Seuraa 
Viestejä45973

"45 minuuttia -ohjelma on selvittänyt venäläissijoittajien Suomeen tekemiä maakauppoja viime syksystä lähtien. Tutkimustyössä on paljastunut, että maata on myyty ulkomaalaisille myös strategisesti tärkeiltä alueilta."

http://www.mtv3.fi/uutiset/45min/jaksot.shtml?818461

Kuka katsoi ohjelman? Onko mielestänne venäläisten ostajien tekemät maakaupat tietoliikennemastojen lähettyviltä tarkoin suunniteltua strategiaa vai pelkkää sattumaa?

Jos se on strategiaa niin eikö se melkein riko jo rauhan sääntöjä ja hyviä naapuruussuhteita?

Kommentit (8)

Gabro

Jos se on strategiaa niin eikö se melkein riko jo rauhan sääntöjä ja hyviä naapuruussuhteita?mutko melkeist ei pietä, ja kaikenlisäks siitä puuttuu viel puolet, sanotaan

Dr Lazer
Gabro

Jos se on strategiaa niin eikö se melkein riko jo rauhan sääntöjä ja hyviä naapuruussuhteita?mutko melkeist ei pietä, ja kaikenlisäks siitä puuttuu viel puolet, sanotaanSanotaanhan sitä myös että hyvin valmisteltu on kuin puoliksi tehty...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ulkomailla asuvia venäläisiä ei ole unohdettu. Mutta on mielestäni ylireagointia laittaa Suomi samaan positioon kuin joku etelä-Ossetia tai Abhasia.

Katsoin uutisista pätkän aiheesta. Siinä esiteltiin yhtä tärkeän radiomaston viereen rakennettua venäläistä varastohallia, johon oli joskus kuskattu ehkä jotain epäilyttävää. Eikö uutisessa olisi voitu käsitellä asiaa laajemmin? Onko myös muiden strategisten kohteiden vieressä mystisiä varastohalleja tai muita venäläisomisteisia kiinteistöjä? Yksi varastohalli radiomaston vieressä ei vakuuttanut ainakaan minua venäläisten hyökkäysaikeista, mutta en yhtään ihmettelisi, vaikka joitain maakauppoja sotilaallisessa tarkoituksessa tehtäisiinkin. Olisi mielenkiintoista tietää aiheesta enemmän.

Valtaavat maata suomalaistenkin avustuksella:

http://www.uusisuomi.fi/raha/51687-gasu ... ttamiseksi

Gasum ja Biovakka aloittavat yhteistyön biokaasun tuottamiseksi maakaasuverkkoon. Yhteistyön tarkoituksena on tuottaa biokaasua, joka siirretään maakaasuverkon kautta liikenteen polttoaineeksi. Liikenteen tarpeisiin tuotetun biokaasun taas voisi jatkossa tankata Gasumin omilta tankkausasemilta.

Biovakalla on Turun seudulla kaksi biojätteen käsittelylaitosta. Gasum ja Biovakka pyrkivät rakentamaan vuoteen 2012 mennessä neljä biokaasun tuotantolaitosta. Laitokset sijoittuisivat maakaasuverkon alueelle. Ensimmäistä tuotantolaitosta suunnitellaan rakennettavaksi Nastolaan. Investoinnin kustannukset ovat arviolta 10 miljoonaa euroa.

Biokaasun tuotantolaitosten raaka-aine eli biomassa tulee pääasiassa kotimaisen maatalouden ja teollisuuden sivuvirroista ja yhdyskuntien jätevedenpuhdistamoilta.

Yhteistyösopimuksen allekirjoittamisen myötä Gasum hankki vähemmistöosuuden Biovakka Suomi Oy:stä.

Gasum Oy perustettiin vuonna 1994, jolloin omistajina olivat Neste 75 % ja venäläinen Gazprom 25 %.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Gasum

Gabro
Onko mielestänne venäläisten ostajien tekemät maakaupat tietoliikennemastojen lähettyviltä tarkoin suunniteltua strategiaa vai pelkkää sattumaa?

Totta helvetissä se on strategiaa. Venäjän talous ja tuollaiset ostajat ovat tiukasti Kremlin talutushihnassa. Pyrkivät kaikessa hiljaisuudessa soluttautumaan strategisiin pisteisiin, ja sitten sopivan tilaisuuden tullen lyövät pöytään jonkun uuden YYA-sopimuksen: "allekirjoittakaa, tai muuten...!"

Ryssä on ryssä, vaikka...

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat