Seuraa 
Viestejä5161

tässä tuli tehtyä emppiiristä tutkimusta imureista. itselläni nyt sattuu olemaan pari hepa imuria (toinen taisi olla jopa allergialiiton suosittelema) ja normi suodatinkankaalla pelaavaa imuria varastoissa. lainasimpas sitten vesisuodatin imurin ja tein "hullunkierron" vanhoista imureistani tähän kaverin vesisuodatinimuriin. järkytyin tuloksesta!

vaikka näitä hepa suodattimella varustettuja pussiimureita kuinka suositeltaisiin itselläni usko meni sillä tuon "hullunkierron" tehtyäni huomasin että paljon se hepa suodatinkin päästää lävitseen vaikka itse suodatin oli aivan uusi. puhumattakaan sitten näistä normi kangassuodattimella varustetuista imureista.

tuttuni on moittinut kärcheriä pienen sodatinsäiliön vuoksi (n.2 litraa) joten onko olemassa muita vaihtoehtoja? n. 1500 euron hintaa on saatavilla kuitenkin pro aqua. liekkö kellään kokemuksia ko. laitteesta? kuitenkin tarkoituksena olisi myös käyttää ko. laitetta märkäimurina myös joten säiliön koko saisi olla lähemmäs 10 litraa mutta koko kuitenkin sellainen että sitä voisi myös kotona käyttää.

toisen polven pilkkuvirhe

Kommentit (3)

sinnipirtti
Seuraa 
Viestejä5161

mun mielestä nuo mikrorepeämät ovat pienin ongelma sillä kun ajatellaan että imurin imuteho on n. 50 litraa/min ja kyseinen ilmamäärä pukataan n. 5*5cm suodattimesta lävitse. jos vähänkään käyttää maalaisjärkeä ymmärtää heti että suodatin tukkiutuu varsin nopeasti.

edit: kun suodatin tukkeutuu imulitrat vähenee ja näin ollen myös sitten hyötysuhde laskee ja lisäksi on vielä se että perus suodatin nakkaa osan pölystää uudelleen ilmaan.

toisen polven pilkkuvirhe

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kyllähän vesi/nestesuodatus on vanha keksintö, muinoin sitä käytettiin ajoneuvoissakin. Tosin vesisuodattimet hävisivät melko pian, ja alettiin käyttää öljysuodattimia, niitä käytettiin traktoreissa aika pitkään, ja taitaa niitä vieläkin jossain olla.

Syy siihen miksi ei moottoreiden kyljistä juuri öljysuodattimia enää löydä on huoltovälit. Nimittäin vaikka nestesuodattimet ovatkin melko tehokkaita, ne vaativat jatkuvaa huoltoa. Muistaakseni 50-luvun käyttöoppaissa oli ilmanputsarin huolto merkattu, jos ei nyt ihan päivittäishuoltoihin, niin viikkohuoltoihin vähintäänkin.

Uskoakseni oikeastaan ainoa syy paperisten suodattimien käyttöön oikeastaan missään on juuri huollossa. Ymmärtääkseni nestesuodatin on aina tiedetty teholtaan paremmaksi, mutta huolloltaan vaativammaksi. Tosin eipä se varmaan hirveästi imurointia vaikeuta jos rutiineihin lisää vesisäiliön täytöt ja tyhjennykset. Eri asia olisi jos pitäisi autoon muistaa joka viikko vaihtaa suodattimen öljyt.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat