Seuraa 
Viestejä1170

Se on vähän niinkuin radioamatööreillä, kun yrität kuunnella jotain aluetta ja sieltä ei kuulu mitään, niin silloinhan olet väärällä alueella.
Ilmeisesti on olemassa jokin nopeampi ja häiriöttömämpi signaalimuoto kuin radiosignaali jota muut fiksummat käyttää ja jota emme ole vielä keksineet. Meillä tekniikan kehitysputki taitaa olla 200v sisällä mikä on lyhyt ja radioaaltojen tunteminen vielä lyhyempi avaruuden aikajaksoissa.
Jos löydämme lähiaikoina sen nopeamman signaalin niin meidän radiosignaalipallon vyön leveys jäisi 100v:n ja jos muualla olisi kehitys samaa ajallista luokkaa niin näitä havaittavia radiosignaalien esiintymisiä olisi harvassa. Koska uutta keksittäessä vanha jää pois käytöstä.

Pannaanko veikkauksia: gravitaatioaalto, nopeus milj.kert. valon nopeus.
Gravitaatio aaltojen mittaus on ilmeisen haastava ja etenkin jos nopeudet vielä ovat veikkaamiani luokkaa.

Tähän tulee varmaan tyrmääviä vastauksia?

Sivut

Kommentit (111)

TERÄS NALLEPUH
Seuraa 
Viestejä5662

Sen takia koska esimerkiksi harmaat käyttävät telepatiaa kommunikoimiseen. He eivät tarvitse vanhanaikaisia radioaaltoviestejä lähettääkseen dataa eteenpäin.

Tosin eipä meidän ihmistenkään radiosinglaaleista paljoon irti saisi ufot. Ovat sen verran pirstoutunutta jo nytten se data.

Olen syönyt hunajapurkin ja minusta tuli.. SUPER PUH!! TITTIDII!!
Kaikkien aikojen paras BB asukas: BB-Marika (SBB6)

.. no yks syy vois olla ettei sielä muita näin kehittyneitä sivilisaatioita ole.. mutta asiain laajuuden ollessa universaalilla skaalalla, voidaan olettaa että sielä kyllä saattaisi ollakin..

Mitäs tää vois silloin kertoa? Vaikkapa sen ettei riittävän kehittynyt sivilisaatio näe tarpeelliseksi ilmoitella olemassaolostaan muuanne. Voishan peräti olla jotta syy miksi olisivat oletettavasti päässeet kehittymään tarpeeksi pitkälle, johtuisi osittain juurikin siitä, ettei ole luotu itse sellaisia mahdollisuuksia jotta vieras, mahdollisesti kehittyneempikin sivilisaatio ilmaantuisi pommien ja resurssien kera omaa hyötyään kartuttamaan.
Ihan loogista tämä olisi, toisin kuin ihmisten toiminta usein on

jeremia2

Ilmeisesti on olemassa jokin nopeampi ja häiriöttömämpi signaalimuoto kuin radiosignaali jota muut fiksummat käyttää ja jota emme ole vielä keksineet. Meillä tekniikan kehitysputki taitaa olla 200v sisällä mikä on lyhyt ja radioaaltojen tunteminen vielä lyhyempi avaruuden aikajaksoissa.

tuskinpa ylivertaisesta kehityksestäkään teknologian suhteen voisi riippua.. kyllähän korkeammalta tasolta voisi aina tipauttaa standardeja alkeellisemmalle tasolle, kommunikoinnin suhteen. Itse asiassa, tämähän olis monin verroin järkevämpääkin kuin oman senhetkisen huipputasonsa hyödyntäminen. Taattaisiin se, että signaalia ei ainakaan aivan yhtä todennäköisesti kaappaa sellainen sivilisaatio, joka yhtä kehittyneellä (tai kehittyneemmällä) tasolla operoisi, kuin mahdollinen lähettäjä. Jos siis oletetaan että samat fysiikan lait (vaikka tulkinta oiskin kehittyneempää) pätisivät heihin siinä missä meihinkin. Ja jos tässä maailmankaikkeudessa/ulottuvuudessa ollaan, näin tietty olisikin. Eli samat alemman tason fysiikan lakeihin nojaavat päätelmät olisvat hyvin tod.näk. joutuneet itsekin jossain aikaisemmassa kehityshaarassa käymään läpi. Kuten vaikkapa esim. radio-signaalinkin.. toisaalta, voisihan ulkopuolisen elämänmuodon kehitys sisältää ja pohjustaa aivan erilaisiin toimintamenetelmiin kuin mitä telluksella.
Mutta tän ulottuvuuden lainalaisuuksilla, ilmenemis-muoto olis oletetulla tasolla tietty sama.

Aiheuttaako ihmiskunta potentiaalisen ulkopuolisen kehittyneemmän uhkan vaaran, lähettämällä viestejä avaruuteen? Jos uskoo uhvoihin, niin kyllä, jos taasen ei usko, niin sitten tietty ei.
Väittäisin, että syytä huoleen tuskin kuitenkaan on

mut mikäs tällasiakin funaillessa, vaik höpöjä oiskii. Onhan uhvo-jutut sentään realistisempia mahdollisuuksia kuin ID höpinät. Ellei tähän tietty sisälly sellanen oletus, että jokin muu elämänmuoto liittyisi olennaisesti esim. tähän meidän "älykkääseen suunnitteluun"? Eihän sitä voi koskaan tietää, joten mikäs näitä uhvoja spekuloidessa, vaikkei niihin uskoiskaan

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Ertsu
Seuraa 
Viestejä7546

Onhan noita viestejä voinut löytyäkin, mutta ne salataan suurelta yleisöltä kuten UFOhavainnot. Viranomaiset pelkäävät, että väestö joutuu paniikkiin, jos viestit paljastetaan.

Tulevaisuuden kommunikointi perustuu todennäköisesti välittömään datan käsittelyyn hyödyntäen supersymmetriaa, jolloin matkalla ei merkitystä vaan kaikki tapahtuu yhtäaikaisesti eikä viivettä esiinny. Kai muitakin vaihtoehtoja on, mutta tulevaisuuden tiedonsiirto perustuu todennäköisesti kvanttifysiikkaan, jonka avulla voidaan avaruutta ja aikaa manipuloida. Jos aikoinaan jokin sivilisaatio keksi radioaallot on epätodennäköistä että se olisi 13,7 miljardia vuotta vanhassa universumissamme juuri samalla asteella kehityksessä kanssamme tai edes välttämättä kiinnostuneita meistä tai välittämään informaatiota itsestään muille.

Varaktori
Seuraa 
Viestejä777

Tekniikka kun kehittyy, niin lähetystehot pienenevät. Saa olla aika paljon watteja pääteasteessa jos tarkoituksena on lähettää signaali toiseen aurinkokuntaan niin että se sieltä kohinan seasta on vielä löydettävissä. Vastaanottajan sijaintikin melkein pitäisi olla tiedossa jotta osataan lähettää kapealla keilalla oikeaan suuntaan.

Toisaalta taitaa olla aika epätodennäköistä, että kaksi kohtuullisen lähellä olevaa sivilisaatiota kehityisi samaan aikaan teknisesti suunnilleen samalle tasolle.

Kulmikkat silmälasinlinssit. Ymmärtäisin, jos lastensadun kuutiopäinen robotti haluaisi sellaiset, mutta ihmiselle ne eivät sovi.
http://www.youtube.com/watch?v=PLNR4xfh1Qc

Deus Ex
Kehittyneemmät elämänmuodot käyttää kvanttiradiota.niinjoo, voishan sekin olla mahdollista ettei universaaleihin piireihin olisi edes asiaa ilman asianmukaista teknologis-evolutiivista kehitystasoa.
Tää voisi olla jopa melkein oletettavaakin.
Kukas sitä nyt idiootin kanssa jaksais noin vaan niiko lämpimikseen kommunikoida?

se että oltaisiinko ihmisten olemassaolosta tietoisia, vois tietty olla eri juttu. Tosin, avaruuteen mahtuu kyllä, joten tilaa riittää, ja toiseen elämänmuotoon törmääminen noin vaan sattumalta tai edes tarkoitushakuisestikaan olisi hyvin epätodennäköstä.
Ja jos jotkut olisivatkin "maakalaisista" tietoisia, niin meidän sivilisaation seuraaminen aitiopaikalta olis tietty melko hupaisaa, jos huumorintaju liippais ees vähän samankaltasesti ko meidän ..miettikkää kuinka hullu tosi-tv oltais?

JOS täällä vierailee oikeita ET:itä ovat he varmasti ihmisiä teknologiassa edellä reippaasti, ja jos heidän aluksensa matkustavat valon nopeudella, niin aika varmasti heillä on käytössään jokin paljon kehittyneempi viestinnän muoto

Oletetaan ,että apinat osaisivat kommunikoida ihmisten kanssa radiolla. Mitkähän olisivat puheenaiheet?
Sama pätisi ilmeisesti ihmisten "kommunikointiyrityksiin" suhteessa hiukan fiksumpiin piireihin.

Ne varmaan kuuntelee Radio Novaa. Tai sitten ne lopetti kun samat piisit soi. Huomasivat ettei kannata ottaa yhteyttä. Annetaan vielä kehittyä muutama tuhat vuotta.

Alex
Seuraa 
Viestejä486

No, eiköhän tilanne ole yksinkertaisesti niin että mahdollinen sivilisaatio lähettää radiohälyä vain hyvin lyhyen aikaa olmeassaolostaan.

Lisäksi lähimpään älyyn saattaa olla matkaa kymmeniä tuhansia valovuosia joten aika hyvä säkä saa olla jos satumme jotain löytämään vaikka maailmankaikkeudessa olisi miljardeja sivilisaatioita.

--

sapetix
Oletetaan ,että apinat osaisivat kommunikoida ihmisten kanssa radiolla. Mitkähän olisivat puheenaiheet?
Sama pätisi ilmeisesti ihmisten "kommunikointiyrityksiin" suhteessa hiukan fiksumpiin piireihin.Jos ihmiskunta osaisi edes kommunikoida omien lastensa kanssa niin päästäisiin edes alkuun, puhumattakaan siitä että osaisimme "kommunikoida" muiden maapallon lajien kanssa kuten vaikka delfiinien tahi muurahaisten kanssa.

Viestintä ei ole koskaan ollut ihmiskunnan vahvin osa-alue. Sen sijaan länsimaisen (tarkoitan ei afrikkalaista tai intialaista) ihmisen mieletön halu viimeistellä mökkinsä pihakiveys, viimeistellä skaala-lennokki tai laittaa niittyaita niin viimeisen päälle että kaikki naapurit ja sukulaisetkin huomaavat, saattaa ajatuksena ajaa ihmiskunnan kohti maailman supersivilisaatioksi.

Olipa kökkö postaus, mutta menköön kuitenkin. Kyllä sieltä ehkä jotain ajatusta voinee löytyä...

Ertsu
Seuraa 
Viestejä7546
Tuomas_Akvinolainen
sapetix
Oletetaan ,että apinat osaisivat kommunikoida ihmisten kanssa radiolla. Mitkähän olisivat puheenaiheet?
Sama pätisi ilmeisesti ihmisten "kommunikointiyrityksiin" suhteessa hiukan fiksumpiin piireihin.Jos ihmiskunta osaisi edes kommunikoida omien lastensa kanssa niin päästäisiin edes alkuun, puhumattakaan siitä että osaisimme "kommunikoida" muiden maapallon lajien kanssa kuten vaikka delfiinien tahi muurahaisten kanssa.

Eikä tarvitse mennä edes eri lajien välille, vaan miten esim suomalainen ja kiinalainen voisivat kommunikoida toistensa kanssa puhelimen välityksellä edellyttäen, että kumpikaan ei osaa englantia. Face to face -kommunikoinnissahan on aina mahdollisuus elekieleen ja kuvien piirtelyyn, mutta puhelinkommunikointi vaatii kielen hallintaa.

omena
ymmärrämmekö mitä muurahaiset meille haluaa kertoa ?Joo...

-Muurahainen: "Painu nyt hyvän sään aikaan hittoon siitä töllistelemässä, mulla on keko tekeillä! -tanan juntti!"

Eli aika samanlaisia juttuja kuin ihmisetkin yrittävät toisilleen kertoa.

Muinaisia kirjoituksia taitaa olla aika paljon joita emme osaa tulkita.
Ne ovat sentään ihmisten tekemiä toisille ihmisille. Saattaisi olla jonkin verran vaikeaa tulkita "alieneiden" viestejä elleivät he niitä erikseen tekisi sellaisiksi joita tavallaan ala-asteella olevat ymmärtäisivät.

Mainio kirja aiheesta: (lainailua taas)

Stephen Webb: Missä kaikki ovat?
Viisikymmentä ratkaisua Fermin paradoksiin ja maan
ulkopuolisen elämän arvoitukseen.
Ursa 2006. Ursan julkaisuja 96.
Suom. Hannu Karttunen.

Jos viime vuosien julkaisuista pitäisi valita yksi teos
edustamaan hyvää scifiä, niin yhtään epäröimättä
valitsisin Stephen Webbin tietokirjan Missä kaikki ovat?
Kirja sisältää enemmän nokkelia scifistisiä ideoita ja
kiehtovia selityksiä maailmankaikkeuden luonteesta kuin
monenkaan tieteiskirjailijan tuotanto. Kosmologiasta
kiinnostuneille kirjan lopusta löytyy kuudenkymmenen
sivun mittainen viiteosa hakemistoineen,
täydennyksineen ja kirjaluetteloineen.

Webbin lähtökohta suuriin kosmologisiin selityksiin on
tieteellisen perusteltu. Hän on kerännyt ja luokitellut
viisikymmentä kiinnostavinta ratkaisua Enrico Fermin
nimellä kulkevaan paradoksiin: jos maailmankaikkeus on
täynnä älyllistä elämää, niin miksi meillä ei ole
havaintoja siitä? Tämä on varmasti se suurin kysymys,
joka on vetänyt monia meistä avaruusfiktion pariin;
kysymys, joka herää aina uudelleen, kun kirkkaana
talviyönä katselee tähtien määrää taivaalla.

Webbin kirja pakottaa lukijansa itsekritiikkiin, jonka
tulokset ovat varsin pessimistisiä. Toisaalta sinnikäs
scifisti voi innostua muotoilemaan omia selityksiä sille,
kuinka monta pianonvirittäjää mahtuu yhteen
maailmankaikkeuteen.

Kiehtovaksi Webbin kirjan tekee sen selkeän jutusteleva
tyyli, huolelliset selitykset astrofysiikan perusteisiin,
sekä se, että Webb pitää arvokkaana tieteiskirjailijoiden
tarjoamia ratkaisuja paradoksille, esimerkiksi erilaisia
Galaktinen eläintarha -skenaarioita. Kirjan
alkukevennyksenä on ideoista leikkisin: alienit ovat jo
täällä ja he kutsuvat itseään unkarilaisiksi. Perustelu on
milteipä vakuuttava. Los Alamosin kuuluisassa
tiedemieskollokviossa oli 1940-luvulla poikkeuksellinen
edustus unkarilaisia tiedemiehiä, jotka olivat syntyneet
kymmenen vuoden sisällä Budapestissa, tunnetuimpana
heistä John von Neumann.

Webb toki rauhoittelee lukijaa, että nerojen keskittymät
eivät ole maapallolla harvinaisia. Hän toteaa
painokkaasti (s. 59), että mitä tahansa ideaa ei voi pitää
edes hypoteesina, mikäli se ei synnytä ajatuksia
havainnoista, joilla testata ideaa. Näin hypoteesi eroaa
pelkästä spekuloinnista . ja tätä kautta voisimme löytää
kätevän selityksen sille, miten scifi, tai ainakin hyvä
scifi, eroaa ylimalkaisesta "spekulatiivisen fiktion"
luokituksesta. Hyvä scifi olisi siis sellaista tietopohjaista
fiktiota, jossa hypoteeseja testataan vähintäänkin
kertomusmaailman sisällä.

Myös tieteellisten selitysten taustalta löytyy ilmiöitä ja
käsitteitä, joista ainakaan itse en ollut koskaan ennen
lukenut, siitäkin huolimatta, että ne ovat aivan
elementaalisen tärkeitä elämälle Maassa. Esimerkiksi
monet planeettamme entsyymeistä ovat riippuvaisia
molybdeeni-nimisestä alkuaineesta, joka on äärimmäisen
harvinainen. Tämä tukee teoriaa Maan elämän yhteisestä
geneettisestä koodista, joka puolestaan tukee ajatusta
"suunnatusta panspermiasta", elämän siementen
tarkoituksellisesta kylvämisestä läpi
maailmankaikkeuden.

Kirjasta selviää niin ikään, että Jupiterin kaltaiset
planeetat ovat ilmeisen välttämättömiä merkkejä
elinkelpoisista aurinkokunnista, koska se pitää
planeettajärjestelmän tasapainossa ja kokonsa ansiosta
vetää puoleensa vaarallisia komeettoja. Toisaalta
katastrofit saattavat olla tarpeellisia evoluutiolle.
Fyysikko John Cramerin teoria on ratkaisu nro 38: ehkä
20-30 miljoonan vuoden välein tapahtuva planetaarinen
katastrofi kiihdyttää evoluutiota. Tämä rytmi taas on
riippuvainen Jupiterin kiertoajasta auringon ympäri.

Webbin teosta lukiessa joutuu toistuvasti juupas-eipäs .
väittelyihin itsensä kanssa, mihin on valmis uskomaan.
Ihmiskunnan itsekkäät ajattelutavat Webb tiivistää
haastavasti kysymykseen siitä, kuinka kauan oman
lajimme voi olettaa kestävän tällä planeetalla: "Jos uskot
ihmiskunnan selviytyvän epämääräiseen tulevaisuuteen,
asuttavan Linnunradan ja tuottavan 100 biljoonaa
ihmisolentoa, joudut kysymään itseltäsi, miksi olet niin
onnekas, että olet kaikista koskaan elävistä ihmisistä
ensimmäisten 0,07% joukossa."

Toisin sanoen: jos kuvittelet että ihmiskunta tulee
asuttamaan linnunradan, miksi "he" eivät ole jo tehneet
sitä? Webb kertoo avoimesti, millaisiin selityksiin hän on
valmis "uskomaan" eli mitkä teoriat ovat todennäköisesti
sellaisia, että niihin saadaan vahvistusta tulevaisuudessa.
Samoin jotkut ratkaisut vetoavat talonpoikaisjärkeen
enemmän kuin toiset. Oma suosikkini on
gammapurkauksiin pohjautuva selitys siitä, että
viimeisintä purkausta seurannut elämä linnunradallamme
on vielä hyvin nuorta - ja me olemme ensimmäisten
joukosta kuin ainakin maailmankaikkeuden aatamit ja
eevat.

Webb itse on vieläkin pessimistisempi. Hän ynnää kaikki
teoriat siitä, miten vaikea älyllisen elämän on kehittyä, ja
toteaa, että todennäköisesti me tosiaankin olemme
totaalisen yksin.

Ertsu
Seuraa 
Viestejä7546

Tuota väitettäsi vähän ihmettelen:

Balthasar
Esimerkiksi
monet planeettamme entsyymeistä ovat riippuvaisia
molybdeeni-nimisestä alkuaineesta, joka on äärimmäisen
harvinainen.http://fi.wikipedia.org/wiki/Haponkest% ... ter%C3%A4s

"Tavallisissa haponkestävissä kauppateräksissä on molybdeenia 2% tai 2,5%. Hyvin korroosionkestävissä erikoisteräksissä molybdeenia voi olla 3-6%.
"

Jaa, Webb ei ole tainnut huomata että älyllistä elämää olisi syytä etsiä ensin maapallon pinnalta. Sama satsaus kun SETI:iin delfiinien ja muiden älykkäimpien lajien tutkimukseen niin saadaa yhteinen kieli kehitettyä.

Mutta ihmisen ahneus pakottaa etsimään itseään tehokkaampaa älyä, jolta voisi saada armonpaloja omaa älyllistä impotenssia nostattamaan.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat