Seuraa 
Viestejä45973

Ja verolle pantavaksi. Esillä on uusi lakiesitys marihuanan laillistamiseksi, näin Kalifornia saa osansa huumerahoista.

Demokraattien edustaja Tom Ammiano oli ilmoittanut lehdistötilaisuudessa esityksestä uudeksi lainsäädännöksi koskien kannabiksen laillisuutta. Mielenkiintoisia olivat perustelut sille, miksi kannabis tulisi vapauttaa, ja asettaa verotuksen piiriin.

Suoraan painoon verrattava vero 50 dollaria unssilta toisi hallinnolle noin 770-900 miljoonaa dollaria verotuloja vuosittain.

Vähittäismyynnin arvo laillisilla markkinoilla olisi yhteensä noin 3-4.5 miljardia dollaria. Tästä saataisiin myyntiveroina 240-360 miljoonaa dollaria vuosittain.

Laillistaminen säästäisi 170 miljoonaa dollaria vuosittain lainvalvontakustannuksissa, johon kuuluu marijuanan väärinkäyttäjien pidättäminen, tutkiminen, oikeudenkäynnit sekä vankila-aika.

Perustuen kokemuksiin tupakkatuotteiden verotuksen kanssa, kannabiksen laillistamisesta saataisiin noin 1.5-2.5 miljardin dollarin verotulot.

Teollinen hampuntuotanto voisi olla suurta bisnestä ja hamppua käytetään yleisesti kuiduntuotannossa. Hampusta saatava kuitu on kestävämpää kuin puuvilla, jonka teollisuudenalan arvo Kaliforniassa on noin 3.4 miljardia dollaria.

Perustuen kokemuksiin viiniteollisuudesta, yhteensä talousvaikutukset kannabiksen ympärillä saattavat olla nelinkertaisia verrattuna vähittäismyyntiin, yhteensä arvoltaan noin 12-18 miljardia dollaria. Amsterdam-tyylinen kahvilakulttuuri loisi uusia työpaikkoja ja toisi turisteja. Jos hampputeollisuudesta kasvaa edes kolmasosa viiniteollisuudesta, hampputeollisuus loisi 50 tuhatta työpaikkaa, 1.4 miljardia dollaria palkkoina sekä toisi osavaltiolle lisätuloja näistä verotuloina.

http://canorml.org/background/CA_legalization2.html

http://blogs.usatoday.com/ondeadline/20 ... maker.html

A California legislator today proposed making the state the first to legalize the recreational use of marijuana.

The legislation, by Assemblyman Tom Ammiano, a Democrat from San Francisco, would allow people 21 and older to grow, buy, sell and possess pot. It would be sold, regulated and taxed similar to alcohol. The state would collect $50 an ounce from sellers, and growers, too, would be taxed.

He estimates that the cash-strapped state could reap more than $1 billion a year.

Näinköhän mekin voitaisiin pehmittää laman vaikutuksia. Julkinen sektori kuntoon huumetuloilla. Ei muutaku Kataiselle postia.

Kommentit (3)

Hienoa, että ne jenkit edes jotain älyävät, kun muuten tuntuisi menevän suunnitelmat käteen.
Suomessa tätä ei älytä ennenkuin ameriikan pomo soittaa kataiselle ja sanoo että sähän laillistat ganjan poika just ny.
Tai ruotsalaiset näyttävät esimerkkiä. Mutta ei sitä ennen, täällä kun tyhmyys on virallinen uskonto.

Kuten jo aiemmin on todettu, kannabis on vastaus kaikkeen. Syöpään, astmaan, polttoainepulaan, ilmastonmuutokseen, lamaan, rikollisuuden poistamiseen, uusiin ja parempiin materiaaleihin jne...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

No voi olla, että tässä verotuslaskennallisista syistä päädyttäisiin johonkin omituisempaan ratkaisuun. Verotulojen optimointiin. Jos kannabis laillistettaisiin joka tarkoittaa yhtä kuin, että valtio saisi siitä verotulot niin jossain kohtaa se näkyisi alkoholiverotulojen pienenemisenä. Tässä onkin hyvä optimointitehtävä. Millä saataisiin optimaalinen verotulo. Ei muuta kuin lagrangea ja gradienttia kehiin.

Tuota veronkantokykyä kun hallituksessa mietittäisiin niin tässä voisi odotusarvot olla korkealla. Kokeilu ja käyttö saattaisi kasvaa räjähdysmäisesti, joten potentiaalia olisi hyvälle verotulon lähteelle. Jos ilmastokin vielä lämpenee jonkun verran niin tästähän tulisi kelpo vientituote ja lopulta eduskunnassa pössähtelyistuntojen päätteeksi laillistettaisiin vähän enemmänkin. Lopulta Suomi kilpailisi Afganistanin unikkoviljelmien kanssa. Maanviljelijätkään ei tarttis EU:n tukiaisia.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat