Seuraa 
Viestejä45973

Leibniz oli Newtonin aikalaisia, ja haaveili kaikkien lausekkeiden alistamiseksi nk. UNIVERSAALIKIELEN lainalaisuuksiin! Leibniz on monilla saroilla samassa kuin Mooses Raamatussa, Jeesus uskovaisille ja Newton fysiikalle!

Lainaan kirjaa "Lukujen Taivas"(John D. Barrow).
"Vuonna 1686 Leibniz jopa esitti, että universaalikieltä voitaisiin käyttää teologiassa sellaisen opillisen perustan luomiseksi, jonka kristinuskon kaikki muunnelmat voitaisiin hyväksyä!" Tämä unelma ei ole täysin toteutunut, sillä papit varovat logiikkaa, jottei heidän epäloogisuutensa paljastuisi!

Esimerkiksi sellainen lause, että "Herra, tuomitse lakisi rikkojat!" - tarkoittaa, että "Herra, armahda lakisi täyttäjiä!"... Kaksi vastakohtaa samassa lauseessa tarkoittaa samaa kuin alkuperäinen lause! Erityisesti sananlaskuissa on paljon sellaista! "Rouva, tuomitse vapautesi rikkojat" - tarkoittaa edelleen kutakuinkin samaa kuin edellä... Synonyymillä korvaus ei muuta lauseen merkitystä, vaikka niitä olisi pariton määrä...

Mutta esimerkiksi Jeesuksen sanat pyrkivät muodostamaan kaikki kombinaatiot. Esimerkiksi sana:"Jolla on, sille annetaan, mutta jolla EI ole, otetaan pois sekin vähä mitä hän luuli omistavansa!" Kuitenkin selvästi tätä täydentävä lause on seuraava:"Olen tullut maailmaan, pannakseni toimeen tuomion: Sokeat saavat näkönsä, mutta näkevistä tulee sokeita!" Tämä on näennäisesti hiukan ristiriidassa, mutta se täydentää loogisia komponentteja kohden 1:stä...

Salomo sanoi:"Älä vastaa tyhmyrille hänen tyhmyytensä mukaan, ettet itsekin saisi tyhmän nimeä." (Snl. 26:5) Seuraavassa jakeessa on:"Vastaa tyhmälle hänen tyhmyytensä mukaan, ettei hän kuvittelisi olevansa viisas." Näin siis molemmat vaihtoehdot on kartoitettu, ja molemmilla lauseilla on tietty päämäärä...

Kaikki nk. viisaat sananlaskut voidaan sanoa päinvastoin, ja se on Perkeleen tapa tehdä viisautta tyhjäksi:"Älä kadehdi pahoja ihmisiä - älä tavoittele heidän seuraansa, sillä heillä on mielessään tuhoisat aikeet, heidän puheensa saa aikaan pelkkää pahaa." => Pariton määrän vastakohtien muuttamisia saa aikaan SAMASSA LAUSEESSA katastrofin:
"Kadehdi pahoja ihmisiä - tavoittele heidän seuraansa, sillä heillä on rakentavat aikeet, heidän puheensa saa aikaan pelkkää hyvää!" Jo ensisilmäyksellä näkee että Viisaudesta on näin tullut PASKAA!

Mutta miten tahansa sitten alamme universaalilogiikkaa rakentamaan, sen täytyy pyrkiä ehdottomasti kartoittamaan myös ne vaihtoehdot, joihin lainrikkojat sortuvat, eihän lopultakaan ole olemassa sellaista asiaa, mitä ei lailla ja säännöillä voisi kartoittaa...

Kommentit (5)

Heksu
Seuraa 
Viestejä5463
Agison
Viisaudesta on näin tullut PASKAA!Äkkiseltään silmäiltynä tämä lause tuntuu toimivan parhaiten aiheen tiivistelmänä. Tiivistämistä voisi toki viedä vähän pidemmällekin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Heksu
Agison
Viisaudesta on näin tullut PASKAA!Äkkiseltään silmäiltynä tämä lause tuntuu toimivan parhaiten aiheen tiivistelmänä. Tiivistämistä voisi toki viedä vähän pidemmällekin.Mikä mielestänne oli kakkaa? Oliko esimerksi itsensä Leibnizin UNELMASSA jotain likaista?

"Täytyy lapioida... että saisi ruusuja syntymään..."
"Eräät ... parfymoi!"

Balthasar
Otsikko oli kiinnostava ja siihen se sitten jäikin.No, olisithan ITSE voinut kertoa, mistä on kysymys mielestäsi UNIVERSAALIKIELESSÄ, eli kielessä, jossa joko tavallisen tai sumean logiikan keinoin lähdetään mahdollisia ja mahdottomia tilanteita kartottamaan?!

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat