Seuraa 
Viestejä45973

Hei.

Selitän Youngin kaksoisrakokokeen kotisivullani: http://www.nettisivu.org/penttiha , käyttäen ymmärrettäviä klassillisen fysiikan tunnettuja, todistettuja teorioita. Monissa tämän kokeen selityksissä mitä olen lukenut, sanotaan että tätä tapahtumaa ei ihmijärjellä ymmärrä. Kuitenkin tähän kokeeseen osallistuu sähkömagneettiset aallot ja aine atomirakenteineen. S.m. aaltojen tiedetään kuljettavanenergiaa, ja aineen atomirakenteen kyky vastaanottaa ja varastoida s.m. aallon energiaa ja lähettää , heijastaa sitä takaisin ulos. Aineen atomirakenne alkaa värähtelemään tasapainotilansa kahden puolen saapuvien s.m. aallon energiaiskujen johdosta.
Tämä tapahtuma selitetään fysiikan ja optiikan oppikirjoissa hyvin ymmärrettävästi.
Kun tämän kokeen tapahtumaa ei ymmärretä käytetään voimapulssille uutta nimeä, fotoni, tällä tuntuu olevan kaikenlaisia yliluonnollisia ominaisuuksia joidenkin kirjoittajien mielestä. Eikö se ole samaa, elektronin (-) tai protonin (+) s.m. aallon voimapulssin voimaa.

Hieman mielikuvitteellista fysiikkan nimikkeiden syntyoppia.
Seppä lyö moukarillaa hehkuvaan rautaa muokatakseen sen haluamaansa muotoon, toisesta päästä teräväksi Hän siirtää raudan atomirakenteeseen yhden ”seppäfotonin” voiman, yhden iskun. Hän joutuu antamaan 10 ”seppäfotonin” voiman, kymmenen moukariniskua. Sanotaan että hän joutui lähettämään raudan atomirakenteeseen yhden ”seppäkvantin” (=10 seppäfotonia) ennenkuin rauta oli halutussa muodossa.
Tämä ”seppäkvantti” on stantartti, joka ilmoittaa kuinka paljon voimaa tarvitaan että saadaan taottua 10:n millimetrin paksuinen hehkuva rautatanko toisesta päästä teräväksi.
Suunnilleen näin muodostuu fysiikan yksiköt. Klassillinen fysiikan oppi perustuu eri tapahtumien kokeiltujen tosiasioiden arvojen standarttien ketjuun. Tästä ”ketjusta” otetaan sopivat pätkät ja käsitellään matemaattisesti kun halutaan tietää jonkun prosessin tulos Tai jos tulos tiedetään niin peruutetaan matemaattisesti, silloin saadaan tietää mitä ketjun palasia tarvitaan ja kuinka pitkästi.
Matematiikan säännöillä ja symboleilla pystytään tapahtuma kuvaamaan, Onko fotoni ja kvantti vain tällainen fysiikan kielikuva? Jotkut käyttävät näitä kirjoituksissaan niinkuin ne olisivat todellisia ”olioita”.

Siinä teille ”Beckiläisille” pohtimista.

penttiha.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat