Seuraa 
Viestejä8692

Brittitoimittajan tutkimus kertoo shoppailun johtuvan ihmisen kivikautisesta shoppailugeenistä. Oletko kyseisen geenin kantaja? Itselleni shoppailu on sietämätöntä touhua, jota kärsin vain naisväen painostuksesta.

Shoppailu periytyy luolamiehiltä - citynaisille?

http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Sho ... 5243998493

Kommentit (19)

sigfrid
Brittitoimittajan tutkimus kertoo shoppailun johtuvan ihmisen kivikautisesta shoppailugeenistä.

Maailma on täynnä järjettömiä ja epäloogisia tutkimuksia täynnä, tämä on niistä taas yksi. Tutkimuksen tekijä on järjetön, mutta millainen on se ihminen joka tollasee uskoo??? Siinäpä kysymys.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tunnen tarvetta hankkia uusia vaatteita ja tavaroita sitä mukaa kun ne kuluvat tai alkavat vituttaa, mutta vaatekaupassa tms. käynti vaatii aina kovaa ponnistelua.

Ei oikein touhu nappaa. Inhoan ihmismerta ja tasan taatusti en varsinkaan pidä sellaisesta ostelusta että juostaan siellä ja täällä ja mitään ei löydy mistään. Eniten nautin tilanteesta että minulla on selkeä tarve X joka tyydyttyy heti välittömästi puljussa Z. Mikäli joudun juoksemaan useammassa liikkeessä yhden ainoan artikkelin perässä, menee hermot.

Tulee osteltua aika paljon netistä, kun tarvitsemansa löytäminen on todennäköisempää kuin ympäristöä saastuttava ympäriinsä päristely.

Toope
Seuraa 
Viestejä28535
Korpi
Tunnen tarvetta hankkia uusia vaatteita ja tavaroita sitä mukaa kun ne kuluvat tai alkavat vituttaa, mutta vaatekaupassa tms. käynti vaatiovaina kovaa ponnistelua.

Uuspoikamiehenä myös hoidan nuo vaateostokset yleensä kerralla, jotta kärsin ostoskokemuksesta mahdollisimman vähän. Mahdollisimman vähän aikaa kaupassa, sitten kaljalle toipumaan. Äijäostoksia, tiedän..., mutta en vaan voi sietää noita vaateostoksia. Naisissa on jotain pahasti vialla

"Ruotsikin oli pirullinen maa ennen kuin tajusivat tuon monikulttuurin. Peppit ja Lindgrenit ovat niin eilispäivää." Pommit ja etnojengit? Uusi normaaliko?
"Ei ole tärkeää, kuka tai mikä hallitus lopettaa huonon maahanmuuton Suomeen. Pääasia on se, että joku sen lopettaa."
"Minä kun tyhmänä luulin, että median moniarvoisuus olisi arvokasta, eikä valtamedian samanmielisyys?"

Toope

Uuspoikamiehenä myös hoidan nuo vaateostokset yleensä kerralla, jotta kärsin ostoskokemuksesta mahdollisimman vähän. Mahdollisimman vähän aikaa kaupassa, sitten kaljalle toipumaan. Äijäostoksia, tiedän..., mutta en vaan voi sietää noita vaateostoksia. Naisissa on jotain pahasti vialla"Naisena hoidan kaikki työkalu-, puutavara- ja maaliostokset yleensä kerralla, jotta kärsin ostokokemuksesta mahdollisimman vähän. Sitten naistenlehden ääreen toipumaan. Paras tapa on tilata homma pätevältä ammattiremonttireiskalta, joka hoitaa myös tarvikehankinnat. Näin pääse helpommalla, vaikka menettääkin sen palkitsevan puuhailun itse. Miehissä on jotain pahasti vialla, kun pystyvät tuntikausia tutkimaan jotain ruuvikasoja ja hylsysarjoja."

Alkossa ja verkkokaupassa on ihan kiva shoppailla, hallikin menettelee mutta ruokakaupoissa pitää valita jotain muuta kuin maksimarketteja ettei hermo mene.

Vaatteiden shoppailu on ihan ok verkkokaupassa. Ainoastaan palautukset nyppii joten pitää osata kerralla valita oikea (kuvastosta)

Neutroni
Seuraa 
Viestejä35916
emp
"Naisena hoidan kaikki työkalu-, puutavara- ja maaliostokset yleensä kerralla, jotta kärsin ostokokemuksesta mahdollisimman vähän. Sitten naistenlehden ääreen toipumaan. Paras tapa on tilata homma pätevältä ammattiremonttireiskalta, joka hoitaa myös tarvikehankinnat. Näin pääse helpommalla, vaikka menettääkin sen palkitsevan puuhailun itse. Miehissä on jotain pahasti vialla, kun pystyvät tuntikausia tutkimaan jotain ruuvikasoja ja hylsysarjoja."Se ero tuntuu olevan yleinen, että miehet käyttävät ne tuntinsa netin ja tuoteluetteloiden ääressä ja lähtevät kauppaan vasta sitten, kun tietävät, että haluan valmistaja X:n tuotteen 12345A ja usein he valitsevat kaupankin etukäteen hinta- ja valikoimatietojen perusteella. Naiset puolestaan menevät kauppoihin tekemään sitä ostokseen liittyvää taustatyötä tai ihan huvikseen vain katsomaan, sattuisiko löytymään mitään kiinnostavaa. En ole koskaan kuullutkaan, että kukaan mies olisi mennyt työkalukauppaan hengailemaan ja katsomaan löytyisikö mitään, vaikka toki joskus mukaan tarttuu sellaistakin mitä ei suunnitellut ostavansa. Ainakin minun ikäryhmässäni homma toimii noin. Nuoremmat taitavat tilailla vaatteitaan nettikaupoista eri puolilta maailmaa siinä missä miehet omat lelunsa.

Sellainen järkevä selitys tuolle tulee mieleen, että miesten leluissa päälle näkyvät asiat ovat useimmiten paljon merkityksettömämpiä kuin vaatteissa ym. naisten harrastusvälineissä ja vertailussa tärkeämpää on perehtyä spekseihin ja muiden kokemuksiin siitä, paljonko spekseissä on markkinamiehen lisää. Kun taas vaatteesta saa kuvan perusteella aika rajallisen käsityksen.

Reiska
Seuraa 
Viestejä6039

Jos tuote on oikeanlainen nii miksei. Vaatteet ny ei vähempää kiinnosta ja myönnän, et olen joskus rautakaupassa käyny lähinnä huviksee, tosin mitään työkaluja en osta ihan tosta vaan, sillon on aina tarve. Pelien verkkokauppa Steam on vaarallinen paikka. Joskus myöski noi tietokonekomponentteja myyvät nettikaupat on vaarallisia.

Per se

bergepanther
Seuraa 
Viestejä4839

Nautin miehenä shoppailusta kun
a) jotkin muut tekevät sitä ja itse istun samaan aikaan vaikka baarissa
b) itse tilailen netistä tekniikkaa mieluummin perjantai-iltana pienessä pörössä budjetin ollessa suht vapaa
Muutoin shoppailun käsittäminen nautinnoksi on hieman työlästä

Retard
Seuraa 
Viestejä28258

Ostin muutama päivä sitten lenkkarit ja verkkarit. Lähti mukaan isommasta marketista ekat eteen osuneet lenkkarit ja ekat eteen osuneet verkkarit. Aikaa shoppailuun kesti alle minuutti ja hyvin ovat palvelleet jo kahden lenkin ajan.

Mitä vähemmän aikaa kuntoiluvälineiden shoppailemiseen, sitä enemmän aikaa kuntoilemiseen.

Jos argumentista ei voi johtaa yleistä sääntöä, sillä ei ole sisältöä.

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844
Neutroni
En ole koskaan kuullutkaan, että kukaan mies olisi mennyt työkalukauppaan hengailemaan ja katsomaan löytyisikö mitään, vaikka toki joskus mukaan tarttuu sellaistakin mitä ei suunnitellut ostavansa.Olen parisen kertaa hengaillut työkaluosastolla. Tosin on kyllä mielessä ollut jotain ideanpoikasta siitä mitä olisi hyödyllistä sieltä löytää. Kesällä löytyi aleköyttä, joten saattoi uudistaa kulahtaneet kissojen kiipeilytelineet.

Rousseau
Neutroni
En ole koskaan kuullutkaan, että kukaan mies olisi mennyt työkalukauppaan hengailemaan ja katsomaan löytyisikö mitään, vaikka toki joskus mukaan tarttuu sellaistakin mitä ei suunnitellut ostavansa.Olen parisen kertaa hengaillut työkaluosastolla. Tosin on kyllä mielessä ollut jotain ideanpoikasta siitä mitä olisi hyödyllistä sieltä löytää. Kesällä löytyi aleköyttä, joten saattoi uudistaa kulahtaneet kissojen kiipeilytelineet.On myönnettävä, että joskus tulee "shoppailtua" halpahallien työkalu- ym.osastoilla. Ei sieltä juuri koskaan tule ostettua mitään, mutta on se silti hauskaa katsella mitä turhaa ja tarpeetonta härpätintä kiinalaiset ovat taas keksineet. Niitä kun hypistelee, voi vain ihmetellä, miten ihmeessä tätäkin roskaa kannattaa roudata toiselta puolelta maailmaa. Esim. simppeli ruuvimeisseli ei kestänyt tavallista vääntöä, vaan muovinen kahva mureni käsiin ensimmäisellä kerralla.

Neutroni
En ole koskaan kuullutkaan, että kukaan mies olisi mennyt työkalukauppaan hengailemaan ja katsomaan löytyisikö mitään, vaikka toki joskus mukaan tarttuu sellaistakin mitä ei suunnitellut ostavansa. Ainakin minun ikäryhmässäni homma toimii noin. Nuoremmat taitavat tilailla vaatteitaan nettikaupoista eri puolilta maailmaa siinä missä miehet omat lelunsa.

Sellainen järkevä selitys tuolle tulee mieleen, että miesten leluissa päälle näkyvät asiat ovat useimmiten paljon merkityksettömämpiä kuin vaatteissa ym. naisten harrastusvälineissä ja vertailussa tärkeämpää on perehtyä spekseihin ja muiden kokemuksiin siitä, paljonko spekseissä on markkinamiehen lisää. Kun taas vaatteesta saa kuvan perusteella aika rajallisen käsityksen.
Niin. Voimme taas kerran todeta, että kokemuksemme tässäkin asiassa eroavat toisistaan. Itse olen mm. mieheni seuraksi käynyt tutustumassa siihen, millaisia paikalliset rautakaupat ovat Floridassa. Eikä se edes ollut ihan naapurissa. Ostaakin piti joku meisseli - jota siis ei menty hakemaan, vaan ihan vain, koska pitäähän jotain ostaa.

Tiesitkö, että tavaratalot keksittiin aikoinaan siksi,että myös naisille olisi sopivia julkisia paikkoja, joissa voi viettää aikaansa kodin ulkopuolella mainettaan pilaamatta? Oliskohan tässä syy siihen, miksi ne edelleenkin puhuttelevat miljöönä enemmän naispuolisia?

http://www.hs.fi/kirjat/artikkeli/Nuo+i ... lon+osasto

Tavaratalon kulutuskäyttäytymiseen tuoma muutos toteutui näyttävimmin naisten kohdalla. Se tarjosi ennen muuta sellaisen julkisen tilan, jossa muutoin kodin piiriin suljetut naiset saattoivat liikkua hyväksyttävissä merkeissä, ilman holhousta.

Siellä saattoi katsoa ja tulla nähdyksi. Se tarjosi mahdollisuuden tavaroiden pakottomaan tarkasteluun ja haaveiluun niiden omistamisesta, sosiaalisiin kohtaamisin ja itsenäisiin ostopäätöksiin, joiden kautta ennen muuta porvarisnaisista tuli vähän kerrassaan itsenäisiä kuluttajia ja kodin taloudellisten resurssien käytön suunnittelijoita.

Tavaratalojen kautta naiset ottivat kulutuksen keskeisiä alueita haltuunsa, "kulutus feminisoitui", kuten

Anna Kortelainen toteaa.

Oli onnellista, että tätä murrosta oli Pariisissa seuraamassa lähes tieteelliseen tarkkuuteen ja kattavuuteen pyrkivä aikalaistodistaja,

Émile Zola, jonka

Naisten paratiisi (

Au bonheur des dames, 1883, suom. 1986) on yksi kulutustutkimuksen pyhiä kirjoja.

Ei ole.

Pitäisi tutkia onko seuraavilla asioilla jokin yhteys, shoppailuriippuvuudella ja sillä, että valehtelee, jos siitä maksetaan jossain muodossa.

Tai shoppailulriippuvuudella ja varastamisella.

Ei ole eikä tule. Jos jotakin tarvitsen haen sen tai tilaan netin kautta, riippuen tietysti tavarasta.

En tiedä pahempaa kuin olla seurana jollekin joka kiertää kirppareita tai päivittäistavarakauppoja työkseen, vaate- ja kenkäkaupoista puhumattakaan. Vaikka olisikin rahaa siihen.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat