Seuraa 
Viestejä45973

Eli miten helpoiten saa valmistettua hiilidioksidia? Niin ja ei tarvitse vastata että hengittämällä tai kiljunvalmistuksella vaan siis hakusessa olisi jokin helppo ja yksinkertainen "resepti" (esim. liivatejauholla, ruokasoodalla, tjsp.) jolla saisi tuota hiilidioksidia valmistettua...

Kommentit (8)

luonnonystävä
Ruokasoodaa ja etikkaa sekoittamalla saat tuotettua hiilidioksidia.

Juuh, mutta olisko jollain tiedossa jotain sopivia mittasuhteita, vai nakkelenko vaan molempia summa mutikassa samaan purkkiin?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
o_turunen
Seuraa 
Viestejä14900

Ei se niin tarkkaa ole. Käytä vaikka teelusikkaa. Määrä tietysti riippuu etikan väkevyydestä.

Korant: Oikea fysiikka on oikeampaa kuin sinun klassinen mekaniikkasi. Jos olet eri mieltä kanssani olet ilman muuta väärässä.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä35095

Paljonko tarvitset? Etikka ja sooda tuottavat pieniä määriä epäpuhdasta kaasua pikku kokeisiin. Luultavasti autotarvikeliikkeen akkuhappo (rikkihappoa) ja kaupasta saatava kidesooda(natriumkarbonaattia) tulevat hieman halvemmiksi. Kannattaa laittaa ylimäärä happoa ja nakata siihen soodakiteitä kaasuntarpeen mukaan. Tuossa kaasussa on mukana happohöyryjä, jotka voivat aiheuttaa korroosiota tai muita haittavaikutuksia. Happo ja kalkkikivi toimivat myös, jos saat haltuusi vaikka lannoituskalkkia (kalsiumkarbonaattia, ei kalsiumoksidia tai -hydroksidia).

Kiljun tekeminen on kanssa yksi vaihtoehto. Sokerin massasta puolet menee hiilidioksidiksi. Tuo on kuitenkin aika hidas reaktio, joka sopii lähinnä pitkään jatkuvaan vähäiseen kaasuntarpeeseen. Ja ehkä keksit sivutuotteellekin jotain käyttöä. Jos tarve on suuri, tai tarvitset puhdasta kaasua, yritä hommata vanhoja hiilidioksidisammuttimia. Aga tietysti myy pullokaasua sikahintaan.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat