Seuraa 
Viestejä2683

Mehän jo tiedämme, ettei ihminen voi omia henkisiä ominaisuuksia vain itselleen. Mutta voiko ihminen omia fyysisen ihmismäisyytensäkään ?

http://www.uusisuomi.fi/videot/52287-ko ... set-kasvot

http://www.uniquedaily.com/the-monkey-faced-pig/

Kysymys kuuluukin ? Kuinka monta eläintä on voinut kehittyä ihmismäiseksi vuosimiljoonien aikana tai johtuuko nykyisten eläinten ihmismäisyys jollain tavalla ihmisten geenien "valumisesta" vesistöön tai maaperään esimerkiksi ulosteiden / veren tms. kautta ?

Sattuma ja luonnonvalintako selittää ihmismäisen rakenteen esiintymisen muilla kuin kädellisillä ? Onko oletettavissa kauhukuva, joka vastaa Apinoiden planeettaa mutta onkin Kalojen ja Possujen Planeetta ? Putoammeko me ravintoketjussa ruokiemme alapuolelle ja tyhmistymmekö ? Onko ihmiskunta tullut päätökseensä ? Kuka rulettaa seuraavien miljoonien vuosien päästä ? Älykkäät karppiyhdyskunnat valtamerissä vai tryffeleitä etsiskelevät sikamaiset ystävämme...

Mutta ilmeisesti jotain hyötyä on siitä, että lärvä näyttää ihmismäiseltä.. Kun ajattelee oikein syvällisesti, niin monestakohan eläimestä on syntynyt ihmismäisiä kädellisiä olentoja ja kuinkahan moni niistä on sukupuuttoon kuollut jättämättä jälkiään.. Geenit ja DNA:han on samaa eläimellä kuin eläimellä ihan banaanikärpäseen saakka ja oli sitten sammakko tai ihminen, sikiön alkuvaiheessa samannäköinen..

Tää vilosoovinen ajatelma ihmisen ainutlaatuisesta pistää taas herättelemään, miten yleismaailmallisista palikoista (DNA ja geeni) järjestellään niin, että niistä syntyy jotain ihmismäistä ja onko se välttämättä tarvinnut tapahtua vain kerran.. Siis ovatko apinaihmiset sukua toisilleen vai eivät.. Onhan voinut käydä niin että sama mutaatio on yrittänyt tunkea ihmismäistä possua lukuisia kertoja, kunnes niistä parhaimmat jäivät hallitsemaan puoliapinoina, apinoina, orankeina, simpansseina, gorilloina ja ihmisinä..

Tässähän melkein voi heikompi alkaa uskomaan esim. vedahömppäjuttuihin, kuten vanhojen aikojen viiteen eri ihmisrotuun.. jne.. mutta onneksi vain melkein.. Noh tässä kuitenkin pohdittavaa itse kullekin..

Mitä olette mieltä tällaisesta eläinten äkillisestä mutatoitumisesta ihmismäiseksi ? Eikö se itseasiassa mahdollista tieteen hyväksymiä mutaationopeuksia nopeammat muutokset myös ihmisessä ? Johan ihmisen pituuskin on kasvanut 200 vuodessa kymmeniä senttejä, miksei samalla äly ja muut henkiset ominaisuudet.. Fyysisestä henkiseen.. kohta me emme osaa kävellä, mutta shakkia osaamme pelata jokainen unissammekin..

Parempi on olla sanomatta mitään, jos ei ole mitään sanottavaa. Keskustella voi aina.

Kommentit (2)

rcislandlake

Kysymys kuuluukin ? Kuinka monta eläintä on voinut kehittyä ihmismäiseksi vuosimiljoonien aikana tai johtuuko nykyisten eläinten ihmismäisyys jollain tavalla ihmisten geenien "valumisesta" vesistöön tai maaperään esimerkiksi ulosteiden / veren tms. kautta ?

Noh noh. Se, että jonkin yksittäisen sairaalloisen eläinparan epämuodostuneet kasvot voi hyvällä tahdolla tulkita ihmismäisiksi ei tarkoita yhtikäs mitään. Nuo eivät ole edes evoluution tuottamia lajityypillisiä ominaisuuksia, vaan yksittäisiä epämuodostumia.
Eivätkä eliöt noin vain napsi geenejä ympäristöstään. Bakteerit pystyvät niin tekemään, mutta nekin vain varsin pienille DNA-pätkille.

rcislandlake

Mutta ilmeisesti jotain hyötyä on siitä, että lärvä näyttää ihmismäiseltä.. Kun ajattelee oikein syvällisesti, niin monestakohan eläimestä on syntynyt ihmismäisiä kädellisiä olentoja ja kuinkahan moni niistä on sukupuuttoon kuollut jättämättä jälkiään..

Tuota, mitenkäs se todistaa että ihmismäisestä naamasta on hyötyä? Ja mitä hyötyä siitä ajattelit olevan?
Ihmisen naamassa on erikoista lähinnä liikkuvat ja erottuvan väriset huulet, jotka mahdollistavat viestimisen ilmeillä. Ne puuttuvat siitä huolimatta noilta ihmisennaamaisilta eläinmutanteilta. Muutenhan ihmisen kasvot ovat aika kelvottomat: leuat ja hampaat eivät sovi pureskeluun ja karvaton, ohut iho on herkkä vahingoittumaan.

rcislandlake

Mitä olette mieltä tällaisesta eläinten äkillisestä mutatoitumisesta ihmismäiseksi ? Eikö se itseasiassa mahdollista tieteen hyväksymiä mutaationopeuksia nopeammat muutokset myös ihmisessä ? Johan ihmisen pituuskin on kasvanut 200 vuodessa kymmeniä senttejä, miksei samalla äly ja muut henkiset ominaisuudet..

Näitä suuria kertamutaatioita on evoluutioteoriassa kutsuttu "toiveikkaiksi hirviöiksi", eräänlaisiksi kokeiluiksi, joilla on erittäin suuri todennäköisyys olla elinkelvottomia, mutta joita silti syntyy. Niiden osuudesta evoluutiossa on kuitenkin melko vähän näyttöä: lajitovereistaan paljon poikkeava otus jää helposti ilman lisääntymiskumppania, vaikka jostain kumman syystä sattuisikin olemaan elinkelpoinen.
Ainoa esimerkki, josta olen kuullut on se, että suuri osa lepakoiden sormien pidentymisestä on ilmeisesti tapahtunut kertaluokan mutaationa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat