Soija käy paloina mutta ei maitona ?

Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

niin eli arvon tieteilijät...

miksi soijaa saa 8kk kakara syyä...
mutta ei soijajuomaa...

ja olikos ruotsissa eri suositukset
purkkien kyljissä kun suomessa...
tuntuu hivenen omituiselta...

Sivut

Kommentit (24)

Vierailija

Se on siinä lähinnä siksi, että ei sekoitettaisi soijajuomaa äidinmaidonkorvikkeeseen tai rintamaitoon.

Eli että ei tulisi kuvaa siitä, että äidinmaidonkorvikkeen tai rintamaidon voi korvata soijajuomalla.

Paul M
Seuraa 
Viestejä8560
Liittynyt16.3.2005

Homogenoitu tavallinen maito sisältää maitorasvan niin pieninä hitusina etteivät ne nouse pinnalle kermaksi. Se ei ole ainoa ilmiö tuon rasvan suhteen. Rasva on myös niin pientä hitusta että se kulkeutuu osittain suoraan verenkiertoon. Epäillään tuon olevan haitallista.

Tuon juontamisen perusteella voisi arvuutella jotta onko soijamaidon valmistuksessa mahdollista tehdä jotain samankaltaista valkuaisaineille. Eli pysyvätkö kaikki soijan ainesosat oikealla puolella suolen seinämää jotta normaalit pilkkomiset tapahtuvat suolessa?

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Vierailija
McRoot

Eli että ei tulisi kuvaa siitä, että äidinmaidonkorvikkeen tai rintamaidon voi korvata soijajuomalla.



mutta siis mitään muuta syytä
tähän suositukseenko ei ole... ?

Vierailija
Paul M
Homogenoitu tavallinen maito sisältää maitorasvan niin pieninä hitusina etteivät ne nouse pinnalle kermaksi. Se ei ole ainoa ilmiö tuon rasvan suhteen. Rasva on myös niin pientä hitusta että se kulkeutuu osittain suoraan verenkiertoon. Epäillään tuon olevan haitallista.

Tuon juontamisen perusteella voisi arvuutella jotta onko soijamaidon valmistuksessa mahdollista tehdä jotain samankaltaista valkuaisaineille. Eli pysyvätkö kaikki soijan ainesosat oikealla puolella suolen seinämää jotta normaalit pilkkomiset tapahtuvat suolessa?




Eli ''luomumaito'' olisi teoriassa terveellisempää kuin homogenoitu?

Pari kertaa eläissäni maistanut aitoa maitoa maalla käydessä. On aivan toisenlaista lisätä sitä kahviin kuin jotain kaupan maidotonta... siis rasvatonta maitoa.

Eräs entinen maanviljelijä totesi, että kaupan rasvaton maito vastaa aivan meijerin pesuvettä.

Vierailija
Vpää
Paul M
Homogenoitu tavallinen maito sisältää maitorasvan niin pieninä hitusina etteivät ne nouse pinnalle kermaksi. Se ei ole ainoa ilmiö tuon rasvan suhteen. Rasva on myös niin pientä hitusta että se kulkeutuu osittain suoraan verenkiertoon. Epäillään tuon olevan haitallista.

Tuon juontamisen perusteella voisi arvuutella jotta onko soijamaidon valmistuksessa mahdollista tehdä jotain samankaltaista valkuaisaineille. Eli pysyvätkö kaikki soijan ainesosat oikealla puolella suolen seinämää jotta normaalit pilkkomiset tapahtuvat suolessa?




Eli ''luomumaito'' olisi teoriassa terveellisempää kuin homogenoitu?

Pari kertaa eläissäni maistanut aitoa maitoa maalla käydessä. On aivan toisenlaista lisätä sitä kahviin kuin jotain kaupan maidotonta... siis rasvatonta maitoa.

Eräs entinen maanviljelijä totesi, että kaupan rasvaton maito vastaa aivan meijerin pesuvettä.




Siltikään en ymmärrä miksi tätä tuotetta tulisi tissistä vieroituksen jälkeen edes juoda

Maitoa aterian yhteydessä juova henkilö assosioituu mielestäni jollain tapaa jälkeen jääneeksi. Saattaa tosin johtua manner-eurooppalaisista tavoistani.

Juustot nyt tietysti erikseen.

Vierailija

Sivumennen ihmettelen kuinkahan moni onkaan yliherkkää soijalle? Muuan tuttavani oli ryhtynyt kasvissyöjäksi ja korvasi lihaa pitkälti nimenomaan soijalla, ja oli jatkuvalla ripulilla.

Olen kuullut että idässä ihmisten keskuudessa on lähes täydellisesti kaikki yksilöt käsittävä laktoosi-intoleranssi, johtuen ilmeisesti siitä että maitotuotteet eivät ole koskaan kuuluneet heidän ruokavalioonsa ja toleranssia ei ole kehittynyt. Voisiko kasvispuolella käydä samoin, eli kun täällä Suomessa emme ole sukupolvesta toiseen olleet soijan kanssa tekemisissä, niin se ei ehkä sitten ihan joka iikalle sovellukaan?

Vierailija
Qadesha
Sivumennen ihmettelen kuinkahan moni onkaan yliherkkää soijalle? Muuan tuttavani oli ryhtynyt kasvissyöjäksi ja korvasi lihaa pitkälti nimenomaan soijalla, ja oli jatkuvalla ripulilla.

Olen kuullut että idässä ihmisten keskuudessa on lähes täydellisesti kaikki yksilöt käsittävä laktoosi-intoleranssi, johtuen ilmeisesti siitä että maitotuotteet eivät ole koskaan kuuluneet heidän ruokavalioonsa ja toleranssia ei ole kehittynyt. Voisiko kasvispuolella käydä samoin, eli kun täällä Suomessa emme ole sukupolvesta toiseen olleet soijan kanssa tekemisissä, niin se ei ehkä sitten ihan joka iikalle sovellukaan?




Soija-allergiassa on yliherkkyys valkuaisaineille, joten se on lähempänä oikeaa allergiaa, eikä yliherkkyyttä, jollainen esm. laktoosi-intoleranssi on.

Soija-allergiassa tulee anafylaktinen shokki, ei ripulia.

Mutuiluna voisin sanoa että ripulointi johtuu ruokatapojen dramaattisesta muutoksesta.

Vierailija
McRoot
Vpää
Paul M
Homogenoitu tavallinen maito sisältää maitorasvan niin pieninä hitusina etteivät ne nouse pinnalle kermaksi. Se ei ole ainoa ilmiö tuon rasvan suhteen. Rasva on myös niin pientä hitusta että se kulkeutuu osittain suoraan verenkiertoon. Epäillään tuon olevan haitallista.

Tuon juontamisen perusteella voisi arvuutella jotta onko soijamaidon valmistuksessa mahdollista tehdä jotain samankaltaista valkuaisaineille. Eli pysyvätkö kaikki soijan ainesosat oikealla puolella suolen seinämää jotta normaalit pilkkomiset tapahtuvat suolessa?




Eli ''luomumaito'' olisi teoriassa terveellisempää kuin homogenoitu?

Pari kertaa eläissäni maistanut aitoa maitoa maalla käydessä. On aivan toisenlaista lisätä sitä kahviin kuin jotain kaupan maidotonta... siis rasvatonta maitoa.

Eräs entinen maanviljelijä totesi, että kaupan rasvaton maito vastaa aivan meijerin pesuvettä.




Siltikään en ymmärrä miksi tätä tuotetta tulisi tissistä vieroituksen jälkeen edes juoda

Maitoa aterian yhteydessä juova henkilö assosioituu mielestäni jollain tapaa jälkeen jääneeksi. Saattaa tosin johtua manner-eurooppalaisista tavoistani.

Juustot nyt tietysti erikseen.




Ulkomaalaiset ystäväni myös ovat sitä kummaksuneet. Maitoa aterian kanssa.

Onhan se tietty ravinteikasta. Kahviin ehdoton ja joo juustosta vaikea kuvitella, että luopuisin. Itse maidosta kyllä pidän, mutta sitä naudanlihaa en voi kuvitellakaan syöväni. Jo pelkkä haju ja ajatus on etova.

Kasvuikäisten tyttöjen erityisesti uskoisin hyötyvän maidosta, kun ei mikään oikein maistu ja aletaan kytätä sitä painoa yms. roskaa. Miksipä ei myös poikien kun tarvitaan paljon rakennusaineita, mutta aina ollaan menossa eikä aikaa syödä kunnolla.

Vierailija
o
http://www.mercola.com/article/soy/avoid_soy.htm

Mercolalta löytyy kovin kritiikki soijasta

Lyhyesti hapattamaton soija on myrkyllistä.


Mercolan mielestä myös esim. mikroaaltouunilla lämmittäminen tekee ruoasta myrkyllistä.

Tuon puoskarin valehteluun kannattaa panna yhtä paljon painoarvoa kuin postiluukusta tulevaan jeesusmateriaaliin. Mercola on muuten kytköksissä lihantuottajien etujärjestöihin, mikä selittänee hyvin hänen soijavastaisuutensa.

Muutenkin täysi hörhö: http://en.wikipedia.org/wiki/Joseph_Mercola

o
Seuraa 
Viestejä1641
Liittynyt16.11.2005
tuc

Mercolan mielestä myös esim. mikroaaltouunilla lämmittäminen tekee ruoasta myrkyllistä.

Tuon puoskarin valehteluun kannattaa panna yhtä paljon painoarvoa kuin postiluukusta tulevaan jeesusmateriaaliin. Mercola on muuten kytköksissä lihantuottajien etujärjestöihin, mikä selittänee hyvin hänen soijavastaisuutensa.

Muutenkin täysi hörhö: http://en.wikipedia.org/wiki/Joseph_Mercola




Tämähän ei nyt tainnut olla yhtään Mercolaa parempi argumentti

Faktoja pöytään itse aiheesta kiitos?

Every man is guilty of all the good he did not do. (http://www.youtube.com/watch?v=xaTKDMYOBOU)-Voltaire

Stinger
Seuraa 
Viestejä4719
Liittynyt18.2.2006
Qadesha
Sivumennen ihmettelen kuinkahan moni onkaan yliherkkää soijalle? Muuan tuttavani oli ryhtynyt kasvissyöjäksi ja korvasi lihaa pitkälti nimenomaan soijalla, ja oli jatkuvalla ripulilla.

Olen kuullut että idässä ihmisten keskuudessa on lähes täydellisesti kaikki yksilöt käsittävä laktoosi-intoleranssi, johtuen ilmeisesti siitä että maitotuotteet eivät ole koskaan kuuluneet heidän ruokavalioonsa ja toleranssia ei ole kehittynyt. Voisiko kasvispuolella käydä samoin, eli kun täällä Suomessa emme ole sukupolvesta toiseen olleet soijan kanssa tekemisissä, niin se ei ehkä sitten ihan joka iikalle sovellukaan?




En tiedä mistä tuosta idän ihmisten laktoosi-intoleranssista olet kuullut, mutta ainakin niissä paikoissa, missä olen itse käynyt eli Hong Kong, Taiwan, Etelä-Korea ja Japani, on maitoa ollut myynnissä ja televisiossakin on maitomainoksia näkynyt. Samaten tässä siihen aikaan kun oli Kiinan suhteen se maitojauhejupakka, niin muistelen nähneeni kiinalaisen maitotilallisen haastattelun, jossa kertoi, ettei hän on rehellinen eikä lisäile maitoon mitään kemikaaleja (mutta kertoi ohentavansa sitä vedellä saadakseen enemmän sitten ansioita ). Intiassa, Nepalissa ja näiden lähimaissa taas käytetään maitoa paljonkin maitoteen muodossa, voina ja jugurtteina. Thaimaasta ja sen lähinaapureista en tiedä kyllä, miten heillä sitten on asian suhteen.

Soijaa on olemassa monessa muodossa eli papuina, maitona, toofuna, soijakastikkeena, misotahnana ja nattoo-muodossa, joka tarkoittaa maitohappokäymisellä valmistettuja soijapapuja. Soijamaitoa pavuista valmistettaessa jää jäljelle kara, joka sekin on maukasta ja terveellistä oikein valmistettuna. Se ystäväsi on saattanut olla ripulilla siitäkin syystä, jos ei ole valmistanut soijapapuja oikein eli antanut niitten liota vedessä tarpeeksi pitkään ennen käyttöä. Sama homma kuin kuivatuissa herneissäkin, että jos niitä liottaa liian lyhyen ajan, niin alkavat käydä vatsassa ja perästä kuuluu tavalla tai toisella.

”Tietämättömyys antaa ihmiselle paljon luultavaa.”
-George Eliot

Vierailija
McRoot

Soija-allergiassa on yliherkkyys valkuaisaineille, joten se on lähempänä oikeaa allergiaa, eikä yliherkkyyttä, jollainen esm. laktoosi-intoleranssi on.

Soija-allergiassa tulee anafylaktinen shokki, ei ripulia.

Mutuiluna voisin sanoa että ripulointi johtuu ruokatapojen dramaattisesta muutoksesta.




Ehkä noin; esimerkkitapauksessa vain tyyppi oli käsittääkseni syönyt soijaa jo hyvin pitkään ja oli siltikin jatkuvasti ripulilla. Luulisi kehon jossain vaiheessa sopeutuvan.

(Itse aloitin noin kuukausi sitten kylmäpuristetun kookosöljyn käytön ja kyllähän se ensialkuun aiheutti pahoinvointia, mutta se meni ohi - olen siis siihen sopeutunut.)

Vierailija
Stinger
Qadesha
Sivumennen ihmettelen kuinkahan moni onkaan yliherkkää soijalle? Muuan tuttavani oli ryhtynyt kasvissyöjäksi ja korvasi lihaa pitkälti nimenomaan soijalla, ja oli jatkuvalla ripulilla.

Olen kuullut että idässä ihmisten keskuudessa on lähes täydellisesti kaikki yksilöt käsittävä laktoosi-intoleranssi, johtuen ilmeisesti siitä että maitotuotteet eivät ole koskaan kuuluneet heidän ruokavalioonsa ja toleranssia ei ole kehittynyt. Voisiko kasvispuolella käydä samoin, eli kun täällä Suomessa emme ole sukupolvesta toiseen olleet soijan kanssa tekemisissä, niin se ei ehkä sitten ihan joka iikalle sovellukaan?




En tiedä mistä tuosta idän ihmisten laktoosi-intoleranssista olet kuullut, mutta ainakin niissä paikoissa, missä olen itse käynyt eli Hong Kong, Taiwan, Etelä-Korea ja Japani, on maitoa ollut myynnissä ja televisiossakin on maitomainoksia näkynyt. Samaten tässä siihen aikaan kun oli Kiinan suhteen se maitojauhejupakka, niin muistelen nähneeni kiinalaisen maitotilallisen haastattelun, jossa kertoi, ettei hän on rehellinen eikä lisäile maitoon mitään kemikaaleja (mutta kertoi ohentavansa sitä vedellä saadakseen enemmän sitten ansioita ). Intiassa, Nepalissa ja näiden lähimaissa taas käytetään maitoa paljonkin maitoteen muodossa, voina ja jugurtteina. Thaimaasta ja sen lähinaapureista en tiedä kyllä, miten heillä sitten on asian suhteen.



Nyt kun asiaa ajattelen, niin kyseessä olikin näköaistimus, ei kuuloaistimus: muistikuvani mukaan kyseessä oli lehti jossa oli kartta siitä miten laktoosi-intoleranssin osuus väestöstä vaihtelee ympäri maailmaa. Mongolien (kiinalaiset, japanilaiset etc.) kohdalla väitettiin että laktoosi-intoleranssi kattaa lähes 100 % väestöstä.

Tämä on taas tätä että ei voi mennä ajassa taaksepäin ottamaan ylös ko. lehden tietoja että olisi heittää nimen kanssa missä moista väitettiin. En nyt taida kehdata väittää että olisi ollut Tiede-lehti tai Tieteenkuvalehti, mutta nämä ovat ne jotka plaraan läpi aina kun minulla on aikaa istua kirjastossa vähän pidempään.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat