Arkiruoka

Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Ruoka-aiheisia ketjuja on täälläkin ollut aika paljon mutta mutta... kaipa tänne vielä yksi mahtuu.

Mikä mahtaa olla palstalaisilla mieleisin ja/tai useimmin laitettu ruoka?
Itse taidan kallistua makaronilaatikon kannalle; laittelen sitä juuri nyt kun tuo nainen jonka kanssa minä asun kellii sohvan pohjalla ja vihjaisi että laita tursake ruokaa pöytään.

Makaronilaatikko on hyvää, ei mahdottoman kallista ja jopa minäkin osaan laittaa sitä.

Sivut

Kommentit (16)

Vierailija

Viime aikoina se on ollut keitettyjä perunoita, kalapuikkoja ja lisukkeena puolukoita, hapankaalia ja maustekurkkuja.

Vierailija

Perunalaatikkoa tulee tehtyä aika usein. Kaipa merimiespihviä voi pitää laittamani perunalatikon esikuvana mutta laiskuuttani laitan siihen jauhelihaa; sipulia runsaasti ja keittojuureksia.

Vierailija

Pastakastike niistä aineksista, mitä kaapeista löytyy. Aina valkosipulia ja parmesaania, ilman niitä pasta on kelvotonta.

Vierailija

Maitorahka, raejuusto, vihannekset, täysjyväleipä, kaurahiutaleet/täysjyvämurot/weetabixit, hedelmät, pähkinät ja kananmuna. Näistä kokoan "arkiruokani".

Pikku Gen
Seuraa 
Viestejä3210
Liittynyt2.6.2005

Geneerinen wokkimättö. Siitä saa ainesten vaihtelulla ihan erinäköisen ruuan, siihen voi piilottaa melkein mitä vaan, ja useimmiten sitä valmistuu kerralla kahden päivän annos. (Tärkeää: ei tarvitse tiskata niin usein. )

"Ubi est actio hic?" Missä täällä on säpinää?

Vierailija

Nopeita ja helppoja ruokia piti keksiä, kun Mukulat vielä olivat kotona. Töistä puolijuoksua kaupan kautta kotiin, missä nämä kupeitten hedelmät nälissään kaivoivat silmiä toistensa päästä.

Jauhelihakeitto oli äkkinäistä mättöä. Liha pataan ruskistumaan, sillä välin perunat kuoritaan ja pilkotaan. Sekaan lihaliemikuutio ja muita mausteita sekä keittojuurespussi. Siskonmakkaroita kun sai, niistä syntyi keitto vieläkin nopeammin.

Kalapuikkoja, perunamuusia ja kermaviilikastiketta sekä hakkakurkkuja. Viimemainittu syntyi höyläämällä kuorittu kurkku lastuiksi. Kannelliseen kulkoon tillin, suolan ja sokerihyppysellisen sekä etikkalorauksen kera. Sitten kansi päälle ja hölkyttelemään kulhoparkaa.

Silloin ei kerinnyt hifistelemään keittiössä.

Aslak
Seuraa 
Viestejä9177
Liittynyt2.4.2005

Hirven paistista leikoin päivällä semmosia pihvintapasia,nuin
kämmenen kokosia ja kolme neljä senttiä paksuja paloja.

Ruskistin rautapannulla, ja muutama pippuri ja sipulia sekhan.
Niin ruskistin öljyssä. Sitte lihapalat painekattilhan, ja pannulla
rasvassa ruskistin vehnäjauhoja, ja sörsseli samhan painekattilhan, tilkka vettä perhän.

Punasia pottuja keitin ,tietenki eri kattilassa ja siinä se päivän eväs oliki.
Tuommonen lihakastike kypsyy mukavasti tunnissa painekattilassa, jaa taisin mie panna ihan vähä sinappiaki sekhan , teelusikallisen.
Syötyä tuli ihan liikaaki, ähky pakkas vaivaamhan, vaikka leipää
en syöny ollenkhan.

Vierailija
Balthasar

Kaipa merimiespihviä voi pitää laittamani perunalatikon esikuvana mutta laiskuuttani laitan siihen jauhelihaa; sipulia runsaasti ja keittojuureksia.



Tänne ei pahemmin sitten Estonian tapauksen ole noita raaka-aineita ajelehtinut. Pitänyt myös tyytyä ihan sika-nautajauhelihaan, jota useimmista kaupoista saa. Tai ei saa, vaan joutuu ostamaan.

Vierailija

Arki,
Ei minulla sellaista ole, ja jos olisi niin hankkiutuisin heti eroon.

Elämässä ei pidä olla arkea, pitää olla eri asteisia juhlia. Aamulla heräämisjuhla, sitten aamiaisjuhla, sitten päiväjuhlat, sitten iltajuhlat, ja lopuksi illalla sänkyjuhlat vaimon kanssa.

Kärsimys ei jalosta muuta kuin pomosi kukkaroa.

Vierailija
Pikku Gen
Geneerinen wokkimättö. Siitä saa ainesten vaihtelulla ihan erinäköisen ruuan, siihen voi piilottaa melkein mitä vaan, ja useimmiten sitä valmistuu kerralla kahden päivän annos. (Tärkeää: ei tarvitse tiskata niin usein. )



Juu wokki on mullakin yleisin sapuska. 400g pilkottua ja hunajamarinoitua kananfilettä ja saman verran wokkipakastetta, 20 min ja valmista on. Lisukkeena ruispastaa. Hintaa joku nelisen euroa ja ruokaa riittää tosiaan kahdeksi päiväksi kun syö lounaan yliopistolla.

Vierailija

Perinteiset keittoruuat, perunalaatikot. Siinä ne yleisimmät
Itsetehdyt jauhelihapihvit + perunat on myös nopea/helppo ja hyvä. Pihveihin voi myös piilottaa lähes mitä vain esim. vanhaksi menossa olevia ruoka-aineita

Vierailija

No makkarakeittoa tulee monesti tehtyä, koska se on helppoa ja halpaa, ja maistuu vielä hyvälle mikroaaltouunin jälkeenkin. Tottakai makkaran palat täytyy ensin paistaa pannulla öljyssä ja keitto täytyy maustaa hyvin.

Yksi mikä tuli mieleen on omatekemät sämpylät. Yhden kerran tuli niitä tehtyä, kun huomasi että jääkaappi oli tyhjä ryyppyreissun jälkeen. Leipominen on perseestä, mutta ai että ne oli hyviä uunin jälkeen.

Vierailija

Jauhelihakastike on bravuuriksi osoittautunut, keittoja tulee kans keiteltyä. Nakkisoppa on hyvvää, kun sekaan sotkee reilusti sipulia ja tomaattipyrettä. Rieskapizza välillä, rieskan päälle (melkein) kaikkea mitä löytyy ennenku vanhenevat..

Vierailija

Useimmin laittamani arkiruokani ovat kaiketi

1. sataybroileri: kylmäpuristetussa kookosöljyssä paistetaan silputtu tai renkuloitu punasipuli, mukaan broileria 300 g riekaleina ja pussi Satay-kastiketta, lisukkeena riisinuudelia = 2 annosta

2. jauhelihamössö: oliiviöljyssä paistetaan silputtu tai renkuloitu punasipuli, mukaan jauhelihaa 400 g, 1/4 Lidlin keittojuuresputkilon sisällöstä TAI palsternakkaa ja selleriä, ja/tai herkkusieniä ja/tai tomaattia, hiven vettä tai jotain muuta litkua ja koko sotku nautitaan juustoraasteen kanssa, esim. mozzarellan = 2 - 3 annosta

Harmittaa kun diggailin kovin sellaista 3 juuston raastesekoitetta jossa oli muistaakseni cheddaria, mozzarellaa ja ragulettoa(?) ja sitä ei saa enää kaupoistani.

3. yyperarkisimpana ruokana marinoidut broilerinkoivet, jostain syystä nämä maistuvat paremmalle varsinaisen paistamisen jälkeisenä päivänä (paistopäivänäkin menee alas jos on rääkyvä nälkä)

- Kai noissa siis jonkin verran joutuu sitä vaivaa näkemään, kun en oikein diggaile mitään valmiita, mikrossa räjäytettäviä eineksiä. Liian monessa vehnää jota yritän välttää, tai ällöttää muuten vaan.

Vierailija

Qadesha, tarkoitatko Lidlin kuivattuja keittojuureksia? Jösses, että on fiksu keksintö; halpa, hyvä ja lisäaineeton. Muuten, minustakin punasipuli on hyvää. Vielä parempaa on hopeasipuli. Törkeän hintaista, mutta raakana makeaa kuin omena.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat