kalliimmilla kantoraketeilla.

Melianis: tietenkin vika pitää etsiä ennenkuin laukaistaan uudelleen, sehän on selvä. Testata pitää jottei käy näin uudestaan.

Ja mitä jenkkiraketteihin tulee, ne eivät ole sen erikoisempia tai epäluotettavampia kuin muun maalaisetkaan raketit. Epäonnistumisia sattuu kaikille raketeille joskus. Se osoittaa että rakettien laukaisut eivät edelleenkään ole rutiinia ja niihin liittyy aina riskejä.

Ja edelleen: kyllä vika on yllättävä koska sitä ei ole kertaakaan ennemmin esiintynyt ja prikulleen samanlainen nokkakartio on toiminut mionta kertaa ennen tätä ongelmitta. Tauruksella on hyvä laukaisuhistoria. Se yksi epäonnistuminen johtui 2. vaiheen ohjausjärjestelmän viasta ja sekin saatiin selville ja korjattiin.

neutroni:
Tiettyyn käyttötarkoitukseen tietty kantoraketti. Ei kannata ampua kärpästä tykillä. Taurus pystyy viemään kiertoradalle 1320 kg ja se koeteltu malli. Kyllä noissa laukaisuissa katsotaan myös kustannuksia. Ei olisi mitään järkeä laukaista tuon kokoluokan satelliittia kantokykyisemmällä (=selvästi kalliimmalla) raketilla. Se olisi resurssien tuhlausta. Arvokkaimmat (lue: painavammat) luotaimet ammutaan isommilla raketeilla siksi että ne tarvitsevat sellaisen.

Ottakaa asioista selvää ja miettikää hieman ennekuin julistatte totuuksia.

Meninköhän nyt sitten provokaatioon vastaamaan?

vihertaapero
Seuraa 
Viestejä6081

Foliohattuihmiset, huomio. Salaliitto, maailmanherrat keekoilee:

http://www.aamulehti.fi/uutiset/ulkomaat/132207.shtml

Yhdysvaltain hiilidioksidipäästöjä tutkivan satelliitin epäonni tiedettiin jo sunnuntaina.
Aamulehden Sunnuntain kolumnisti Pekka Aalto ennusti, että satelliitti tuhoutuu, koska se olisi osoittanut, että Yhdysvallat aiheuttaa valtaosan hiidioksidipäästöistä. Aalto ennusti, että satelliitti harhautuu yllättäen radaltaan ja tuhoutui.
Tiistaina sitten kävi näin: satelliitti ei irronnut sitä kuljettaneesta kantoraketista. Satelliitti ei saavuttanut sille suunniteltua kiertorataa vaan putosi mereen lähelle Antarktista, kertoivat avaruushallinto Nasan edustajat. Laite oli liian raskas päästäkseen kiertoradalle.
Eikö sitä voitu punnita etukäteen?
Aamulehti

Ja lopuksi vielä kuva:

Selkeä homma, kyllä se Aamulehti osaa uutisoida uutisoinnin arvoisia juttuja.

Konsta: ...joten jäähdytysvesi on varmasti erittäin korkeaktiivista.
Brainwashed: En tosiaankaan pidä itseäni minään asiantuntijana...

Neutroni
Seuraa 
Viestejä31281
Jukka_S

Tiettyyn käyttötarkoitukseen tietty kantoraketti. Ei kannata ampua kärpästä tykillä. Taurus pystyy viemään kiertoradalle 1320 kg ja se koeteltu malli. Kyllä noissa laukaisuissa katsotaan myös kustannuksia. Ei olisi mitään järkeä laukaista tuon kokoluokan satelliittia kantokykyisemmällä (=selvästi kalliimmalla) raketilla.Aika paljon murheita tuollaisilla ohjuksista modifioiduilla kantoraketeilla tuntuu olevan, valmistajasta riippumatta. En sitten tiedä, eikö pieniä luotettavia raketteja edes ole, kun kaikki pienten satelliittien tekijät arvatenkin ostavat aina halvimman laukaisun, koska kieroradalle nosto kuitenkin haukkaa melkoisen osan matalan pienibudjettisten projektien rahoista. Jotkut kyllä ostavat pienille satelliiteilleen paikan isomman ja luotettavamman raketin kakkosrahtina, mutta se vatinee omat kommervenkkinsä, eikä taida olla sen halvempaa kuin halparaketin käyttö.

offmind
Seuraa 
Viestejä16989
Neutroni
Aika paljon murheita tuollaisilla ohjuksista modifioiduilla kantoraketeilla tuntuu olevan, valmistajasta riippumatta. En sitten tiedä, eikö pieniä luotettavia raketteja edes ole

Onkohan tuo pienten rakettien epäluotettavuus hieman näköharhaa. Taurus
http://en.wikipedia.org/wiki/Taurus_rocket
on kehitetty Pegasus-raketista jolla on jo melko menestyksekäs ura takana.
http://en.wikipedia.org/wiki/Pegasus_(rocket)
Viimeisin epäonnistuminen on vuodelta 1996 jonka jälkeen onnistumisia on ihan kunnioitettava sarja. Voisi olettaa että Tauruskin osoittautuu hyvin luotettavaksi jatkossa.

“He was a dreamer, a thinker, a speculative philosopher...or, as his wife would have it, an idiot.” Douglas Adams

Kummasti täällä jotkut tuntuu jo tietävän että vika oli nokkakartiossa, vaikka jäänteitä ei ole nähty. Tää vaatisi hiukan parempia todisteita, kun vain puheita siitä että "taisi olla liikaa painoa". Ei noihin amerikkalaisiin raketteihin kannata luottaa.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat