Seuraa 
Viestejä45973

Prisma näkyy mainostavan Visiomar Starracer 60/700 28x-155x kaukoputkea hintaan 99 €, kehuvat että jupiterin kuut ja saturnuksen renkaatkin näkyisivät tuolla. Eihän tuolta ja tuohon hintaan mitään ammattilaisvehjettä saa, mutta kannattaako tuommoista harkitakaan joululahjaksi ostaa? Jos ei, niin mitä kannattaisi harkita? hintaa ei tarvitse juuri paljon tuon enempää olla, joten mitään 2000€ putkia on turha ehdottaakaan, mutta ei sen ihan pelkkä lelukaan tarvitsisi olla.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (2)

Ei ole. Kävin katsomassa, ja ihan henkilökohtaisen mielipiteeni mukaan se on vain hieman parempi kuin Lidlin taannoinen tarjoustuote, josta sai ihan hyvän välineen kunhan vaihtoi objektiivin, okulaarin, tarkennuslaitteen ja jalustan. Isommilla suurennoksilla saa markettituotteilla itsensä vain vihaiseksi ja vieroitettua hyvästä harrastuksesta.

Tein aikoinaan, ennen vakavamapaa harrastusvaihetta, itse kaukoputken halvasta 70-luvun piraattiteleobjektiivista ja kiinalaisesta matkamuistotason mikroskoopin okulaarista käyttäen putkena kahta sisäkkäin sopivaa pahvista julistehylsyä. Maalarinteippiä riittävästi välyksien tasaamiseksi, jalustana käytin pientä kolmijalkaa ja putken kiinnittämiseen siihen - yllätys - maalarinteippiä. Parempi oli näkymä kuin nykyisillä markettituotteilla.

Jupiterin kuut ja Saturnuksen renkaat näkyvät jo pienellä kiikarilla, nyt lähellä olevan Marsin pinnan havainnointiin riittää valosaasteisella pääkaupunkiseudullakin jo 15 x 70 kiikari. Suosittelen kurkistamaan Ursan harrastesivuille, joilta löytyy ihan vakavasti otettavia käytettyjä kaukoputkia jne. kohtuuhintaan. Mitenkään muuten mainostamatta, TAL1 on yliveto ensimmäiseksi kaukoputkeksi.

Off topic: isoenoni kehui aikanaan kirvestään, 30-luvulta peräisin olevaa, tosi hyväksi: "Terä vaihettu kahesti ja varsi nelijästi, mutta viälä se viskarsseille pärijää"

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat