Seuraa 
Viestejä45973

Psykopsyllien etsijät voivat lopettaa lukemisen tähän, sillä aihe käsittelee siivousta.

Olen jo jonkin aikaa ollut Ihme- tai Taikasienen eli Swiffer Magis Eraser siivoustyynyn ylpeä, mutta arka omistaja. Kun aiheesta on nyt keskusteltu jopa kunnianarvoisan murobbs:n sivuilla, uskalsin avata tämän aiheen.

Ensin todistusta ja ylistystä. Kyseinen räikeästipakattu siivousesine on parasta sitten mikrokuitupesimien. Se valkea, pesusienenkaltainen palanen poistaa hirveimmätkin äimäpaskatahrat. Palanen kastellaan ja tahraa "kumitetaan" sienellä ja sen jälkeen pyyhitään alue kostealla puhtaalla rätillä. Ja katso, toimii paremmin kuin katolinen kirkko. Mustimmatkin kuulakynäpiirustukset, seinänhinkkaumat ja jopa uuninlasiluukku kirkastuvat kuin sulhasen kasvot hääpäivän iltana.

Humanistisfemiinisti olen kumminkin tätä ihmekalua pelännyt, kun oletin sen olevan jonninmoista kemikaalia, kasaanpuserrettua raskasvettä ja atomia. Nyt sain kumminkin selville, että näin ei ole, vaan teho perustuu materiaaliin, jonninmoiseen hartsiin.

Hartsi liittyy jotenkin viulunkieliin ja kovuuksiin, muistan ma. Ja tästä haluaisin tietää lisää. Eli jos p'ska siirtyy jonkin hartsin "kovuusvaikutuksen" takia pinnasta pois, niin eikös sitten puhdistettavan pinnan laatu vaikuta siihen, että kestääkö se taikasientävai ei? (Ei saa pilkata, mietin kovasti, miten ongelmani sanoiksi virkkisin, mutta kun minulla ei ole alan sanavarastoa.)

Pakkauksen ohjeissa sanotaan epämääräisesti, ettei saa käyttää lakatuille tai "käsitellyille" pinnoille. Eikös kaikki pinnat, paitsi kivet, ole jotenkin käsiteltyjä? Enhän nyt kiviä aio pestä.

Tähän asti olen tahrataikonut melamiinityöpöytäpintoja, kaakeleita ja uuninluukkuja, mutta kevätaurinko saa minut himokkaana haaveilemaan puhtautta kimmeltävästä kodista.

Joten voisiko joku selittää hyvin selkeästi, että pitääkö tämä kovuusvaikutushypoteesini paikkansa. Ja jos pitää, niin miten voin päätellä eri materiaaleista, voiko niitä taikasieneillä?

Jos jollakulla palstalaisella on menestyskokemuksia ihmesieneämisestä, kuulisin mielelläni lisää Hyvää Sanomaa.

Kommentit (19)

Vastaako kyseinen tuote millään tapaa tätä Mr. Cleanin Magic Eraseria?

http://www.mrclean.com/en_US/products/eraser.shtml

Tuon teho perustuu täysin samaan kuin mikrokuituliinojenkin joka voidaan kiteyttää seuraavaan kuvaan sillä erolla että tuon sienen kuidut ovat huomattavasti jäykempiä kuin kankaassa käytetyt:

En ole ainakaan huomannut itse, että mistään lakkakäsitellystä pinnasta lähtisi irti mitään, silmälasien linsseistä tosin lähti pinnoitus sameaksi.

Lisää infoa mikrokuiduista:
http://en.wikipedia.org/wiki/Microfiber

Edit:

Eli tuo sieni on siis valmistettu Basotect v 3012 nimisestä materiaalista.

Even the most ingrained dirt cannot resist the glass hard microstructure of melamine resin.http://www.plasticsportal.net/wa/plasticsEU~en_GB/function/conversions:/...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Minäkin inhoan siivousta, mutta minkäs teet, kun piikoja ei saa eikä Pappa anna mun ottaa nöyrää vaimoa.

Joten karaisepa anomalia vatsasi ja lue kaino kysymys. Hartsi(mikä ikinä se on) lie tarpeeksi maskuliininen aihe?

Jaa, En tiedä, Mc Root, kun minulla on vain ollut tämä yksi ja ainoa (siivousneitsytvaimouttako? Translate this word in english).

Rakastan mikrokuituliinojani lähes yhtä paljon kuin Pappaa, mutta en ymmärrä, miten ne voisivat liittyä Taikasieneen. Ja miten hartsi liittyy koko asiaan? Mikrokuituliina on silmälasien puhdistukseen parhautta. Mutta mihin minä uskaltaisin Taikasientä käyttää?

Mummo
Jaa, En tiedä, Mc Root, kun minulla on vain ollut tämä yksi ja ainoa (siivousneitsytvaimouttako? Translate this word in english).

Rakastan mikrokuituliinojani lähes yhtä paljon kuin Pappaa, mutta en ymmärrä, miten ne voisivat liittyä Taikasieneen. Ja miten hartsi liittyy koko asiaan? Mikrokuituliina on silmälasien puhdistukseen parhautta. Mutta mihin minä uskaltaisin Taikasientä käyttää?
Hartsi (eng. resin) viittaa valmistuksessa käytettyyn muovihartsiin vrt. polyesterihartsi jota käytetään esm. lasikuidun kovettamisessa.

Mikrokuituliina toimii hyvin silmälasien puhdistukseen, kuten muidenkin lasipintojen puhdistukseen, sillä sen kuidut ovat pehmeitä. Tuossa sienessä taas kuidut ovat tarkoituksella kovia, jolloin se hankaa pintaa.

Siitä miten en osaa sanoa miten tuo sienimäisyys on saatu kyseiseen muoviin aikaiseksi, olettaisin että kovetusvaiheessa on puhallettu ilmaa hartsiin.

Edit:

Ja niistä käyttökohteista siis sen verran, että helposti naarmuuntuviin kohteisiin ei kannata käyttää.

Kiitos, McRoot

Klikkasin antamaasi Muskelimieslinkkiin, mutta englannin kielen ja materiaalintuntemukseni on vajaa.

Voisiko joku ystävällinen nikki selventää, mitä tasmallisesti näissä ohjeissa sanotaan:

Mr. Clean Magic Eraser ®

* Wipe away filthy soap scum in the shower or the tub with Mr. Clean Magic Eraser.( suihkukaappin muoviseinät ei kai kuulu näihin materiaaleihin?)
* Use it to remove stains from the sides of plastic trash cans. (Mimmoista muovia ameriikkalaisten roskikset ovat? Meitin ainakin ovat höttöisen pehmoisia ja inhottavia)
* The Mr. Clean Magic Eraser can get through grime and scuff marks around the base of your toilet. ( tarkottaako tuo sitä kivettymää?)
* It can do away with stains and dirt covering the inside of your sink and the countertop surrounding it.(Onko sink tiskiallas= terästä vai käsienpesuallas= posliinia tms?)
* Use Mr. Clean Magic Eraser to erase dirt and scuff marks left on your floor.( Ja mistäs Muskelimies tietää mimmoiset lattiamateriaalit ihmisten kodeissa on? Parketille en käyttäis, mutta entäs muovimatto?)
* Keep your home's interior doors, trim, and baseboard looking like new by using Mr. Clean Magic Eraser to remove scuff marks and dirt.( sisäovet on edellinen asukas maalannut jollain lateksilla, yäk. Entäs mikä ja mitä materiaalia on trim ja baseboard?)
* Erase coffee stains from countertops with the Mr. Clean Magic Eraser.( Tarkoittaako kahvikupin jälkiä?)
* You can even use it at the office to wipe away pesky residue on dry-erase boards and clean stains off your desk.(Täh?)
* Use Mr. Clean Magic Eraser to clean up messes on your plastic or metal kitchen appliances.( Ai mikrouunin sisäpinnatko? Entäs hanat, emalihella ja kaapin puukahvat?)

Vaihtoehtoisesti voi antaa hyvän, kotitalousvähennykseen oikeutetun siivoojan yhteystiedot yv:nä

Mummo
mitä tasmallisesti näissä ohjeissa sanotaanmelko vapaasti kääntäen:

* pyyhi pois saastainen saippuamönjä suihkusta/kylpyammeesta ko. tuotteella ( suihkukaapin muoviseinät ei kai kuulu näihin materiaaleihin?) eikö? miksei ?
* Käytä sitä tahrojen puhdistamiseen muoviroskisten kyljistä(reunoilta)
* ko. tuote tepsii pinttyneeseenkin likaan sekä kuluma/naarmuuntumisjälkiin vessan nurkissa
* poistaa tahrat ja likakerrostumat tiskialtaastasi ja tiskipöydältä.(Onko sink tiskiallas= terästä?) joo on
* käytä k.o. tuotetta pyyhkimään lika ja kulumajäljet lattiasta( Ja mistäs Muskelimies tietää mimmoiset lattiamateriaalit ihmisten kodeissa on? Parketille en käyttäis, mutta entäs muovimatto?) muovimatto kait, eikai ny parketille sentään.?.
* Pidä kotisi ovet ja työskentelytasot kuin uusina poistamalla ko. tuotteen avulla lian ja kulumajäljet
* Pyyhi kahvitahrat pöytätasoilta ko. tuotteen avulla
* Voit käyttää sitä jopa toimistossa pyyhkiäksesi ylijäämät esitys(tussi/liitu)taululta ja siivotaksesi tahrat pöytä/työskentely-tasoltasi
* käytä ko. tuotetta puhdistaaksesi sotkut muovisista/teräksisistä keittiötarvikkeista

Ei ole Baltilla kokemusta taikasienestä (no sen verran on että aivan lihaa ja verta oleva mummoni kielsi syömästä punaisia kärpässieniä, tuleepi pahoja halluja kuulemma) mutta Mummon verbaaliakrobatia kirvoitti iloisen naurun minulta.

Kiitos siitä.

Naksuttaja
Seuraa 
Viestejä1324

Hehe, onko Mummo ostanut (kalliin?) siivousvälineen eikä tiedä, miten sitä käytetään tai mitä sillä oikeastaan voi tehdä? Ja että vielä murobbs:ssä ollut juttua?

Kerro nyt ihan piruuttasi, miten tulit hankkineeksi ko. pro-hygienia -järjestelmän. Ei muuten, mutta tuosta alustuksesta tuli mieleen muron legendaarinen Älä osta Kirby-imuria (hinta 3800€!) -ketju... Pistä myös linkki taikasieni -ketjuun, jos viittit. Mä olen selvästikin missannut sen.

"Hetkinen, voinko kirjoittaa tuon muistiin?" Arthur kysyi innoissaan ja etsi kynää taskustaan.
"Se on saatavilla lentoasemalla", vanhus sanoi. "Tätä on siellä telinekaupalla."
(Adams: Enimmäkseen harmiton)

Tässälinkki murokeskusteluun, HAH:

http://keskustelu.plaza.fi/muropaketti/bbs/t562656

Siivoaminen ei ole minunkaan mielestäni kivaa, mutta kun sitä on ihan oikeasti tehtävä, ettemme juuttuisi halla-ahoon.

Kokoonsa suhteutettuna Taikasieni maksaa enemmän kuin Soneran Saksasta ostettu ilma, mutta silti haukkuu herjaajansa. On reilua, että jotenkin saisin siivottua tämän kämpän, Pappa kun edelleen käy Konttuurissa töissä.

Kysypä Naksuttaja äidiltäsi, kuinka kivaa siivoaminen hänen mielestään on?

Kyl nuo ihan nätisti toimii. En tuosta kyseisestä merkistä tiedä mutta tuo mikä omasta kaapista löytyy, oliskohna vileda tai jotain (kääreet kadonnu) pyyhkii melkein mitä vaan. Omasta kokemuksesta täytyy sanoa ettei kannata kokeilla maalipinnoille, tuntuu vievän mukanaan, muovista en tiedä, kun ei tässä kämpässä moisia pintoja ole, mutta ainakin puun, lasin, metallin ja noiden kodinelektroniikan kovemman muovin pinnoilta lähtee pinttyneempikin sonta nätisti.

Heh, eka viesti tänne ja tämmöseen aiheeseen... Pahoittelen kirjoitusvirheitä, mutta viina vie....

Naksuttaja
Seuraa 
Viestejä1324
Mummo
Tässälinkki murokeskusteluun, HAH:

http://keskustelu.plaza.fi/muropaketti/bbs/t562656

Siivoaminen ei ole minunkaan mielestäni kivaa, mutta kun sitä on ihan oikeasti tehtävä, ettemme juuttuisi halla-ahoon.

Kokoonsa suhteutettuna Taikasieni maksaa enemmän kuin Soneran Saksasta ostettu ilma, mutta silti haukkuu herjaajansa. On reilua, että jotenkin saisin siivottua tämän kämpän, Pappa kun edelleen käy Konttuurissa töissä.

Kysypä Naksuttaja äidiltäsi, kuinka kivaa siivoaminen hänen mielestään on?
LKiitti linkistä. Vaikuttaa ihan oivalta välineeltä. Voisin vaikka kylpyammeeseen ja tiskipöytään kokeilla. Varovaisesti kokeillen myös keittiön työtasoon ym. käsitellyille pinnoille.

Mistäs Naksuttajan äiti tähän keskusteluun putkahti? Ei kai Mummonkaan äiti aikuisen lapsensa kämppää käy puunaamassa?

"Hetkinen, voinko kirjoittaa tuon muistiin?" Arthur kysyi innoissaan ja etsi kynää taskustaan.
"Se on saatavilla lentoasemalla", vanhus sanoi. "Tätä on siellä telinekaupalla."
(Adams: Enimmäkseen harmiton)

Naksuttaja
Seuraa 
Viestejä1324
Leuka
Paljonko moinen ihmesieni maksaa ja kauanko se kestää käyttöä?Epävirallisten lähteiden mukaan pari euroa kaupasta, puoli euroa tukusta ja kuluu nopeasti isoilla & likaisilla pinnoilla.

"Hetkinen, voinko kirjoittaa tuon muistiin?" Arthur kysyi innoissaan ja etsi kynää taskustaan.
"Se on saatavilla lentoasemalla", vanhus sanoi. "Tätä on siellä telinekaupalla."
(Adams: Enimmäkseen harmiton)

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238
Mummo
Psykopsyllien etsijät voivat lopettaa lukemisen tähän, sillä aihe käsittelee siivousta.Sun kannattaa etsiä niitä psykopsyllejä niin et kohta edes halua siivota.

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Hekumaa seuraa katumus

Keskustelun villiinnyttämänä räjähdin hinkuttamaan kolme ihmesientä murusiksi. Pappa oli setäkaljalla, eikä ollut paikalla hillimässä villiä.

Taas tuli toteennäytetyksi, että tässä taloudessa tolkunholtti pesii vain joka toisessa kallossa. Pappa oli aamulla hehkeä kuin partainen ruusunnuppu, mutta minun kyynärpääni ihan mahdottoman kipiät. Onko mulla nyt hinksiitti

McRoot
Vastaako kyseinen tuote millään tapaa tätä Mr. Cleanin Magic Eraseria?

http://www.mrclean.com/en_US/products/eraser.shtml

Tuon teho perustuu täysin samaan kuin mikrokuituliinojenkin joka voidaan kiteyttää seuraavaan kuvaan sillä erolla että tuon sienen kuidut ovat huomattavasti jäykempiä kuin kankaassa käytetyt:
Tuotteen tehoon äimistyneenä (Ja faktaan että paikallinen sisustusliike myy tuotetta edulliseen hintaan jostain isosta paalista veitsellä rujottuna) kävin etsimässä faktaa sienen toiminnasta. Korjaisin hieman että Basotect materiaalina pitää kyllä paikkansa mutta toimintaperiaate on kyllä aivan eri kuin mikrokuituliinoilla.

http://www.plasticsportal.net/wa/plasti ... eraser.pdf

Sienen vaahtorakenteen tuomasta pehmeästä ulkomuodosta huolimatta, kovasta melamiinihartsista laadittu vaahtosolukko on lähemmin tarkasteltuna erittäin kova materiaali. Puhuvat vastaavasta kovuudesta kuin lasilla. Puhdistusteho perustuukin materiaalin kykyyn tarttua ja tavallaan hioa myös niitä tiukkaan pinttyneitä tahroja. Tuo tieto materiaalin hiovuudesta oli itse asiassa se mitä lähdin wikipediaturneella hakemaan.

http://en.wikipedia.org/wiki/Melamine_foam

-

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat