Seuraa 
Viestejä45973

http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2009/03/ ... 89806.html

Mitä mielipiteitä herättää tommonen uutinen? Mitä mieltä onko kuinka mahdollista?

Kommentit (16)

Tunnettu venäläistutkija Igor Panarin uskoo Yhdysvaltain luhistuvan ja hajoavan kuuteen eri valtioon ensi vuonna. Tutkija arvelee, että hajoamisen laukaisee talouskriisi. Panarin on Venäjän diplomaattiakatemian dekaani ja esiintyy usein asiantuntijana Venäjän televisiokanavilla.

Viimeksi Panarin on esitellyt ennusteitaan Moskovassa ulkomaisille tiedotusvälineille pitämässään luennossa. Ulkomaisen median oli kutsunut tutkijaa kuulemaan Venäjän ulkoministeriö. Diplomaattiakatemiassa koulutetaan Venäjän ulkoministeriön tulevia virkamiehiä.

Dekaanin mielestä yhdysvaltalaiset ovat moraalisen rappion vallassa, kun Yhdysvalloissa on kouluampumisia, paljon vankeja ja runsaasti homoseksuaaleja.

KGB-taustainen Panarin kehottaa Venäjää varautumaan Yhdysvaltain maailmanpoliittisen jäämistön geopoliittiseen pesänjakoon. Hän ennakoi Alaskan palaavan takaisin osaksi Venäjää Yhdysvaltain murennettua.

Panarin ennustaa Venäjän ja Kiinan muodostavan uuden maailmanjärjestyksen rungon. Hän kehottaa maita yhteistyöhön ja luomaan uuden maailmanvaluutan, joka korvaisi Yhdysvaltain dollarin.

Venäjän johto on viime vuosien aikana toistuvasti arvostellut Yhdysvaltoja. Yhdysvaltain tiedustelupalvelujen raporteissa on puolestaan pohdittu, voisiko Venäjä vielä uudestaan hajota.
Pelkästään kiukuttelua johtuen Venäjän hajoamisen spekulaatioista.

Panarin tuntuu käyneen Irakin entisen propagandaministerin pitämillä luennoilla yhdessä Matti Vanhasen kanssa.

USA on yksi nationalistisimpia valtioita, eikä paineita irtautumiseen ole missään osavaltiossa tai kansanryhmissä. Venäjällä taas ongelmia joka puolilla valtiota, näkyvimpänä Tšetšenia.

Ennustuksen taso vastaa Hymy:n astrologin päästelemiä totuuksia.

Samaa mää mietin että onko tää silmä silmästä?
Mutta kun tota ajattelee enemmän niin aika mielenkiintoinen silti. Että mitä jos sittenkin...? Miten P-Amerikka muuttuisi jos noin tapahtuisi? Alaskaa tuskin Venäjä sais ilman aseellista konfliktia. Suosiolla alaskalaiset ei venäjän passia ottais. Kuten kukaan muukaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kautta aikojen valtioita on syntynyt ja hajonnut. Eikä USA ole siinä poikkeus. Se on joskus perustettu, ja tulee joskus hajoamaan. Tuskin nyt kuitenkaan vielä ensi vuonna.

Huh...aika kovaa tekstiä. Tosin en näe mitään syytä miksei niin voisi tapahtua. Kun miettii tätä maailman tilaa niin mitä ihmeellisempiä asioita voi vielä tapahtua. Pahin skenaario on tietenkin kolmas maailmansota, joka ei ole mitenkään mahdoton. Toivottavasti eivät hätäpäissään paina siellä jenkilässä sitä kuuluisaa punaista nappia.
Ei sitä tiedä vaikka tulis jenkeissä uusi sisällissota! Spekuloin vaan tässä, mutta niinkuin todettua tämä maailma on niin perseellään että jos vielä huonompaan suuntaan menee niin

Aslak
Seuraa 
Viestejä9177

judettaja

Ei sitä tiedä vaikka tulis jenkeissä uusi sisällissota! Spekuloin vaan tässä, mutta niinkuin todettua tämä maailma on niin perseellään että jos vielä huonompaan suuntaan menee niin
Mitä hekevettijä ?
sekö olis maka menemistä huonomphan suunthan jos USA
hajoais ?
Mie kiittäsin yläkertaa jos hajoais jo huomenna, parempaa
ei maailmalle vois tapahtua.

Aslak
judettaja
Ei sitä tiedä vaikka tulis jenkeissä uusi sisällissota! Spekuloin vaan tässä, mutta niinkuin todettua tämä maailma on niin perseellään että jos vielä huonompaan suuntaan menee niin
Mitä hekevettijä ?
sekö olis maka menemistä huonomphan suunthan jos USA
hajoais ?
Mie kiittäsin yläkertaa jos hajoais jo huomenna, parempaa
ei maailmalle vois tapahtua.Mjaa.. Yhtäkkisesti ajateltuna reagoisin samoin, tosin jättäsin nuo satuolennot väliin ja korkkaisin konjakkipullon.

Hieman pidempään miettien, parempi skenaario olisi heikentynyt mutta ehjä USA, muuten ei maailma paljoa parane jos yksinapaisuus vain siirtyy maaailman toiselle laidalle itään.. (olkoonkin jotta kyllä Kiinakin heikentyisi luultavasti aika lailla jos USA todelliseen sekasortoon ajautuisi. Kuka sillon ostaa enää Mattelin leluja, saati sitten maksaa lainakorkoja Kiinalle?)

Siis varsinainen uutinenhan tässä taisi olla että uskovatko venäläiset Venäjän hajoamiseen? USA ongelmistaan huolimatta ei ole mitenkään epävakaa valtio - jos tulevaisuudessa tapahtuu hallinnossa etninen vallan uusjako kuten voisi ennustaa ei sekään hajota USAa valtiona, muuttaa vain sen luonnetta (ja käyttäytymistä).

Venäjällä hajoaminen on huomattavasti ajankohtaisempi skenaario, koska Venäjällä on irtautumista toivovia alueita ja mikäli nykyinen taloustuotannollinen kurimus aiheuttaa suuria levottomuuksia voi valtio menettää kykynsä estää separitismiä. Tsetseenia, Dagestan ja kumppanit lähtee varmasti, Baskiria ja vastaavat ehkä. Tietenkin on pienen pieni mahdollisuus että venäläinen kansanluonne NL:n romahtamisesta "viisastuneena" yrittää pitää kynsin hampain kiinni kaikista rajoistaan jopa totaalisen kaaoksen hinnalla. Huomattavasti kaameampi visio, vaikkei erityisen mukavia ole toki kumpikaan. Onneksi öljyn hinta lähtee nousuun niin saavat huokaista helpotuksesta ja vaihtaa kurssia (optimismi on mukavaa).

sigfrid
Hauska mies tuo Panar. KGB-taustainen tutkija, mitä hauskaa seuraavaksi?USA liittyy Venäjän Feredaatioon? Siis muutenkin kuin alaskan osalta..

Oho
Seuraa 
Viestejä2004
sigfrid
Hauska mies tuo Panar. KGB-taustainen tutkija, mitä hauskaa seuraavaksi?Pitänee kilauttaa YLE:lle ja kertoa maailman lopun tulevan huomenna n:7:52, varmaan pääsis illan pääuutislähetykseen tällä uutisointikynnyksellä.

USA on upporikas verrattuna Venäjään ja Kiinaan. Taloudellinen laskusuhdanne ravistelee paljon ennemmin venäläisten yhtenäisyyttä kuin amerikkalaisten. Yhdysvalloissa osavaltiot ovat niin riippuvaisia liittovaltion avusta, ettei niillä ole mitään edellytyksiä irtaantua siitä etenkään vaikeampina aikoina. Irroittautuminen - siten kun se on ehkä teoriassa mahdollista - romuttaisi osavaltion luottoluokituksen ja tekisi siitä taloudellisen raunion.

Toope
Seuraa 
Viestejä28546

Täyttä hömppää tuo "venäläistutkijan" näkemys. USA:ssa ei ole esim. Venäjään verrattavia sisäisiä etnisiä konflikteja, joten miksi USA hajoaisi? Talouslama ei riitä syyksi USA:n hajoamiseen.

"Ruotsikin oli pirullinen maa ennen kuin tajusivat tuon monikulttuurin. Peppit ja Lindgrenit ovat niin eilispäivää." Pommit ja etnojengit? Uusi normaaliko?
"Ei ole tärkeää, kuka tai mikä hallitus lopettaa huonon maahanmuuton Suomeen. Pääasia on se, että joku sen lopettaa."
"Minä kun tyhmänä luulin, että median moniarvoisuus olisi arvokasta, eikä valtamedian samanmielisyys?"

Lama on numero paperilla.

Elintaso ei laske USA:ssa, koska viennin osuus on vain muutama prosentti bkt:stä. Päinvastoin, asuntojen, autojen, öljyn ja korkojen halpeneminen on hyvä asia.

Dollarin heikkeneminen (joka on pientä verrattuna Brittien ja Ruotsin tekemään tahalliseen heikentämiseen) on myös hyvä asia. Vähentää tuontia ja lisää vientiä, ja syö ulkomaanvelan.

Kruunu on nyt 20% halvempi kuin viime kesänä. Eriksson ja ruotsin paperiteollisuus porskuttaa Suomen kustannuksella. Me taas olemme sidotut euroon. Tämä oli täsmälleen se worst nightmare.

sigfrid
Ennustajaeukko on taas otsikoissa. Pitäähän suurvallaksi havittelavalla Venäjällä olla omanlaisensa Römpän ukot Siperian sammakotkin ovat paljon suomalaisia suurempia

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/200903 ... 2_ul.shtml
Ohos, teksti senkun [size=150:1dibernf]paksunee[/size:1dibernf] vain..

JOS noin tapahtuisi, siis hajoaminen, niin väittäisin tässä JOS scenaariossa että yksikään näistä osista ei liity Kiinaan, eikä Meksikoon, eikä Venäjään, noin kuin varmasti. Ja tuskin liittyisi Eurooppaankaan, vastahan muutama vuosisata sitten pääsivät eroon Euroopasta.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat